Rosiile se taie bucati si se adauga, impreuna cu coaja de lamaie in vasul unui blender. Se transforma in piure.
Ceapa se toaca nu foarte marunt si se soteaza in 1 1/2 linguri ulei, la foc mediu pana devine sticloasa. Se adauga orezul, se lasa 1-2 minute, apoi se adauga pasta de tomate si...
Vanata si ardeii se coc pe grill pana devin moi 15-20 de minute, la foc mare. Se lasa putin la racorit, apoi se curata de coaja. Se adauga impreuna cu restul ingredientelor in vasul unui blender si se transforma in pasta omogena.
Se serveste cu ulei de masline si presarat cu putin...
Se amesteca toate ingredientele, se adauga intr-o tigaie la foc mediu si se prajesc pana cand nautul devine crocant si auriu.
Delicios ca topping pentru salate, hummus sau ca aperitiv/ garnitura pentru gratar.
Ouale se fierb dupa preferinte.
Salata se rupe in bucati de marime potrivita.
Se presara pieptul de pui cu sare, piper, maghiranul si pudra de usturoi si se aseaza pe jumatatea inferioara a unei hartii de copt. Se aduce partea superioara peste, astfel incat carnea sa fie...
Se amesteca laptele cu paprika, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sare, piper si pudra de usturoi si se toarna peste aripioarele curatate. Se lasa la marinat minim 2 ore.
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Se amesteca pesmetul cu mixul de condimente.
Se...
Se tapeteaza o tava cu diametru de 20 de cm si pereti detasabili cu hartie de copt.
Se amesteca faina cu siropul de artar, condimentele, sarea si 500 ml de apa intr-o cratita cu fund dublu, la foc mediu. Se amesteca usor pana la omogenizare. Se adauga apoi inca 500 de ml apa si se...
Crevetii se decongeleaza, daca este nevoie. Carnatul se taie felii, legumele se taie cuburi/felii si se indeparteaza boabele de porumb de pe stiuleti.
Se amesteca crevetii cu 1/2 lingura amestec de condimente si se prajesc in putin ulei de masline cateva minute, pana devin roz. Se...
Carnea de vita se aduce la temperatura camerei.
Se incalzeste uleiul de susan intr-o tigaie (din fonta) cu fund dublu, la foc mare. Se adauga sare si piper peste carne si se prajeste apoi 2-3 minute pe parte in functie de grosime si de preferinte. Se lasa la odihnit 5 minute. ...
Cartofii se curata de coaja si se taie cuburi mici. Se fierb in apa cu sare. Se scurg de apa si se lasa la racorit.
Ouale se fierb dupa preferinte, apoi se taie in sferturi. Se toaca ceapa marunt.
Se amesteca faina cu 6-7 linguri de lapte batut pana devine o compozitie omogena.
Se...
Ciupercile se prajesc in ulei, la foc mediu, 10 minute, acoperite cu capac pana devin moi.
Intre timp, se toaca ceapa si patrunjelul. Se bat ouale ca pentru omleta cu putina sare.
Se caleste ceapa impreuna cu mugurii de pin pana se inmoaie. Se adauga apoi ciupercile, coriandrul,...
Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile cu putina sare, pana formeaza creste tari.
Separat, se amesteca galbenusurile cu zaharul, folosid un mixer pana cand zaharul s-a dizolvat si galbenusurile au devenit mai deschise la culoare.
Se cerne faina amestecata cu...
Pentru kebab , se indeparteaza carnea din carnaciori si se amesteca cu carnea tocata de vita, Condimentele pentru Gratar, chilliul, patrunjelul tocat, ceapa rasa, usturoiul pisat, sare, piper si sucul de lamaie. Se framanta pana devine o compozitie lipicioasa. Se imparte in 8 si se modeleaza sub...
Se taie ceapa si ardeii julien si se amesteca cu jumatate din cantitatea de condimente pentru Fajita.
Se amesteca carnea de porc cu restul de condimente si se soteaza in putin ulei, la foc mediu spre mare 5-10 minute, in functie de marimea bucatilor de carne. Se transfera pe o...
Fasolea se curata si se taie in jumatate daca este nevoie.
