Se separa albusurile de galbenusuri.
Intr-un castron mare, galbenusurile se amesteca cu branza, smantana si esenta de rom.
Intr-un alt castron, albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana cand devin ca o bezea.
Peste amestecul cu...
Ouale se spala cu detergent de vase, se pun intr-o cratita cu apa, o lingura de sare si o lingura de otet. Se fierb circa 8-9 minute. Se mai lasa in apa clocotita, vreo 10 minute, dupa care se scot pe o strecuratoare si se lasa sa se zvante si sa se raceasca.
Dupa ce s-au racit ouale, se pune...
Carnea se taie cubulete si se pune intr-un wok, impreuna cu uleiul. Se adauga putina sare si un varf de cutit de piper. Se prajeste carnea, dupa care se adauga legumele mexicane (clatite cu apa rece), ceapa (curatata de foi, spalata si tocata) si 150 ml apa. Se acopera wok-ul cu un capac si se...
Capsunile se curata de codite, se spala si se taie cubulete.
Intr-un castron, se pun zaharul, untul, oul, laptele si branza si se mixeaza. Se adauga faina, praful de copt si sarea si se omogenizeaza. Se incorporeaza capsunile si macul, cu ajutorul unei spatule din silicon, pastrand o parte din...
Ouale, zaharul, zaharul vanilat, uleiul, laptele, faina si praful de copt se pun intr-un castron si se mixeaza cat sa se amestece.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Intr-o tava pentru briose, se pun hartiute, se pun doua lingurite de aluat, iar in mijlocul aluatului, se adauga o...
Mazarea, porumbul si morcovul se clatesc cu apa rece si se pun la fiert in apa clocotita, cu o lingurita de sare. Se fierb 10-15 minute.
Salamul se taie cubulete, se prajeste, dupa care se da deoparte pe un servetel absorbant.
Se mixeaza oul cu un praf de sare. Se adauga untul topit,...
Cum se prepara Prajitura cu aluat razuit, reteta usoara si delicioasa
Se mixeaza ouale impreuna cu un praf de sare, zaharul si esenta de vanilie. Se adauga untul taiat bucatele si se mixeaza, dupa care se incorporeaza faina treptat, pana cand rezulta o coca buna de intins. Se imparte coca...
Cum se prepara Reteta de baza, buna cu multe garnituri - carne de vita in sos
Carnea se spala si se portioneaza.
Morcovii se curata de coaja si se spala.
Ceapa se curata de foi si se spala.
Telina se curata de coaja, se spala si se taie in doua.
Carnea, morcovii, ceapa si telina...
Se pregateste de seara o marinada, amestecand intr-o cratita, apa, vinul, foile de dafin sfaramate, boabele de piper, uleiul, morcovul (curatat de coaja, spalat si feliat), ceapa (curatata de foi, spalata si feliata), patrunjelul (spalat si rupt), cimbrul si sarea. Se adauga si carnea (curatata...
Se da drumul la cuptor, pentru a se incalzi.
Carnea se bate cu ajutorul unui ciocan si se taie in 3 pe lungime, lasand-o netaiata la un capat.
Circa 100 ml ulei se amesteca cu piperul, boiaua, cimbrul, busuiocul si o lingurita de sare. Se asaza carnea intr-o tava si se unge cu acest...
Pieptul de pui se spala, se taie cubulete, se caleste intr-un wok cu ulei, dupa care se da deoparte.
Ceapa se curata de foi, se spala, se taie julienne si se caleste in uleiul ramas de la pieptul de pui.
Ciupercile se spala, se feliaza si se adauga peste ceapa impreuna cu putina sare, putin...
Se cerne faina intr-un castron, se adauga sarea, doua linguri de ulei si apa (treptat) si se amesteca totul cu mana. La final, se adauga restul de ulei si se framanta aluatul pana cand nu mai ramane nimic pe castron. Se formeaza o bila din aluat si se da deoparte.
