Desert tort de ciocolata cu faina din hrisca si sirop de artar

de Satisfyyourcravings in Torturi, 10 Aug 2018 | 3407 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 grame faina din hrisca
  • 7-8 linguri sirop de artar
  • 3/4 lingurita cardamom pudra/nucsoara/ ienibahar
  • 1/2 lingura scortisoara
  • sare
  • 5 linguri ulei de cocos
  • 2 linguri esenta de vanilie
  • 200 grame ciocolata (85%)
  • fructe proaspete pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de ciocolata cu faina din hrisca si sirop de artar:

Se tapeteaza o tava cu diametru de 20 de cm si pereti detasabili cu hartie de copt. 

Se amesteca faina cu siropul de artar, condimentele, sarea si 500 ml de apa intr-o cratita cu fund dublu, la foc mediu. Se amesteca usor pana la omogenizare. Se adauga apoi inca 500 de ml apa si se amesteca cu un tel pana devine o budinca groasa, 5 minute. 

Se indeparteaza de pe foc si se adauga uleiul de cocos, vanilia si 150 de grame ciocolata rupta in bucati. Se amesteca bine, apoi se toarna in tava. Se intinde cu o spatula umeda. Se lasa putin la racorit, apoi se transfera in frigider.

Restul de ciocolata se topeste la bain-marin si se toarna peste tortul rece. Se mai lasa putin la frigider pana se intareste. 

Se decoreaza cu fructe de sezor; eu am folosit si fluturi din zahar pentru decor. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de ciocolata cu faina din hrisca si sirop de artar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata, visine si banane (de post)