Se soteaza in ulei 6 minute la foc mediu, amestecand frecvent. Se lasa la racit.
Intre timp, se taie rosiile in cuburi nu foarte mici, iar ceapa julienne.
Se amesteca toate ingredientele pentru dressing intr-un borcan...
Pestele se usuca si se toaca marunt, la fel ca patrunjelul si ceapa si se amesteca cu ouale, sare, piper, usturoiul pisat si condimentele Delikat. Se formeaza chiftele ceva mai mari care se pastreaza la frigider pana in momentul folosirii.
Intre timp, se toaca ceapa si se piseaza...
Cafeaua se amesteca cu zaharul, cardamomul si scortisoara si se incalzeste usor, la foc mediu pana devine un sirop lejer, 5-10 minute. Se toarna peste curmalele fara samburi si se lasa la hidratat minim 6 minute, de preferat peste noapte, la frigider.
Se toarna iaurtul in doua boluri, se asaza...
Se adauga zaharul, impreuna cu 100 ml apa rece, apa de trandafiri, scortisoara, cardamomul usor zdrobit, hibiscus/ petale trandafir si nucsoara intr-o craticioara si se incalzesc usor pana cand zaharul s-a dizolvat complet si devine un sirop lejer. Se lasa la racit pana ajunge la temperatura...
Ceapa, rosiile si usturoiul se toaca marunt.
Se incalzeste putin ulei intr-o tigaie la foc mediu si se soteaza ceapa pana devine aurie. Se adauga apoi carnea si se amesteca usor. Se adauga imediat usturoiul, oregano, rosiile proaspete si cele in bulion si pasta de rosii. Astfel carnea va...
Ouale se amesteca cu turmericul si condimentele pentru chiftele.
Ceapa se toaca rondele, impreuna cu chilliul si usturoiul.
Se incalzeste uleiul intr-o tigaie si se adauga frunzele de curry. Se gatesc pana devin crocante. Se adauga apoi usturoiul si chiliul, se lasa 1 minut, apoi...
Intr-o tigaie (din fonta), se incalzeste putin ulei de masline si adauga ceapa, usturoiul si ardeiul. Se soteaza 5 minute. Se adauga "carnea tocata", oregano si condimentele pentru sarmale, se ajusteaza focul la mediu spre mare si se lasa 5-8 minute amestecand din cand in cand. Se...
Se amesteca toate ingredientele pentru sos si se pastreaza la frigider pana in momentul folosirii.
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Cartofii se curata de coaja si se taie in 4 longitudinal. Se fierb in apa cu sare 8-10 minute, pana cand sunt aproape gatiti, dar isi...
Se incalzeste laptele la foc mediu, apoi se adauga fulgii de ovaz, cafeaua, cacaua si sare. Se reduce focul la mic si se lasa sa fiarba cateva minute, pana devine cremos, amestecand din cand in cand.
Se indeparteaza de pe foc si se adauga siropul de artar.
Laptele ramas se...
Pentru marinada, se amesteca uleiul cu sucul de lamaie, usturoiul, condimentele pentru gratar si cele pentru chiftele, chilliul, sare, piper, frunzele de cimbru, paprika, vinul si berea.
Se unge puiul cu marinada si se lasa 4 ore la marinat sau peste noapte.
Cartofii se curata...
Fructele se curata si se taie in bucati mici. Se amesteca apoi cu sucul de lime si portocala.
Intr-o craticioara, se incalzeste usor mierea impreuna cu chilliul. Atentie sa nu inceapa sa fiarba! Se adauga zmeura si se zdrobeste usor cu o furculita. Se mai lasa 1-2 minute, apoi se...
Cartofii se spala bine, se usuca si se inteapa din loc in loc cu o furculita.
Se coc in cuptorul preincalzit la 200 de grade C, 30-40 de minute.
Se lasa putin la racorit, se taie in jumatati si se indeparteaza pulpa. Coaja se arunca, iar pulpa se transforma in piure cu ajutorul...
Ceapa si usturoiul se toaca marunt.
