Nu stiu de ce, dar le-am iubit dintotdeauna...iar astazi cu acest aluat grozav mi-am adus aminte de ele.......asa cum le stiam din copilarie...:)
Se amesteca ingredientele pentru umplutura.
http://www.bucataras.ro/retete/aluat-de-foietaj-53858.html
Eu am facut din jumatate din cantitate.
Am intins o foaie si am decupat-o in patrate, (se vor lipi doua cate doua ca la plic).
Am intins fiecare patrat pe o suprafata infainata, se va lucra cu sucitorul infainat si atentie va trebui sa manevrati cu grija aluatul, este fragil , am pus umplutura de branza, ou si gris, am acoperit cu cealalta bucata de aluat intins si am apasat usor cu mana sa unformizez suprafata, in special marginile.
Ungem cu galbenus si coacem merdenelele pana se rumenesc la 200 de grade.
Grozave sunt si aduc tare bine cu merdenelele de la patiserie :)