Supa-crema de ciuperci

de Andra_Constantinescu in Supe, 27 Feb 2017 | 5316 vizualizari

 

O supa-crema foarte gustoasa, numai sa aveti grija cata nucsoara puneti, pentru ca ce-i prea mult strica. Pentru reteta m-am inspirat de aici.

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe
  • 50 g unt
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 500 g ciuperci champignon
  • 50 g faina
  • 1 l apa fierbinte
  • un varf de cutit de piper negru macinat
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • un varf de cutit de nucsoara macinata
  • sare
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa-crema de ciuperci:

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Se pune la calit intr-o craticioara cu 30 g de unt, doua linguri de ulei de masline si jumatate de lingurita de sare. 

Se spala ciupercile si se feliaza, dupa care, circa 350 g dintre ele se adauga peste ceapa si se calesc, amestecand constant pana cand se evapora apa pe care acestea o lasa. Se adauga faina si se amesteca bine pana cand se imbraca toate ciupercile in faina (eu am procedat asa cum era scris in reteta pe care am gasit-o pe internet, dar va recomand sa amestecati faina separat cu putina apa rece si apoi sa o puneti peste ciuperci, pentru ca, asa cum am procedat eu, s-au format si cateva cocoloase). Se toarna apa fierbinte si se amesteca totul. Se fierbe supa circa 15 minute sau pana cand se inmoaie bine ciupercile. 

Intre timp, intr-o tigaie se topeste restul de unt si se calesc ciupercile ramase, adaugand putina sare si un varf de cutit de piper negru macinat.

Supa se da prin robotul de bucatarie pentru a deveni o crema, dupa care se pune la loc in craticioara, se adauga smantana si se mai clocoteste 2-3 minute. Dupa aceea, se adauga ciupercile calite, se presara  un varf de cutit de nucsoara macinata si se potriveste supa de sare.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Supa de somon