Andra_Constantinescu

6

Bucataras
Chef

Comuna Mosoaia

Bucataras din 08.12.2014

RETETE636
PRIETENI259
Retete / Supe/Ciorbe

Supa-crema de dovleac placintar

In Supe la 21 Oct 2018

Dovleacul placintar se curata de coaja si seminte, se spala si se taie bucati potrivite. Ceapa se curata de foi, se spala si se taie in patru. Morcovii si pastarnacul se curata de coaja, se spala si se taie rondele groase. Bucata de telina se curata de coaja, se spala si se taie bucati...

Ciorba de fasole cruda, cu pastrama de porc afumata si leustean

In Ciorbe la 26 Aug 2018

Se taie carnea in felii groase si se inabusa intr-o oala cu ulei, acoperind-o cu un capac. Se adauga ceapa (curatata de foi, spalata si tocata), morcovul (curatat de coaja, spalat si taiat rondele groase), ardeiul (curatat de cotor si seminte, spalat si tocat) si putina sare. Se lasa sa se...

Supa cu carne de rata si galuste de gris

In Supe la 7 Feb 2018

Sira de rata se portioneaza, se spala si se fierbe la foc mic pentru 30 de minute in circa 2,5 l apa cu putina sare in oala sub presiune. Dupa trecerea acestui interval de timp, se lasa oala sa se depresurizeze circa 20 de minute, apoi se deschide oala si se transfera ciorba intr-o oala normala....

Ciorba de cocos de tara cu tagliatelle

In Ciorbe la 18 Mar 2017

Se portioneaza carnea si se spala.  Ceapa se curata de foi si se spala. Morcovul se curata de coaja si se spala. Gogosarul, se taie in doua, se curata de cotor si seminte si se spala. Telina se curata de coaja si se spala. Se pun legumele si carnea in oala sub presiune, in...

Ciorba de praz

In Ciorbe la 10 Mar 2017

Prazul curatat de foi se spala si se taie bucati mari de 4-5 cm. Se inabusa, acoperind cratita cu un capac, in ulei, cu putina sare. Gogosarul se taie in doua, se curata de cotor si seminte si se spala. Morcovul se curata de coaja, se spala si se feliaza. Ceapa se curata de foi, se spala...

Supa-crema de ciuperci

In Supe la 27 Feb 2017

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Se pune la calit intr-o craticioara cu 30 g de unt, doua linguri de ulei de masline si jumatate de lingurita de sare.  Se spala ciupercile si se feliaza, dupa care, circa 350 g dintre ele se adauga peste ceapa si se calesc, amestecand constant...

Supa italiana de legume

In Supe la 26 Feb 2017

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie rondele. Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se toaca. Tija de apio se spala si se taie in doua. Toate aceste legume se pun la foc intr-o oala, impreuna cu uleiul de masline...

Ciorba din sira de porc

In Ciorbe la 24 Feb 2017

Se portioneaza carnea, se spala si se pune la fiert intr-o oala cu apa. Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie in doua. Ceapa se curata de foi si se spala. Telina se curata de coaja si se spala. Ardeiul se curata de cotor si seminte si se spala. Atunci cand carnea...

Supa-crema de cartofi

In Supe la 18 Feb 2017

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se taie marunt. Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mare. Aceste legume se inabusa in ulei, cu putina sare si o cana cu apa. Se curata cartofii de coaja, se...

Ciorba de perisoare din piept de pui reteta traditionala

In Ciorbe la 24 Noi 2016

Cum se prepara Ciorba de perisoare din piept de pui reteta traditionala Tija de apio se spala si se taie in doua. Ardeiul se taie in doua, se curata de seminte si se spala. Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie in doua. Ceapa se curata de foi si se spala. Legumele se...

Ciorba de perisoare si cartofi acrita cu bors

In Ciorbe la 14 Oct 2016

Tija de apio se spala si se taie in doua. Ardeiul se curata de seminte, se spala si se taie marunt. Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie marunt. Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Legumele se pun la fiert in 1,5 l apa impreuna cu putina sare pentru 5-10 minute,...

Ciorba de burta de vita

In Ciorbe la 19 Aug 2016

Se fierbe osul intr-o cratita cu 2,5 l apa, se indeparteaza spuma si se adauga tija de apio (spalata si taiata in doua), un morcov (curatat de coaja si spalat), o ceapa (curatata de foi si spalata) si putina sare. Se spala foarte bine burta de vita cu apa rece si se pune sa fiarba impreuna cu...

Ciorba de baby hering

In Ciorbe la 16 Aug 2016

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie cubulete. Ardeiul gras se curata de cotor si seminte, se spala si se taie marunt. Se fierb aceste legume intr-o oala cu 2-3 l apa, 3 linguri de ulei si putina sare.   Dupa ce s-au fiert...

Luscos ardelenesc

In Ciorbe la 3 Mai 2016

Se scot coastele, iar carnea macra se taie cuburi.  Se pune carnea la fiert impreuna cu crengutele de cimbru uscat. Se ia spuma de pe deasupra, care se formeaza de la carne.  Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie...

Ciorba de porc cu cartofi acrita cu zeama de varza

In Ciorbe la 26 Feb 2016

Se pun oasele de porc portionate si spalate intr-o oala cu apa, la fiert.  Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie bucati mari. Tija de apio se spala si se taie bucati mari. Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie in...

Ciorba radauteana

In Ciorbe la 27 Ian 2016

Se spala carnea si se pune la fiert intr-o oala cu apa. Cand se formeaza spuma, aceasta se indeparteaza. Se adauga ceapa (curatata de foi si spalata), morcovul, pastarnacul, radacina de patrunjel (curatate de coaja si spalate), tija de apio (spalata si taiata in doua), ardeiul kapia (curatat de...

