Pateu de linte rosie

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 19 Sep 2013 | 6069 vizualizari

 

O combinatie delicioasa de ingrediente pentru un aperitiv excelent......va invit sa-l incercati...zic eu ca n-o sa va para rau :)

 

INGREDIENTE

  • 250 gr linte rosie
  • 3 cani de apa( plata de izvor)
  • 2 cepe micute rosii
  • 2 catei de usturoi
  • 80 gr unt
  • un praf de bicarbonat
  • sare dupa gust
  • piper
  • busuioc, oregano, turmeric, cimbru, boia dulce, pudra de usturoi, cate un praf
  • 2 bobite mari de ienibahar
  • 4 galbenusuri de ou( fierte tari)
  • 2 linguri cu varf de mustar dulce( cu bobite intregi am pus eu)
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 2 linguri ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateu de linte rosie:

Usor si rapid de preparat, iar rezultatul exceptional de gustos :)

Lintea( o cana plina) se spala si se fierbe in apa, cu un praf de sare, un praf de bicarbonat, o ceapa mica rosie, usturoiul taiat marunt, 2 bobite de ienibahar  si 3 cani de apa. O lasam pe foc mic, timp de 20 de minute. In utlimile 5 minute adaugam si restul condimentelor : busuioc, oregano, turmeric, cimbru, boia dulce, pudra de usturoi, cate un praf. Avem grija ca din cand in cand sa amestecam sa nu se prinda de vas. Scurgem lintea intr-o strecuratoare de excesul de lichid, ea nu trebuie sa fie foarte apoasa.  O lasam deoparte.

Intr-o tigaie incingem uleul de masline, punem ceapa mica tocata marunt si presarata cu putina sare, o lasam 1 minut si adaugam lintea. Amestecam si mai lasam doua minute pe foc. Tragem tigaia deoparte si punem peste linte, untul taiat in bucati, amestecam sa se topeasca.

Punem compozitia in vasul de mixer. Adaugam mustarul, zeama de lamaie si galbenusurile de ou.

Mixam lintea pana devine cremoasa. potrivim gustul dupa bunul nostru plac de sare si piper. Daca ne place mai usturoiata mai adaugam pudra de usturoi. rezultatul o sa va surprinda in mod placut, este foarte foarte gustos pateul si  foarte bine tartinabil.

Eu l-am servit pe paine integrala cu castraveciori bulgaresti murati. O nebunie delicioasa :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu de linte rosie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pateu de linte