Gnocchi de casa pufosi in sos de rosii, Gorgonzola si Pancetta

de Satisfyyourcravings in Paste, 12 Iul 2018 | 3077 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru gnocchi:
  • 400 grame cartofi fainosi
  • sare
  • 15 grame Parmezan ras
  • 50 grame faina + 1 lingura pentru pudra suprafata de lucru
  • 1 galbenus de ou
  • Pentru sos:
  • 1 linguri de ulei
  • 70 grame Pancetta/ bacon
  • 1 catel de usturoi
  • 400 grame rosii cherry in bulion
  • 2 linguri de ulei
  • Pentru servit:
  • 300 grame fasole verde pastai
  • 70 grame Gorgonzola + Mascarpone (se poate folosi doar Gorgonzola)
  • patrunjel proaspat pentru servit
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi de casa pufosi in sos de rosii, Gorgonzola si Pancetta:

Cartofii se spala bine, se usuca si se inteapa din loc in loc cu o furculita. 

Se coc in cuptorul preincalzit la 200 de grade C, 30-40 de minute. 

Se lasa putin la racorit, se taie in jumatati si se indeparteaza pulpa. Coaja se arunca, iar pulpa se transforma in piure cu ajutorul unei furculite. Se adauga parmezanul, faina si sare cat timp cartofii sunt inca calzi si se amesteca pana la se obtine un aluat omogen, usor lipicios. 

Se imparte in 2-4 parti egale care se modeleaza sub forma de sfoara, nu foarte subtire. 

Se pudreaza suprafata de lucru cu faina, iar cu un cutit presarat cu faina se taie bucati de marime potrivita. Se preseza usor cu o furculita pentru a obtine mici identatii. Astfel sosul adera mai bine. 

Se fierb in apa cu sare, pe rand, pana ies la suprafata. Se adauga direct in sos, sau, daca nu sunt folositi imediat, se transfera intr-un vas cu apa si gheata, se lasa cateva minute, se scurg si se stropesc cu putin ulei de masline. Se pot pastra in frigider 2 zile. 

Pentru sos, se taie Pancetta in bucati mici si se prajeste in ulei, impreuna cu usturoiul, la foc mediu pana devine crocanta, 4 minute. Se adauga rosiile in bulion si se mai lasa 10 minute. 

Intre timp, se curata fasolea de cotoare si se soteaza 5-6 minute in 2 linguri de ulei. La final se adauga sare. 

Se adauga gnocchi in sos, impreuna cu Gorgonzola si se amesteca cu grija. 

Se servesc cu fasole crocanta, patrunjel proaspat si piper. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi de casa pufosi in sos de rosii, Gorgonzola si Pancetta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rocsi 1

14.07.2018, 22:19

Numai preprate minunate ne aduci mereu! Felicitari Adriana!

miki_a 1

15.07.2018, 06:27

Bravo! Sunt ideali, făcuți acasă! Iar combinația cu sosul grozav nu poate fi decât perfectă!

-Licurici- 1

15.07.2018, 07:14

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Macaroane cu branza la cuptor