Se pregateste umplutura:...
Se portioneaza carnea si se spala.
Ceapa se curata de foi si se spala. Morcovul se curata de coaja si se spala. Gogosarul, se taie in doua, se curata de cotor si seminte si se spala.
Telina se curata de coaja si se spala.
Se pun legumele si carnea in oala sub presiune, in...
Se spala pulpa de vitel si se portioneaza in cinci bucati. Se pun bucatile intr-o tava mica si inalta si se presara peste ele sare, putin piper negru macinat, o lingurita de boia de ardei dulce si o lingurita de condimente pentru friptura de vita. Se toarna in tava uleiul, vinul, apa si se adauga...
Prazul curatat de foi se spala si se taie bucati mari de 4-5 cm. Se inabusa, acoperind cratita cu un capac, in ulei, cu putina sare.
Gogosarul se taie in doua, se curata de cotor si seminte si se spala.
Morcovul se curata de coaja, se spala si se feliaza.
Ceapa se curata de foi, se spala...
Se pun toate ingredientele intr-un castron si se amesteca, framantandu-se pana cand se obtine un aluat nelipicios. Se formeaza o bila care se pune intr-o punga si se introduce la frigider pentru jumatate de ora.
Intre timp, se curata merele de coaja si seminte si se clatesc cu apa....
Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Se pune la calit intr-o craticioara cu 30 g de unt, doua linguri de ulei de masline si jumatate de lingurita de sare.
Se spala ciupercile si se feliaza, dupa care, circa 350 g dintre ele se adauga peste ceapa si se calesc, amestecand constant...
Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.
Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie rondele.
Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se toaca.
Tija de apio se spala si se taie in doua.
Toate aceste legume se pun la foc intr-o oala, impreuna cu uleiul de masline...
Intr-un castron, se amesteca faina cu drojdia si se lasa 10-15 minute sa se odihneasca. Se adauga oul, sarea, zaharul, zaharul vanilat, esenta de vanilie si apa calduta si se framanta totul. La final, se ung mainile cu ulei si se formeaza o bila din aluatul moale. Se acopera castronul cu o folie,...
Se portioneaza carnea, se spala si se pune la fiert intr-o oala cu apa.
Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie in doua. Ceapa se curata de foi si se spala.
Telina se curata de coaja si se spala. Ardeiul se curata de cotor si seminte si se spala.
Atunci cand carnea...
Se cerne faina si se amesteca cu drojdia. Se lasa sa se odihneasca 10-15 minute. Se formeaza o adancitura in mijlocul fainii si se pun oul, sarea, zaharul si otetul. Untul si laptele se pun intr-o craticioara si se incalzesc pana cand se topeste untul, apoi se toarna peste faina. Se framanta...
Intr-o cana gradata, se pun apa, uleiul, otetul, zaharul si sarea si se amesteca.
Se cerne circa jumatate din faina intr-un castron si se adauga amestecul din cana. Se framanta totul, adaugand treptat faina, pana cand nu se mai lipeste de mana. Trebuie sa rezulte un aluat moale si usor...
Se spala cartofii si se pun la fiert. Dupa ce s-au fiert, se curata de coaja, se clatesc cu apa rece si se dau pe razatoarea mare. Se amesteca cu ouale, sarea, busuiocul, cimbrul si faina.
Se ung placile grill-ului cu ulei si se pune jumatate din amestecul cu cartofi pe placa. Se adauga...
Preparare Reteta traditionala de gulas unguresc cu galuste
Ceapa se curata de foi, se spala si se taie grosier, dupa care se caleste in 50 ml ulei. Se adauga carnea taiata cubulete si se prajeste putin pe toate partile, dupa care se pune o lingurita de sare, doua linguri de boia de ardei...
Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se taie marunt. Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mare. Aceste legume se inabusa in ulei, cu putina sare si o cana cu apa.
Se curata cartofii de coaja, se...
