Spaghete cu sos de ricotta si fenicul

de Satisfyyourcravings in Spaghete, 24 Apr 2018 | 2047 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 bulb fenicul
  • 1 salota
  • 1 catel de usturoi
  • 1/2 lamaie
  • 1/2 chili
  • 200 grame spaghete
  • 1 legatura patrunjel
  • 25 grame fistic
  • 200 grame frunze de salata
  • 200 grame ricotta
  • 40 grame Parmezan ras
  • 1 lingura otet balsamic
  • ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete cu sos de ricotta si fenicul:

Frunzele de fenicul se indeparteaza si se pastreaza intr-un vas cu apa rece pana in momentul folosirii. 

Feniculul se taie julienne, la fel ca ceapa. Patrunjelul si chiliul se toaca. Fisticul se toaca marunt.

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. 

Intr-o tigaie, se incalzeste ulei si se adauga feniculul si salota care se gatesc la foc mediu 7-8 minute, amestecand frecvent. Se adauga usturoiul pisat, se lasa 1 minut, apoi se adauga 100 ml de apa. Se aduce la punctul de fierbere, se reduce focul la mediu, apoi se adauga ricotta si coaja de lamaie, sare si piper. Se adauga suc de lamaie dupa preferinte. Se adauga pastele, patrunjelul tocat si 2/3 din cantitatea de branza. 

Separat, se amesteca otetul balsamic cu 1 lingura ulei de masline. Se amesteca cu frunzele de salata. 

Se servesc pastele cu restul de branza presarata deasupra, fistic si frunzele de fenicul si salata. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu sos de ricotta si fenicul" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cuibusor de pasarele a la Ludmila