RuxyRux

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 10.11.2010

RETETE1294
PRIETENI305
Retete / Aperitive / Garnituri

Tarta mediteraneana cu feta si rosii marinate

In Aperitive / Garnituri la 17 Apr 2014

Se marineaza rosiile taiate in jumatate in ulei de masline, zeama de lamaie( cativa stropi) si busuioc, oregano, rozmarin si sare de mare. Se amesteca ingredientele intr-un vas larg, se taie untul in felii, aici va sfatuiesc sa il scoateti direct din frigider , se va inmuia sub actiunea...

Pasta orientala

In Aperitive / Garnituri la 12 Mar 2014

Curatam castravetele, il dam pe razatoare, il stoarcem print-o sita de zeama si-l amestecam cu usturoiul zdrobit si cu avocado dat pe razatoarea fina. Adaugam sarea, zeama de lamaie, uleiul de masline, omogenizam bine totul si punem apoi iaurtul si turmericul. La sfarsit  vom pune...

Cartofi wedges

In Aperitive / Garnituri la 18 Feb 2014

Cartofii se spala, se curata si se taie in doua, apoi in cate bucati dorim in 4 sau 6, mai groase mai subtiri( de regula se taie in bucati mai mari). Se pun intr-un bol mai adanc iar peste ei se toarna mixul de ulei, usturoi zdrobit, sare si condimente. Se amesteca bine, sa patrunda sosul...

Role cu branza si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 29 Ian 2014

http://www.bucataras.ro/retete/aluat-de-foietaj-53858.html Aluatul de foietaj se imparte in doua bucati egale. Se intind bucatile  intr-o foaie nu foarte subtire si se taie cu rotita de pizza in fasii. Se ia fiecare fasie si se pune pe o suprafata de lucru, apoi se unge cu galbenus de...

Tartine rustice cu avocado, spanac si somon afumat

In Aperitive / Garnituri la 24 Ian 2014

Blatul se prepara simplu si rapid, dam untul rece pe razatoare, apoi combinam restul ingredientelor si framantam un aluat( perfect, va garantez). Nu este nevoie de multa framantare, in cinci minute este gata si-l infoliem apoi il dam pentru 30 de minute la rece. Intre timp ne ocupam de crema:...

Placinta foietaj cu branza sarata

In Aperitive / Garnituri la 29 Dec 2013

Pentru aluat va recomand aceasta reteta minunata :) http://www.bucataras.ro/retete/aluat-de-foietaj-53858.html Avem nevoie de o bucata( din cele doua care rezulta dupa prepararea retetei). Din aceasta cantitate eu am pregatit doua placinte. Am folosit o forma rotunda de tarta( 26...

Mamaliguta aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 8 Dec 2013

Prajim carnaciorii si kaiserul sau sunculita taiata in bucatele si lasam la racit. Dam mamaliguta rece pe razatoare. Radem si branza telemea. Taiem untul in bucatele. Impartim din ochi mamliguta in 4 bucati cat pumnul. Luam in mana cate o bucata, punem untul, branza, sunculita si...

Merdenele

In Aperitive / Garnituri la 12 Noi 2013

Se amesteca ingredientele pentru umplutura. http://www.bucataras.ro/retete/aluat-de-foietaj-53858.html Eu am facut din jumatate din cantitate. Am intins o foaie si am decupat-o in patrate, (se vor lipi doua cate doua ca la plic). Am intins fiecare patrat pe o suprafata infainata, se...

Chiftelute vegetariene

In Aperitive / Garnituri la 5 Noi 2013

Dovlecelul si cartoful se dau pe razatoare, ceapa se taie bucati, usturoiul se toaca marunt apoi se pun toate ingredientele la blender. Se adauga oul, branza, parmezanul, faina, berea si condimentele si se mixeaza bine. Compozitia trebuie sa fie mai groasa decat o smantana, astfel ca daca mai...

Placinta aperitiv cu branza sarata

In Aperitive / Garnituri la 24 Oct 2013

Foile de placinta se suprapun desfacute in tava si se coc 15 minute. Se lasa la racit. Intr-un vas amestecam iaurtul cu ouale, verdeata si ceapa tocate marunt. Adaugam untul topit si amestecam bine. Potrivim de sare si piper daca mai consideram necesar. Intr-o tava punem jumatate din foile...