Se adauga uleiul si untul in vasul unei tajine (sau oala cu fund dublu si capac) si se incalzeste la foc mic cateva minute. Se adauga ceapa si usturoiul si se lasa 5-6 minute pana cand acestea se inmoaie, acoperite de capac.
Se adauga mixul de...
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Legumele se taie cuburi mari.
Intr-un borcan prevazut cu capac, se adauga uleiul, condimentele pentru gratar, oregano si chili. Se inchide borconul etans si se scutura pana se obtine un amestec omogen.
Se adauga 1/2 din...
Cartofii noi se curata de coaja si se fierb in apa cu sare 12 minute.
Ouale se fierb 5-6 minute.
Intre timp, se amesteca toate ingredientele pentru dressing si se indeparteaza pielea si oasele de pe macrou. Carnea se rupe in bucati de marime medie.
Se scurg cartofii de...
Se indeparteaza samburii maslinelor, daca este nevoie si se toaca usturoiul fin.
Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie mare si se adauga maslinele si usturoiul. Se soteaza cateva minute.
Intre timp, se toaca prazul si feniculul, adaugandu-le treptat in tigaie. Se...
Pilaf rosu cu fasole verde si carnaciori
Rosiile se taie bucati si se adauga, impreuna cu coaja de lamaie in vasul unui blender. Se transforma in piure. Ceapa se toaca nu foarte marunt si se soteaza in 1 1/2 linguri ulei, la foc mediu pana devine sticloasa. Se adauga orezul, se lasa 1-2 minute, apoi se adauga pasta de tomate si...
Baba ganoush rosu (Salata libaneza de vinete)
Vanata si ardeii se coc pe grill pana devin moi 15-20 de minute, la foc mare. Se lasa putin la racorit, apoi se curata de coaja. Se adauga impreuna cu restul ingredientelor in vasul unui blender si se transforma in pasta omogena. Se serveste cu ulei de masline si presarat cu putin...
Aperitiv naut crocant la tigaie
Se amesteca toate ingredientele, se adauga intr-o tigaie la foc mediu si se prajesc pana cand nautul devine crocant si auriu. Delicios ca topping pentru salate, hummus sau ca aperitiv/ garnitura pentru gratar.
Salata cu pui, bacon si dressing de iaurt
Ouale se fierb dupa preferinte. Salata se rupe in bucati de marime potrivita. Se presara pieptul de pui cu sare, piper, maghiranul si pudra de usturoi si se aseaza pe jumatatea inferioara a unei hartii de copt. Se aduce partea superioara peste, astfel incat carnea sa fie...
Aripioare crocante la cuptor, marinate in lapte batut
Se amesteca laptele cu paprika, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sare, piper si pudra de usturoi si se toarna peste aripioarele curatate. Se lasa la marinat minim 2 ore. Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se amesteca pesmetul cu mixul de condimente. Se...
Desert tort de ciocolata cu faina din hrisca si sirop de artar
Se tapeteaza o tava cu diametru de 20 de cm si pereti detasabili cu hartie de copt. Se amesteca faina cu siropul de artar, condimentele, sarea si 500 ml de apa intr-o cratita cu fund dublu, la foc mediu. Se amesteca usor pana la omogenizare. Se adauga apoi inca 500 de ml apa si se...
Legume la tigaie cu creveti si carnat afumat
Crevetii se decongeleaza, daca este nevoie. Carnatul se taie felii, legumele se taie cuburi/felii si se indeparteaza boabele de porumb de pe stiuleti. Se amesteca crevetii cu 1/2 lingura amestec de condimente si se prajesc in putin ulei de masline cateva minute, pana devin roz. Se...
Salata Thailandeza cu carne de vita si dressing de lemongrass
Carnea de vita se aduce la temperatura camerei. Se incalzeste uleiul de susan intr-o tigaie (din fonta) cu fund dublu, la foc mare. Se adauga sare si piper peste carne si se prajeste apoi 2-3 minute pe parte in functie de grosime si de preferinte. Se lasa la odihnit 5 minute. ...
