Ciorba de perisoare din piept de pui reteta traditionala

de Andra_Constantinescu in Ciorbe, 24 Noi 2016 | 12744 vizualizari

 

Ciorba de perisoare din piept de pui reteta traditionala
Fetitei mele ii place foarte mult ciorba de perisoare, asa ca am zis sa incerc si cu carne de pui. A iesit tare gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Ciorba de perisoare din piept de pui reteta traditionala
  • Pentru ciorba:
  • 1 tija de apio
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 2 l apa
  • 5-6 linguri ulei
  • o lingurita de sare
  • doua linguri de rosii pregatite pentru iarna
  • un fir de leustean
  • Pentru perisoare:
  • 500 g piept de pui
  • doua cepe (140 g)
  • 50 g orez
  • doua oua mici
  • o lingurita de sare
  • putin piper negru macinat
  • un varf de cutit de boia de ardei dulce
  • putin amestec de ierburi (maghiran, patrunjel, rozmarin, cimbru)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare din piept de pui reteta traditionala:

Cum se prepara Ciorba de perisoare din piept de pui reteta traditionala

Tija de apio se spala si se taie in doua.

Ardeiul se taie in doua, se curata de seminte si se spala.

Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie in doua.

Ceapa se curata de foi si se spala.

Legumele se pun la fiert in 2 l apa, impreuna cu 5-6 linguri de ulei si o lingurita de sare pentru 10-15 minute, timp in care se pregatesc perisoarele. 

Pieptul de pui se taie marunt, se spala si se da prin robotul de bucatarie. Se pune apoi intr-un castron si se amesteca cu ceapa curatata de foi, spalata si tocata, orezul spalat, ouale, putina sare, putin piper negru macinat, un varf de cutit de boia de ardei dulce si putin amestec de ierburi. Se formeaza perisoarele si se pun, rand pe rand, in apa clocotita. Se lasa sa fiarba in continuare. Se mai adauga apa daca este necesar.

La final, cand carnea este fiarta, se adauga rosiile pregatite pentru iarna si un fir de leustean spalat, dupa care se potriveste ciorba de sare.

Se serveste cu leustean proaspat tocat si ardei iute.

Incercati si ciorba de pui a la grec sau supa de curcan cu taitei de casa.

Recomandam si supa crema de broccoli.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare din piept de pui reteta traditionala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

diaconta 1

30.11.2016, 21:38

si mie imi place,asa ca ma asez la masa fara sa fac mofturi

Andra_Constantinescu 1

30.11.2016, 22:46

Cu drag, Dia!

mihaelar63 1

20.12.2016, 08:03

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba taranesca de legume