Placinte cu branza si cascaval la tigaie

In Aperitive / Garnituri la 20 Oct 2013

Aluatul nu necesita crestere. Untul se topeste apoi se amesteca cu branza faramitata si chimenul, se adauga iaurtul, ouale si faina plus drojdia. Se framanta un aluat care se infaineaza usor si se imparte in  bucati de marimea unei mingi de ping-pong . Fiecare bucata se intinde cat mai...

Aperitiv rustic cu spanac, mazare si branzeturi

In Aperitive / Garnituri la 13 Oct 2013

Blatul de face simplu si usor framantand un aluat din ingredientele de mai sus ( in maxim doua minute), pe care il vom infaina si-l vom da la rece dupa ce l-am pus in folie de prospetime. Mazarea se fierbe in apa pana aproape se inmoaie, apoi se scurge complet de apa.  Intr-o tigaie...

Pateu de linte rosie

In Aperitive / Garnituri la 19 Sep 2013

Usor si rapid de preparat, iar rezultatul exceptional de gustos :) Lintea( o cana plina) se spala si se fierbe in apa, cu un praf de sare, un praf de bicarbonat, o ceapa mica rosie, usturoiul taiat marunt, 2 bobite de ienibahar  si 3 cani de apa. O lasam pe foc mic, timp de 20 de minute....

Sufleu de broccoli si branza

In Aperitive / Garnituri la 18 Sep 2013

Intr-o oala se fierbe apa cu un praf de sare si se pun buchetelele de broccoli spalate, Eu le-am fiert la  Zepter. Se scot intr-o sita si se scurg de apa foarte bine. Se pune untul impreuna cu uleiul intr-o tigaie adanca la foc mic si se topeste, apoi se adauga faina si se amesteca bine si...

Tarta foietaj aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 9 Sep 2013

Blatul se prepara usor, framantand intr-un vas toate ingredientele( untul se da pe razatoare), aluatul rezultat se infaineaza usor si se impacheteaza in folie de prospetime...se da la rece pana preparam crema( in jur de 30 de minute). Este un aluat extrem de bun si de usor de lucrat...o sa va...

Crema de branza cu avocado si castraveti

In Aperitive / Garnituri la 8 Sep 2013

Amestecam toata branza intr-un vas, impreuna cu un avocado dat pe razatoare, castravetii bine spalati si razuiti cu tot cu coaja, apoi bine scursi de zeama, usturoiul zdrobit si la sfarsit iaurtul. Potrivim gustul de sare, adaugam si praful de turmeric iar la urma mararul...si gata aperitivul bun...

Gratin rapid de dovlecei si branza

In Aperitive / Garnituri la 30 Iul 2013

Dovlecelul se rade se presara cu foarte putina sare si dupa doua trei minute se stoarce de zeama.( in sita sau in pumn cum doriti). Se amesteca cu galbenusurile, branza faramitata( 250 gr), smantana, mararul( sau patrunjelul dupa caz sau ambele), turmericul,  uleiul de masline si...

Tartine de vinete cu avocado

In Aperitive / Garnituri la 17 Iul 2013

VInetele se coc in modul in care v-ati obisnuit. Eu am o tava cu ochiuri  dese pe care o pun direct pe flacara aragazului. Se curata si se pun in vasul robotului impreuna cu avocado si uleiul de masline. Daca nu aveti un robot care sa toace bine ingredientele, folositi-va de mixerul cu...

Branza marinata pane

In Aperitive / Garnituri la 9 Iul 2013

Marinam branza o ora intr-un amestec de ulei de masline , turmeric, oregano, busuioc. Pregatim 3 farfurii una cu oul batut, una cu faina si una cu pesmet. Luam fiecare bucata de branza o trecem prin oul batut, apoi prin faina, din nou prin oul batut si apoi prin pesmet.  Lasam branza...

Sufleu de branzeturi

In Aperitive / Garnituri la 8 Iul 2013

Se amesteca branza faramitata cu galbensurile, iaurtul si smantana. Se pune pesmetul si se mixeaza bine( sau cu un tel). Albusurile le batem spuma moale si punem jumatate din cantitate peste compozitia de branza amestecand bine. Restul de jumatate il amestecam usor prin invaluire( usor)....

Chiftelute de legume cu branza

In Aperitive / Garnituri la 1 Iul 2013

Se prepara simplu, se rade dovlecelul se presara sare pe el si se lasa deoparte cateva minute. Se rade ceapa, morcovul pe razatoarea mica, ciupercutele, apoi cartoful. Punem si dovlecelul bine scurs de zeama printr-o sita. Legumele mexicane le punem la blender impreuna cu usturoiul. Amestecam...

