O supa-crema foarte gustoasa, numai sa aveti grija cata nucsoara puneti, pentru ca ce-i prea mult strica. Pentru reteta m-am inspirat de aici.
Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Se pune la calit intr-o craticioara cu 30 g de unt, doua linguri de ulei de masline si jumatate de lingurita de sare.
Se spala ciupercile si se feliaza, dupa care, circa 350 g dintre ele se adauga peste ceapa si se calesc, amestecand constant pana cand se evapora apa pe care acestea o lasa. Se adauga faina si se amesteca bine pana cand se imbraca toate ciupercile in faina (eu am procedat asa cum era scris in reteta pe care am gasit-o pe internet, dar va recomand sa amestecati faina separat cu putina apa rece si apoi sa o puneti peste ciuperci, pentru ca, asa cum am procedat eu, s-au format si cateva cocoloase). Se toarna apa fierbinte si se amesteca totul. Se fierbe supa circa 15 minute sau pana cand se inmoaie bine ciupercile.
Intre timp, intr-o tigaie se topeste restul de unt si se calesc ciupercile ramase, adaugand putina sare si un varf de cutit de piper negru macinat.
Supa se da prin robotul de bucatarie pentru a deveni o crema, dupa care se pune la loc in craticioara, se adauga smantana si se mai clocoteste 2-3 minute. Dupa aceea, se adauga ciupercile calite, se presara un varf de cutit de nucsoara macinata si se potriveste supa de sare.