Pui fraged, aromat, delicios si crocant cu rosii suculente si cartofi apetisanti, toate asezonate cu noile condimente si amestecuri de mirodenii de la Delikat cu ingrediente 100% naturale, fara potentiatori de aroma sau conservati.
Pentru acest preparat am folosit amestecul de condimente pentru chiftele pentru aromele sale care imi amintesc de Maroc, chilli pentru a trezi papilele gustative si condimentele pentru gratar pentru textura lor unica si gustul afumat.
Gatind carnea in vasul pentru tajine am obtinut un pui crocant, dar fraged, iar cartofii s-au fiert molcom in sucurile proprii ale puiului si rosiilor.
Preparatul poate fi servit ca atare sau intr-o lipie cu crema de branza Feta si chilli, salata proaspata si castraveti racoritori pentru a balansa aromele. Combinatiile sunt nelimitate. De exemplu, turtele pufoase se pot unge cu crema de branza si inmuia in sosul delicios din tajine sau rosiile coapte se pot zdrobi si amesteca cu branza Feta, obtinuand astfel o garnitura perfecta pentru pui.
O masa imbelsugata care sigur va fi pe placul tuturor.
Gatesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale.
Pentru marinada, se amesteca uleiul cu sucul de lamaie, usturoiul, condimentele pentru gratar si cele pentru chiftele, chilliul, sare, piper, frunzele de cimbru, paprika, vinul si berea.
Se unge puiul cu marinada si se lasa 4 ore la marinat sau peste noapte.
Cartofii se curata de coaja si se taie in bucati mai mici daca este nevoie.
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.
Se adauga cartofii in vasul de tajine sau o oala cu fund dublu si capac, impreuna cu rosiile, putin ulei de masline si condimentele pentru gratar. Se amesteca usor. Se imping legumele spre marginea vasului, iar in centru se aseaza puiul.
Se acopera vasul cu capac si se transfera in cuptor unde va ramane pentru 1.5 ore/ 2 ore in functie de vasul folosit si marimea puiului. Daca sunt folosite bucati de pui, acestea se vor gati mai repede decat un pui intreg.
Intre timp, se adauga in vasul unui blender branza Feta, pudra de chilli, paprika, uleiul si smantana. Se mixeaza pana se obtine o crema omogena.
Se taie rosiile, castravetele si ardeii in felii, iar salata se desface in bucati.
Se incalzesc lipiile si turtele si se toaca patrunjelul.
Se presara patrunjelul peste pui si se serveste cu toate garniturile in vasul in care a fost gatit.