Bulete de cascaval si branza

In Aperitive / Garnituri la 24 Iun 2013

Cascavalul se rade impreuna cu branza intr-un vas mare. Ouale se bat cu berea si se toarna peste branza si cascaval. se adauga, faina, pesmetul, piperul. Se formeaza buletele si se dau prin pesmet.  Prajim buletele la foc mediu si le scoatem intr-un vas tapetat cu servet de...

Orez Basmati cu patrunjel

In Aperitive / Garnituri la 15 Iun 2013

Am pus uleiul in tigaie, in el orezul spalat si scurs, am incalzit usor, am pus apa, turmericul, sarea si am lasat sa fiarba( undeva in jur de 20 de minute) acoperind vasul. Cand a fost gata am dat deoparte de pe foc si am adaugat sare dupa gust daca a mai fost cazul si patrunjelul tocat. Daca...

Insulite de dovlecei

In Aperitive / Garnituri la 8 Iun 2013

Dovlecelul se rade, se stoarce de zeama, se amesteca cu ceapa si usturoiul date pe razatoare, se adauga restul ingredientelor. Se amesteca bine, se omogenizeaza perfect compozitia, apoi se iau insulitele cu o lingura si se prajesc in uleiul incins. Nu se intorc pana ce partea de jos nu se...

Spanac cremos cu usturoi

In Aperitive / Garnituri la 5 Iun 2013

Se incinge uleiul in vas, se pune usturoiul zdrobit. Lasam pe foc 30 de secunde si punem spanacul, peste el turnam zeama de lamaie si o cana de apa. Punem capacul si il tinem pana se inmoaie( in jur de 12 minute) la foc mic. Luam deoparte punem sare dupa gust, adaugam untul si mixam la...

Cartofi aurii condimentati cu usturoi

In Aperitive / Garnituri la 4 Iun 2013

Cartofii se fierb bine, apoi se scurg de apa. Se pune ulei in tava ( pe care o vom introduce la cuptor), se asaza cartofii. Ii condimentam din plin si tinem tava pe ochiul aragazului( flacara mica) doua trei minute amestecand in ei si intorcandu-i usor cu o paleta. Ii dam la cuptor la 200...

Chiftelute de pleurotus cu branza

In Aperitive / Garnituri la 31 Mai 2013

Ciupercile se spala, se storc bine de apa( lasa destula). Le punem la robot( masina de tocat ce doriti), impreuna cu ceapa, usturoiul, patrunjelul, mararul, cartoful razuit  pe razatoarea mica, praful de sare,  se adauga oul, uleiul de masline,  branza faramitata, pesmetul,...

Hamburger vegetarian de linte si quinoa

In Aperitive / Garnituri la 13 Mai 2013

Se toaca toate verdeturile, eu am facut-o din cutit , dar se pot pune si la blender. Lintea se spala si se fierbe 20 de minute apoi se scurge bine de apa. Se lasa la racit. Condimentele se macina impreuna la masina de cafea( rasnita) si din ele vom pune in compozitie numai 1/4 de lingurita(...

Drob de somon

In Aperitive / Garnituri la 30 Apr 2013

Incepem cu prepararea blatului: Din ingredientele din reteta framantam aluatul, se face rapid si  se leaga usor, se infoliaza si se da la rece pana preparam umplutura. Somonul se dezoseaza, eu prefer sa fac asta dupa ce scot somonul din congelator si-l las in jur de 10 minute in apa....

Tarta de mamaliguta cu branza

In Aperitive / Garnituri la 26 Apr 2013

Preparam mamliguta in modul in care suntem obisnuiti, va trebui sa iasa potrivit de vartoasa si nu moale. Punem in forma de tarta o foaie pergament sau putem renunta si in acest caz o vom unge cu unt. Asezam jumatate din cantitatea de mamaliguta. Deasupra vom pune cubuletele de unt si...

Afisate 61 - 90 din 192 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Ești hiperactiv și determinat să valofirici fiecare clipă, chiar și pe alea în care ar trebui sa dormi. Fii cu băgare de seamă, dacă te duci la culcare atât de târziu şi te trezești atât de devreme, s-ar putea să te întalnești cu tine pe hol…!

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]