Se pun apa, laptele si sarea intr-un tuci, la foc potrivit. Inainte sa inceapa sa clocoteasca, se adauga malaiul treptat si se amesteca energic cu telul. Dupa ce mamaliga a fiert, se adauga untul in ea si se omogenizeaza.
Se prajesc carnatii si se feliaza.
Se da drumul la cuptor...
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, pana cand se intaresc precum o bezea. Se adauga galbenusurile si uleiul si se omogenizeaza. Dupa aceea, se...
Se mixeaza galbenusurile cu zaharul. Se adauga 300 ml lapte, uleiul, esenta de vanilie, faina si praful de copt si se mixeaza. Jumatate din aluat se pune in doua tavi unse cu ulei si tapetate cu hartie de copt. Cealalta jumatate se amesteca cu cacaua, 50 ml lapte si esenta de rom, dupa care, se...
Blat:
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul si esenta de rom si se omogenizeaza. Se pune cacaua, faina...
Se spala ficateii de pui (se indeparteaza cu grija fierea, daca este prezenta, fara a o sparge) si se pun la fiert in apa. Se indeparteaza spuma care se formeaza deasupra apei, apoi se fierb ficateii in continuare, impreuna cu foaia de dafin si cu boabele de piper.
Ceapa se curata de foi, se...
Desert pasca fara aluat cu branza pufoasa si smantana
Se separa albusurile de galbenusuri. Intr-un castron mare, galbenusurile se amesteca cu branza, smantana si esenta de rom. Intr-un alt castron, albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana cand devin ca o bezea. Peste amestecul cu...
Aperitiv oua vopsite cu hartie creponata
Ouale se spala cu detergent de vase, se pun intr-o cratita cu apa, o lingura de sare si o lingura de otet. Se fierb circa 8-9 minute. Se mai lasa in apa clocotita, vreo 10 minute, dupa care se scot pe o strecuratoare si se lasa sa se zvante si sa se raceasca. Dupa ce s-au racit ouale, se pune...
Spaghete cu carne de porc, legume mexicane si sos de rosii
Carnea se taie cubulete si se pune intr-un wok, impreuna cu uleiul. Se adauga putina sare si un varf de cutit de piper. Se prajeste carnea, dupa care se adauga legumele mexicane (clatite cu apa rece), ceapa (curatata de foi, spalata si tocata) si 150 ml apa. Se acopera wok-ul cu un capac si se...
Desert briose cu mac, capsuni si crema de branza
Capsunile se curata de codite, se spala si se taie cubulete. Intr-un castron, se pun zaharul, untul, oul, laptele si branza si se mixeaza. Se adauga faina, praful de copt si sarea si se omogenizeaza. Se incorporeaza capsunile si macul, cu ajutorul unei spatule din silicon, pastrand o parte din...
Desert briose de vanilie cu ciocolata in interior
Ouale, zaharul, zaharul vanilat, uleiul, laptele, faina si praful de copt se pun intr-un castron si se mixeaza cat sa se amestece. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Intr-o tava pentru briose, se pun hartiute, se pun doua lingurite de aluat, iar in mijlocul aluatului, se adauga o...
Aperitiv briose cu salam, mazare, porumb si morcov
Mazarea, porumbul si morcovul se clatesc cu apa rece si se pun la fiert in apa clocotita, cu o lingurita de sare. Se fierb 10-15 minute. Salamul se taie cubulete, se prajeste, dupa care se da deoparte pe un servetel absorbant. Se mixeaza oul cu un praf de sare. Se adauga untul topit,...
Prajitura cu aluat razuit, reteta usoara si delicioasa
Cum se prepara Prajitura cu aluat razuit, reteta usoara si delicioasa Se mixeaza ouale impreuna cu un praf de sare, zaharul si esenta de vanilie. Se adauga untul taiat bucatele si se mixeaza, dupa care se incorporeaza faina treptat, pana cand rezulta o coca buna de intins. Se imparte coca...
