Merdenele

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 12 Noi 2013 | 22936 vizualizari

 

Nu stiu de ce, dar le-am iubit dintotdeauna...iar astazi cu acest aluat grozav mi-am adus aminte de ele.......asa cum le stiam din copilarie...:)

 

INGREDIENTE

  • aluat de foietaj de casa
  • 150 gr branza telemea sarata
  • 3 linguri de gris fiert in lapte
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • 2 galbenusuri pentru uns( optional)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merdenele:

Se amesteca ingredientele pentru umplutura.

http://www.bucataras.ro/retete/aluat-de-foietaj-53858.html

Eu am facut din jumatate din cantitate.

Am intins o foaie si am decupat-o in patrate, (se vor lipi doua cate doua ca la plic).

Am intins fiecare patrat pe o suprafata infainata, se va lucra cu sucitorul infainat si  atentie va trebui sa manevrati cu grija aluatul, este fragil , am pus umplutura de branza, ou si gris, am acoperit cu cealalta bucata de aluat intins si am apasat usor cu mana sa unformizez suprafata, in special marginile.

Ungem cu galbenus si coacem merdenelele pana se rumenesc la 200 de grade.

Grozave sunt si aduc tare bine cu merdenelele de la patiserie :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Merdenele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Ina 1

13.11.2013, 14:46

Chiar ca e minunat aluatul ala! Ce frumoase ti-au iesit!

cristi1980 1

13.11.2013, 15:56

RuxyRux 1

17.11.2013, 23:00

Multumeeesc

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Merdenele