Un aluat subtire care dupa prajit se topeste in gura, un gust minunat de branza chimen si cascaval......astea sunt placintele mele gustoase tare, va invit la savurat :)....asa de-o seara frumoasa de duminca :)
Aluatul nu necesita crestere.
Untul se topeste apoi se amesteca cu branza faramitata si chimenul, se adauga iaurtul, ouale si faina plus drojdia. Se framanta un aluat care se infaineaza usor si se imparte in bucati de marimea unei mingi de ping-pong .
Fiecare bucata se intinde cat mai subtire, pe o suprafata infainata, totusi cu atentie sa nu se rupa.
Dupa ce am intins foile, le ungem cu galbenus de ou si presaram in mijloc cascavalul razuit in prealabil.
Pliem parte peste parte si rulam usor marginea putin oblic sa inchidem foaia. Apasam cu o furculita pe margine. Ungem cu galbenus si prajim in ulei. Avem grija desigur sa le intoarcem la timp astfel incat sa nu ardem placintele. La prajit se vor umfla usor, iar la mijloc vor face un buzunaras, unde se va topi de placere :) cascavalul. :) Eu am schimbat uleiul de doua ori.
Scoatem placintele pe un prosop de hartie absorbant si apoi le servim cu pofta :) Mmmmmmmm....minunate :)
1
Daca ne place verdeata putem pune in aluat marar sau patrunjel tocat