Reteta de baza, buna cu multe garnituri - carne de vita in sos
Cum se prepara Reteta de baza, buna cu multe garnituri - carne de vita in sos Carnea se spala si se portioneaza. Morcovii se curata de coaja si se spala. Ceapa se curata de foi si se spala. Telina se curata de coaja, se spala si se taie in doua. Carnea, morcovii, ceapa si telina...
Rata umpluta cu mere si portocala pe pat de legume
Se pregateste de seara o marinada, amestecand intr-o cratita, apa, vinul, foile de dafin sfaramate, boabele de piper, uleiul, morcovul (curatat de coaja, spalat si feliat), ceapa (curatata de foi, spalata si feliata), patrunjelul (spalat si rupt), cimbrul si sarea. Se adauga si carnea (curatata...
Muschi de porc impletit, cu legume, la cuptor
Se da drumul la cuptor, pentru a se incalzi. Carnea se bate cu ajutorul unui ciocan si se taie in 3 pe lungime, lasand-o netaiata la un capat. Circa 100 ml ulei se amesteca cu piperul, boiaua, cimbrul, busuiocul si o lingurita de sare. Se asaza carnea intr-o tava si se unge cu acest...
Piept de pui cu ciuperci si amestec mexican
Pieptul de pui se spala, se taie cubulete, se caleste intr-un wok cu ulei, dupa care se da deoparte. Ceapa se curata de foi, se spala, se taie julienne si se caleste in uleiul ramas de la pieptul de pui. Ciupercile se spala, se feliaza si se adauga peste ceapa impreuna cu putina sare, putin...
Desert placinta dobrogeana cu branza dulce
Se cerne faina intr-un castron, se adauga sarea, doua linguri de ulei si apa (treptat) si se amesteca totul cu mana. La final, se adauga restul de ulei si se framanta aluatul pana cand nu mai ramane nimic pe castron. Se formeaza o bila din aluat si se da deoparte. Se pregateste umplutura:...
Ciorba de cocos de tara cu tagliatelle
Se portioneaza carnea si se spala. Ceapa se curata de foi si se spala. Morcovul se curata de coaja si se spala. Gogosarul, se taie in doua, se curata de cotor si seminte si se spala. Telina se curata de coaja si se spala. Se pun legumele si carnea in oala sub presiune, in...
Friptura de vita cu cartofi in sos rosu, la cuptor
Se spala pulpa de vitel si se portioneaza in cinci bucati. Se pun bucatile intr-o tava mica si inalta si se presara peste ele sare, putin piper negru macinat, o lingurita de boia de ardei dulce si o lingurita de condimente pentru friptura de vita. Se toarna in tava uleiul, vinul, apa si se adauga...
Ciorba de praz
Prazul curatat de foi se spala si se taie bucati mari de 4-5 cm. Se inabusa, acoperind cratita cu un capac, in ulei, cu putina sare. Gogosarul se taie in doua, se curata de cotor si seminte si se spala. Morcovul se curata de coaja, se spala si se feliaza. Ceapa se curata de foi, se spala...
Desert tarta cu mere
Se pun toate ingredientele intr-un castron si se amesteca, framantandu-se pana cand se obtine un aluat nelipicios. Se formeaza o bila care se pune intr-o punga si se introduce la frigider pentru jumatate de ora. Intre timp, se curata merele de coaja si seminte si se clatesc cu apa....
Supa-crema de ciuperci
Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Se pune la calit intr-o craticioara cu 30 g de unt, doua linguri de ulei de masline si jumatate de lingurita de sare. Se spala ciupercile si se feliaza, dupa care, circa 350 g dintre ele se adauga peste ceapa si se calesc, amestecand constant...
Supa italiana de legume
Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie rondele. Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se toaca. Tija de apio se spala si se taie in doua. Toate aceste legume se pun la foc intr-o oala, impreuna cu uleiul de masline...
