Supa-crema de dovleac placintar

de Andra_Constantinescu in Supe, 21 Oct 2018 | 5884 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Mirela
https://www.bucataras.ro/retete/supa-crema-de-dovleac-84891.html , dar am tras un ochi si la reteta lui Alex Teacher ca sa vad cu ce pot aromatiza supa. Am preluat de la el adaugarea busuiocului, dar si a cartofilor si piperului. Am adaugat eu si putin oregano. Acestea ar fi schimbarile facute fata de reteta Mirelei.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg dovleac placintar curatat de coaja si seminte
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi (180 g)
  • 1 pastarnac (80 g)
  • 1 bucata telina (80 g)
  • 2 cartofi (350 g)
  • 1 lingurita sare
  • circa 2 l apa
  • putin busuioc uscat
  • putin oregano uscat
  • putin piper proaspat macinat
  • 200 ml smantana pentru gatit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa-crema de dovleac placintar:

Dovleacul placintar se curata de coaja si seminte, se spala si se taie bucati potrivite.

Ceapa se curata de foi, se spala si se taie in patru.

Morcovii si pastarnacul se curata de coaja, se spala si se taie rondele groase.

Bucata de telina se curata de coaja, se spala si se taie bucati potrivite.

Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie felii groase.

Toate aceste legume se pun intr-o oala cu o lingurita de sare si se acopera cu apa. Se pun la fiert si se mai adauga apa daca este necesar pe parcursul fierberii.

Dupa ce legumele au fiert, se ia din lichidul din oala si se pune deoparte.

Se adauga putin busuioc uscat, putin oregano uscat si putin piper proaspat macinat peste legume si se maruntesc cu ajutorul unui mixer vertical.

Peste smantana pentru gatit se toarna un polonic de zeama, se amesteca, apoi se pune in oala peste legume. Se mixeaza totul in continuare, adaugand lichid in functie de cat de groasa doriti sa fie supa-crema. Se potriveste de sare.

Supa-crema de dovleac placintar se poate servi si cu marar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de dovleac placintar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Supa de legume cu galuste, reteta gustoasa si economica