Raw vegan....reteta inspirata de Ligia Pop pe care o admir la nesfarsit...si modificata putin dupa gustul meu( visam la tortul acesta si a iesit asa cum mi l-am imaginat) ...ce pot sa va mai spun .... e fantastic de bun...nici nu am cuvinte sa vi-l descriu...de milioane de ori iti multumesc Ligia!
Inspiratia mea:
http://ligiapop.com/2010/02/22/tort-raw-de-ciocolata-si-portocale/
Blatul
Punem la blender si macinam pe rand migdalele, caju si samburii de caise...apoi amestecam cu untul de cocos si uleiul de palmier, cacaoa, cafeaua, vanilia si apa. Luam platoul de tort punem cercul de la forma de tort cu peretii detasabili in mijloc si il umplem cu compozitia de blat. Dam la rece.
Crema:
Punem la blender toate ingredientele.Turnam peste blat si dam la congelator.
Facem sosul de ciocolata amestecand la blender( sau manual) toate ingredientele. Dam la rece sosul.
Preparam si sosul de fructe punand la blender fructele, mierea si vanilia. Adaugam si putina apa sa-l subtiem. Punem la frigider.
Cand crema este intarita sa putem lucra la decor, scoatem din frigider sosul de ciocolata mai amestecam energic sa il omogenizam si apoi il intindem cu spatula pe tort.
Decoram dupa dorinta si apoi servim cu sosul de fructe...e uimitor de bun si va servesc virtual cu o felie!