Am facut o ciorba foarte buna, pregatita, mai ales, in sezonul rece.
Se pun oasele de porc portionate si spalate intr-o oala cu apa, la fiert.
Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie bucati mari.
Tija de apio se spala si se taie bucati mari.
Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.
Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie in bucati mari. Se tin in apa rece pana in momentul in care trebuie pusi in ciorba.
Dupa ce se formeaza spuma la carne, aceasta se indeparteaza si se adauga morcovul, tija de apio, ceapa si ardeiul tocat de la congelator.
Cand carnea este patrunsa, se adauga cartofii si putina sare. Dupa ce s-au fiert toate, se adauga rosiile pregatite pentru iarna, zeama de varza si sare, dupa gust. Se mai da ciorba in cateva clocote, apoi se adauga leusteanul spalat si tocat si se poate lua oala de pe foc.
Pe parcursul fierberii se completeaza ciorba cu apa, daca este necesar.