Merdenele

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 12 Noi 2013 | 23681 vizualizari

 

Nu stiu de ce, dar le-am iubit dintotdeauna...iar astazi cu acest aluat grozav mi-am adus aminte de ele.......asa cum le stiam din copilarie...:)

 

INGREDIENTE

  • aluat de foietaj de casa
  • 150 gr branza telemea sarata
  • 3 linguri de gris fiert in lapte
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • 2 galbenusuri pentru uns( optional)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merdenele:

Se amesteca ingredientele pentru umplutura.

http://www.bucataras.ro/retete/aluat-de-foietaj-53858.html

Eu am facut din jumatate din cantitate.

Am intins o foaie si am decupat-o in patrate, (se vor lipi doua cate doua ca la plic).

Am intins fiecare patrat pe o suprafata infainata, se va lucra cu sucitorul infainat si  atentie va trebui sa manevrati cu grija aluatul, este fragil , am pus umplutura de branza, ou si gris, am acoperit cu cealalta bucata de aluat intins si am apasat usor cu mana sa unformizez suprafata, in special marginile.

Ungem cu galbenus si coacem merdenelele pana se rumenesc la 200 de grade.

Grozave sunt si aduc tare bine cu merdenelele de la patiserie :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Merdenele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Ina 1

13.11.2013, 14:46

Chiar ca e minunat aluatul ala! Ce frumoase ti-au iesit!

cristi1980 1

13.11.2013, 15:56

RuxyRux 1

17.11.2013, 23:00

Multumeeesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv merdenele din aluat de foietaj