Salata de cartofi cu fasole bruna, carnati si dressing cald de lapte batut si bacon
Cartofii se curata de coaja si se taie cuburi mici. Se fierb in apa cu sare. Se scurg de apa si se lasa la racorit. Ouale se fierb dupa preferinte, apoi se taie in sferturi. Se toaca ceapa marunt. Se amesteca faina cu 6-7 linguri de lapte batut pana devine o compozitie omogena. Se...
Aperitiv omleta cu ciuperci intregi si muguri de pin
Ciupercile se prajesc in ulei, la foc mediu, 10 minute, acoperite cu capac pana devin moi. Intre timp, se toaca ceapa si patrunjelul. Se bat ouale ca pentru omleta cu putina sare. Se caleste ceapa impreuna cu mugurii de pin pana se inmoaie. Se adauga apoi ciupercile, coriandrul,...
Desert savarina cu apa de trandafiri si cardamom
Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile cu putina sare, pana formeaza creste tari. Separat, se amesteca galbenusurile cu zaharul, folosid un mixer pana cand zaharul s-a dizolvat si galbenusurile au devenit mai deschise la culoare. Se cerne faina amestecata cu...
Frigarui din carne tocata cu sos tzatziki, pita cu masline si Delikat
Pentru kebab , se indeparteaza carnea din carnaciori si se amesteca cu carnea tocata de vita, Condimentele pentru Gratar, chilliul, patrunjelul tocat, ceapa rasa, usturoiul pisat, sare, piper si sucul de lamaie. Se framanta pana devine o compozitie lipicioasa. Se imparte in 8 si se modeleaza sub...
Fajita cu carne de porc
Se taie ceapa si ardeii julien si se amesteca cu jumatate din cantitatea de condimente pentru Fajita. Se amesteca carnea de porc cu restul de condimente si se soteaza in putin ulei, la foc mediu spre mare 5-10 minute, in functie de marimea bucatilor de carne. Se transfera pe o...
Salata de ton cu fasole verde si linte
Fasolea se curata si se taie in jumatate daca este nevoie. Se soteaza in ulei 6 minute la foc mediu, amestecand frecvent. Se lasa la racit. Intre timp, se taie rosiile in cuburi nu foarte mici, iar ceapa julienne. Se amesteca toate ingredientele pentru dressing intr-un borcan...
Chiftele din peste in sos picant de rosii si Delikat
Pestele se usuca si se toaca marunt, la fel ca patrunjelul si ceapa si se amesteca cu ouale, sare, piper, usturoiul pisat si condimentele Delikat. Se formeaza chiftele ceva mai mari care se pastreaza la frigider pana in momentul folosirii. Intre timp, se toaca ceapa si se piseaza...
Curmale in sirop de cafea cu cardamom si iaurt
Cafeaua se amesteca cu zaharul, cardamomul si scortisoara si se incalzeste usor, la foc mediu pana devine un sirop lejer, 5-10 minute. Se toarna peste curmalele fara samburi si se lasa la hidratat minim 6 minute, de preferat peste noapte, la frigider. Se toarna iaurtul in doua boluri, se asaza...
Desert fructe macerate in mirodenii si apa de trandafiri
Se adauga zaharul, impreuna cu 100 ml apa rece, apa de trandafiri, scortisoara, cardamomul usor zdrobit, hibiscus/ petale trandafir si nucsoara intr-o craticioara si se incalzesc usor pana cand zaharul s-a dizolvat complet si devine un sirop lejer. Se lasa la racit pana ajunge la temperatura...
Ardei umpluti cu orez, carne tocata de vita, curmale si muguri de pin
Ceapa, rosiile si usturoiul se toaca marunt. Se incalzeste putin ulei intr-o tigaie la foc mediu si se soteaza ceapa pana devine aurie. Se adauga apoi carnea si se amesteca usor. Se adauga imediat usturoiul, oregano, rosiile proaspete si cele in bulion si pasta de rosii. Astfel carnea va...
Oua aurii cu Delikat- condimente pentru chiftele
Ouale se amesteca cu turmericul si condimentele pentru chiftele. Ceapa se toaca rondele, impreuna cu chilliul si usturoiul. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie si se adauga frunzele de curry. Se gatesc pana devin crocante. Se adauga apoi usturoiul si chiliul, se lasa 1 minut, apoi...
