"Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale".
Acesta este motto-ul noii game de produse Delikat cu ingrediente autentice, fara conservanti si potentiatori de aroma.
Din toate produsele pe care le-am incercat din nou gama Delikat, amestecul de mirodenii "Condimentele pentru Gratar" este ,deocamdata, preferatul meu, iar acest lucru se vede in reteta de azi.
Am folosit acest amestec pentru a condimenta orezul, legumele la cuptor si carnatii! Gustul este delicios, iar condimentele, pe langa faptul ca ofera o savoare aparte, au si o textura unica, apentisanta!
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Legumele se taie cuburi mari.
Intr-un borcan prevazut cu capac, se adauga uleiul, condimentele pentru gratar, oregano si chili. Se inchide borconul etans si se scutura pana se obtine un amestec omogen.
Se adauga 1/2 din cantitatea de ulei aromatizat peste legume, impreuna cu usturoiul pisat si se amesteca bine. Se transfera pe o tava potrivita pentru cuptor si se coc 30 de minute, intorcandu-le la jumatatea timpului.
Intre timp, se fierbe orezul conform instructiunilor de pe ambalaj, adaugand in apa in care este fiert, 2/3 din cantitatea de ulei aromatizat ramasa.
Cu restul de ulei se ung carnatii, care se frig pe gratar/ tigaie grill 10 minute, intorcandu-i frecvent.
Se serveste orezul, impreuna cu legumele curcubeu si carnatii feliati. Se presara cu frunze de oregano/ busuioc si otet balsamic (optional).
1
Legumele folosite pot varia in functie de sezon sau preferinte
2
Se pot adauga cartofi, sparanghel, dovleac