Se portioneaza carnea, se spala si se pune la fiert intr-o oala cu apa.
Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie in doua. Ceapa se curata de foi si se spala.
Telina se curata de coaja si se spala. Ardeiul se curata de cotor si seminte si se spala.
Atunci cand carnea formeaza spuma pe deasupra, aceasta se ia cu ajutorul unei linguri (sau spumiere) si se arunca. Se lasa carnea in continuare sa fiarba pana cand se patrunde putin, dupa care se adauga legumele si o lingurita de sare. Se mai adauga apa, daca este necesar.
Dupa ce au fiert si carnea si legumele, se adauga rosiile pregatite pentru iarna si spaghetele rupte in bucati mai mici. Se mai clocoteste ciorba circa 10 minute, dupa care se potriveste de sare, se ia de pe foc si se acopera oala cu un capac.
Ciorba din sira de porc se serveste cu patrunjel sau leustean si cu ardei iute.