Smoothie pentru micul dejun cu ovaz, spanac si spirulina
Se adauga toate ingredientele in vasul unui blender si se mixeaza pana se obtine o compozitie omogena. Se consuma imediat.
Lasagna vegetariana la tigaie cu Delikat- condimente pentru sarmale
Intr-o tigaie (din fonta), se incalzeste putin ulei de masline si adauga ceapa, usturoiul si ardeiul. Se soteaza 5 minute. Se adauga "carnea tocata", oregano si condimentele pentru sarmale, se ajusteaza focul la mediu spre mare si se lasa 5-8 minute amestecand din cand in cand. Se...
Cartofi crocanti la cuptor cu Chorizo, oua ochiuri si sos picant
Se amesteca toate ingredientele pentru sos si se pastreaza la frigider pana in momentul folosirii. Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Cartofii se curata de coaja si se taie in 4 longitudinal. Se fierb in apa cu sare 8-10 minute, pana cand sunt aproape gatiti, dar isi...
Budinca de ovaz cu gust de Mokaccino
Se incalzeste laptele la foc mediu, apoi se adauga fulgii de ovaz, cafeaua, cacaua si sare. Se reduce focul la mic si se lasa sa fiarba cateva minute, pana devine cremos, amestecand din cand in cand. Se indeparteaza de pe foc si se adauga siropul de artar. Laptele ramas se...
Festin cu Delikat (Pui intreg la cuptor cu rosii, cartofi si lipii cu crema picanta de branza Feta)
Pentru marinada, se amesteca uleiul cu sucul de lamaie, usturoiul, condimentele pentru gratar si cele pentru chiftele, chilliul, sare, piper, frunzele de cimbru, paprika, vinul si berea. Se unge puiul cu marinada si se lasa 4 ore la marinat sau peste noapte. Cartofii se curata...
Pachetele de primavara cu fructe si sos picant de zmeura si miere
Fructele se curata si se taie in bucati mici. Se amesteca apoi cu sucul de lime si portocala. Intr-o craticioara, se incalzeste usor mierea impreuna cu chilliul. Atentie sa nu inceapa sa fiarba! Se adauga zmeura si se zdrobeste usor cu o furculita. Se mai lasa 1-2 minute, apoi se...
Gnocchi de casa pufosi in sos de rosii, Gorgonzola si Pancetta
Cartofii se spala bine, se usuca si se inteapa din loc in loc cu o furculita. Se coc in cuptorul preincalzit la 200 de grade C, 30-40 de minute. Se lasa putin la racorit, se taie in jumatati si se indeparteaza pulpa. Coaja se arunca, iar pulpa se transforma in piure cu ajutorul...
Tajine cu fasole, rosii, masline si Delikat- condimente pentru chiftele
Ceapa si usturoiul se toaca marunt. Se adauga uleiul si untul in vasul unei tajine (sau oala cu fund dublu si capac) si se incalzeste la foc mic cateva minute. Se adauga ceapa si usturoiul si se lasa 5-6 minute pana cand acestea se inmoaie, acoperite de capac. Se adauga mixul de...
Carnati la gratar cu orez, legume curcubeu si Delikat- condimente pentru gratar
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Legumele se taie cuburi mari. Intr-un borcan prevazut cu capac, se adauga uleiul, condimentele pentru gratar, oregano si chili. Se inchide borconul etans si se scutura pana se obtine un amestec omogen. Se adauga 1/2 din...
Salata de cartofi noi cu macrou afumat
Cartofii noi se curata de coaja si se fierb in apa cu sare 12 minute. Ouale se fierb 5-6 minute. Intre timp, se amesteca toate ingredientele pentru dressing si se indeparteaza pielea si oasele de pe macrou. Carnea se rupe in bucati de marime medie. Se scurg cartofii de...
Paste la cuptor cu praz, fenicul si ton
Se indeparteaza samburii maslinelor, daca este nevoie si se toaca usturoiul fin. Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie mare si se adauga maslinele si usturoiul. Se soteaza cateva minute. Intre timp, se toaca prazul si feniculul, adaugandu-le treptat in tigaie. Se...