Baba ganoush rosu (Salata libaneza de vinete)

de Satisfyyourcravings in Salate, 10 Aug 2018 | 3074 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata
  • 2 ardei rosii
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • 1/4 lingurita chilli pudra
  • 1/2 lingurita coriandru pudra
  • putin sumac
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1 lingura de zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • 1-2 linguri tahini (pasta de susan)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baba ganoush rosu (Salata libaneza de vinete):

Vanata si ardeii se coc pe grill pana devin moi 15-20 de minute, la foc mare. Se lasa putin la racorit, apoi se curata de coaja. Se adauga impreuna cu restul ingredientelor in vasul unui blender si se transforma in pasta omogena. 

Se serveste cu ulei de masline si presarat cu putin sumac. 

Delicios cu legume la gratar, sandvisuri sau pita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Baba ganoush rosu (Salata libaneza de vinete)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata calda de cartofi noi cu sunca si branza maturata