Gogosi simple
Intr-un castron, se amesteca faina cu drojdia si se lasa 10-15 minute sa se odihneasca. Se adauga oul, sarea, zaharul, zaharul vanilat, esenta de vanilie si apa calduta si se framanta totul. La final, se ung mainile cu ulei si se formeaza o bila din aluatul moale. Se acopera castronul cu o folie,...
Ciorba din sira de porc
Se portioneaza carnea, se spala si se pune la fiert intr-o oala cu apa. Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie in doua. Ceapa se curata de foi si se spala. Telina se curata de coaja si se spala. Ardeiul se curata de cotor si seminte si se spala. Atunci cand carnea...
Paine cu ou, unt si lapte
Se cerne faina si se amesteca cu drojdia. Se lasa sa se odihneasca 10-15 minute. Se formeaza o adancitura in mijlocul fainii si se pun oul, sarea, zaharul si otetul. Untul si laptele se pun intr-o craticioara si se incalzesc pana cand se topeste untul, apoi se toarna peste faina. Se framanta...
Placinta cu foietaj simplu de casa si umplutura de mere
Intr-o cana gradata, se pun apa, uleiul, otetul, zaharul si sarea si se amesteca. Se cerne circa jumatate din faina intr-un castron si se adauga amestecul din cana. Se framanta totul, adaugand treptat faina, pana cand nu se mai lipeste de mana. Trebuie sa rezulte un aluat moale si usor...
Sandvisuri in foaie de cartofi
Se spala cartofii si se pun la fiert. Dupa ce s-au fiert, se curata de coaja, se clatesc cu apa rece si se dau pe razatoarea mare. Se amesteca cu ouale, sarea, busuiocul, cimbrul si faina. Se ung placile grill-ului cu ulei si se pune jumatate din amestecul cu cartofi pe placa. Se adauga...
Reteta traditionala de gulas unguresc cu galuste
Preparare Reteta traditionala de gulas unguresc cu galuste Ceapa se curata de foi, se spala si se taie grosier, dupa care se caleste in 50 ml ulei. Se adauga carnea taiata cubulete si se prajeste putin pe toate partile, dupa care se pune o lingurita de sare, doua linguri de boia de ardei...
Supa-crema de cartofi
Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se taie marunt. Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mare. Aceste legume se inabusa in ulei, cu putina sare si o cana cu apa. Se curata cartofii de coaja, se...
Taci si inghite
Se pun apa, laptele si sarea intr-un tuci, la foc potrivit. Inainte sa inceapa sa clocoteasca, se adauga malaiul treptat si se amesteca energic cu telul. Dupa ce mamaliga a fiert, se adauga untul in ea si se omogenizeaza. Se prajesc carnatii si se feliaza. Se da drumul la cuptor...
Chec marmorat
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, pana cand se intaresc precum o bezea. Se adauga galbenusurile si uleiul si se omogenizeaza. Dupa aceea, se...
Chec in trei culori
Se mixeaza galbenusurile cu zaharul. Se adauga 300 ml lapte, uleiul, esenta de vanilie, faina si praful de copt si se mixeaza. Jumatate din aluat se pune in doua tavi unse cu ulei si tapetate cu hartie de copt. Cealalta jumatate se amesteca cu cacaua, 50 ml lapte si esenta de rom, dupa care, se...
Tort cu ciocolata, nuci si banane - reteta cu nr. 400
Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul si esenta de rom si se omogenizeaza. Se pune cacaua, faina...
Ficatei de pui cu ciuperci in sos alb
Se spala ficateii de pui (se indeparteaza cu grija fierea, daca este prezenta, fara a o sparge) si se pun la fiert in apa. Se indeparteaza spuma care se formeaza deasupra apei, apoi se fierb ficateii in continuare, impreuna cu foaia de dafin si cu boabele de piper. Ceapa se curata de foi, se...