Pentru aceasta reteta, m-am inspirat de la Timea.
Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se taie marunt. Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mare. Aceste legume se inabusa in ulei, cu putina sare si o cana cu apa.
Se curata cartofii de coaja, se spala si se taie cubulete. Se pun peste legume, se acopera cu apa si se adauga o foaie de dafin si cateva boabe de piper negru. Se lasa sa fiarba si se mai completeaza cu apa, daca este necesar.
Dupa ce se fierb cartofii, se adauga rosiile intregi conservate in suc propriu, maruntite la robotul de bucatarie si putin maghiran uscat. Se clocotesc cateva minute, apoi se scoate foaia de dafin si se lasa sa se racoreasca putin. Compozitia se da prin robotul de bucatarie pentru a se obtine supa-crema.
Se pregatesc crutoanele astfel: painea se usuca la toaster, apoi se freaca cu cateii de usturoi (curatati de foi, spalati si taiati pe lung). Dupa aceea, feliile de paine se taie in patratele, indepartandu-se coaja, si se prajesc la tigaie, amestecandu-le cu o lingura de ulei de masline.
Supa-crema de cartofi se serveste cu crutoanele aromate cu usturoi.