Reteta apartine Ligiei Pop, cu mici modificari facute de mine...este un tort raw sublim....pe care il putem manca fara remuscari cum ne spune Ligia “guilt free”...si asta am si facut , am ascultat-o pentru ca ii sunt o admiratoare dedicata ....am servit doua portii alaturi de multe fructe fara sa stau pe ganduri...este senzational si este fara doar si poate cel mai bun desert natural pe care l-am mancat vreodata...
Toate ingredientele pentru blat se pun in robot si se proceseaza.
Eu am folosit robochef si am pus intai migdalele pe care le-am facut pudra si apoi restul ingredientelor. Consistenta blatului este una lipicioasa si cu un gust superb de cafea. ( Aveti grija sa nu-l papati asa, ca ramaneti fara blat)
Am pus compozitia in forma de blat de tort cu peretii detasabili nu inainte de a pune folie transparenta.
Am nivelat compozitia cu o spatula si am dat la rece pana am facut crema.
Crema:
Am pus toate ingredientele la blender si apoi am turnat peste blat.
Am dat la congelator.
Cand s-a intarit perfect am pus o farfurie deasupra si am rasturnat am scos folia si am mutat pe farfuria de tort.
Am facut sosul delicios de ciocolata:
Se amesteca toate ingredientele pentru sos pana se omogenizeaza si daca crema este prea groasa se pune putina apa cat sa rezulte un sos numai bun de intins pe tort.
Se decoreaza cu fructe de padure si capsuni dupa inspiratia fiecaruia.
1
1. Puteti adauga orice tip de fructe de padure aveti la indemana