Ciorba de cartofi acrita cu zeama de varza

In Ciorbe la 18 Ian 2016

Ceapa se curata de foi, se spala si se taie marunt. Morcovul si pastarnacul se curata de coaja si se spala (morcovul se taie felii groase). Telina se curata de coaja si se spala. Ardeiul se curata de seminte, se spala si se taie in bucati mari. Toate aceste legume se pun intr-o oala...

Ciorba "Fidelicioasa"

In Ciorbe la 7 Noi 2015

Se pune apa la fiert intr-o oala. Ceapa se curata de foi si se spala. Morcovul si pastarnacul se curata de coaja si se spala (morcovul se taie pe jumatate). Ardeii se taie in jumatati, se curata de seminte si se spala. Tija de apio se spala. Prazului i se indeparteaza moatele si...

Supa de vitel

In Supe la 28 Aug 2015

Se spala carnea (se taie fiecare felie in doua), se pune la fiert in apa cu sare, indepartand spuma cand aceasta se formeaza. Morcovul, pastarnacul si telina se curata de coaja si se spala. Ardeiul se taie pe jumatate, se curata de seminte si se spala. Ceapa se curata de foi si se spala....

Supa de pui cu galuste

In Supe la 23 Aug 2015

Se curata pulpele, se spala si se taie in cate 3 bucati.  Ardeiul se taie pe jumatate, se curata de seminte si se spala. Morcovul, pastarnacul si telina se curata de coaja si se spala. Ceapa se curata de foi si se spala. Toate acestea se pun intr-o oala cu apa si sare la fiert....

Ciorba de legume

In Ciorbe la 18 Aug 2015

Ceapa se curata de foi, se spala si se taie marunt. Ardeiul gras se curata de seminte, se spala si se taie bucatele, la fel si cel bulgaresc. Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie rondele, la fel si pastarnacul. Radacina de telina se curata, se spala si se taie bucatele....

Ciorba de perisoare

In Ciorbe la 21 Iul 2015

Se curata ceapa de foi si se spala. Se curata ardeiul de seminte, se spala si se toaca marunt. Se curata morcovul, se spala si se taie in bucati mari. Legumele se pun la fiert impreuna cu baza pentru mancaruri petru 20-30 de minute. Intre timp, se pregatesc perisoarele: carnea tocata...

Ciorba de teci

In Supe/Ciorbe la 17 Iul 2015

Se curata ceapa de foi si se spala. Se taie ardeiul pe jumatate, se curata de seminte si se spala. Se curata morcovul de coaja si se spala. Se pun legumele la fiert intr-o oala cu apa, ulei si putina sare. Se clocotesc 10-15 minute. Tecilor li se indeparteaza moatele, apoi se rup in...

Ciorba de dovlecel

In Ciorbe la 25 Iun 2015

Se curata morcovul de coaja si se spala. Se curata ardeiul de seminte si se spala; Se curata ceapa de foi si se spala. Legumele se pun la fiert in circa 400 ml apa impreuna cu uleiul si putina sare. Dupa ce au fiert, se umple oala cu apa si se da in clocot. Dovlecelul se curata de...

Ciorba de loboda

In Ciorbe la 25 Iun 2015

Se curata ceapa de foi, se spala si se taie marunt. Se curata morcovul de coaja si se spala. Se curata ardeiul de seminte, se spala si se taie cubulete. Se pun legumele la fiert in circa 300 ml apa, impreuna cu uleiul si putina sare, acoperind vasul cu un capac. Se amesteca din cand in...

Ciorba de "bureti"

In Ciorbe la 7 Iun 2015

Carnea se spala si se pune la fiert intreaga, cu o lingurita de sare. Dupa ce se fierbe pe jumatate, se scoate, se scurge si se lasa putin la racit. In apa in care a fiert carnea, se pun ceapa si ardeiul la fiert, spalate si taiate marut. Carnea se taie cubulete si se adauga peste legume....

Supa de porc

In Supe la 11 Mai 2015

Carnea se taie bucati, se spala si pune la fiert in apa rece cu o lingurita de sare. Cand se face spuma deasupra apei, aceasta se ia treptat, pana cand nu mai ramane deloc, apoi se adauga legumele intregi, curatate (ceapa de foi, morcovul de coaja, ardeiul de seminte) si spalate. Dupa ce se...

Ciorba de cartofi

In Ciorbe la 11 Mai 2015

Se curata cartofii de coaja, se taie cubulete si se spala. Ceapa si morcovul se curata si se spala. Se spala si ardeiul. Dupa aceea, toate se taie in bucatele potrivite. Cartofii si celelalte legume se pun la fiert in apa cu ulei si o lingurita de sare. Dupa ce se fierb, se adauga rosiile...

Ciorba de stevie de post

In Ciorbe la 6 Apr 2015

Se curata ceapa, morcovul si ardeiul, se spala, se toaca si se pun la fiert in putina apa, cat sa le acopere, impreuna cu uleiul. Dupa ce s-au fiert putin legumele, se adauga stevia, spalata si tocata. Se fierbe 2-3 minute, dupa care se completeaza oala cu apa. Cand stevia este fiarta de tot,...

Ciorba de fasole

In Ciorbe la 14 Ian 2015

Se alege fasolea, se spala si se pune la fiert. Dupa ce a dat in clocot se mai lasa putin la foc, dupa care se ia si se acopera cu un capac. Se lasa sa se umfle. Apoi, fasolea se clateste cu apa rece si se pune din nou la fiert cu ceapa si morcovul, care au fost curatate si spalate, si uleiul....

Afisate 1 - 30 din 32 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Dacă te simți uneori pierdut, nu te îngrijora, nu te poți rătăci: toate drumurile duc la frigider.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]