Reteta traditionala de gulas unguresc cu galuste

de Andra_Constantinescu in Vita, 20 Feb 2017 | 44360 vizualizari

 

N-am fost in Ungaria sa gust, n-am gustat nici pe la noi, dar fetele de la care m-am inspirat spun ca este o reteta traditionala de gulas unguresc cu galuste
In mod normal, trebuia sa pun si chimen si boia de ardei iute in el, dar pentru ca mama nu poate manca picant, nu am pus. Voi puteti sa puneti pentru ca este mai bun.
Puteti pune si chimen. Eu nu am pus pentru ca nu imi place :D

 

INGREDIENTE

Ingrediente Reteta traditionala de gulas unguresc cu galuste

  • Gulas:
  • 3 cepe rosii
  • 50 ml ulei
  • 520 g carne de vitel
  • sare
  • 2 linguri de boia de ardei dulce
  • apa
  • 3 cartofi (600 g)
  • un ardei Kapia
  • 2 morcovi
  • 100 g telina
  • o rosie mica
  • 3-4 catei de usturoi
  • Galuste:
  • un ou
  • un varf de cutit de sare
  • 80 g faina + 20 g faina pentru intins
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta traditionala de gulas unguresc cu galuste:

Preparare Reteta traditionala de gulas unguresc cu galuste

Ceapa se curata de foi, se spala si se taie grosier, dupa care se caleste in 50 ml ulei. Se adauga carnea taiata cubulete si se prajeste putin pe toate partile, dupa care se pune o lingurita de sare, doua linguri de boia de ardei dulce si apa, cat sa acopere carnea. Se lasa sa fiarba pana cand carnea este patrunsa bine si se completeaza cu apa daca este necesar, deoarece boiaua se poate arde si se poate amari daca nu are apa.

Se curata cartofii de coaja, se spala, se taie cubulete si se pun intr-un castron, acoperiti cu apa rece.

Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se toaca.

Morcovii se curata de coaja, se spala si se feliaza.

Telina se curata de coaja, se spala si se taie in bucati mari.

Rosia se decojeste (se spala, se cresteaza in varf si se scufunda in apa fierbinte pentru jumatate de minut, apoi se decojeste) si se taie marunt.

Usturoiul se curata de foi, se spala si se feliaza.

Toate aceste legume se pun peste carne, dupa ce aceasta s-a patruns bine, impreuna cu o lingurita de sare si se completeaza cu apa cat sa le acopere. Se lasa sa fiarba si se mai completeaza cu apa daca este necesar.

Intre timp, se pot pregati galustele: se bate oul cu sarea si se adauga, treptat, faina. Se framanta cu mana, un aluat compact, moale. Se infaineaza masa de lucru si se imparte aluatul in 3-4 parti. Din fiecare bucata se formeaza niste baghete lungi, bine infainate. Cu ajutorul unui cutit, se taie felii groase de circa 1 cm. Se infaineaza si cutitul pentru ca este posibil sa se lipeasca de aluat. Se lasa galustele sa se zvante pana cand sunt patrunse si legumele, dupa care se pun in mancare si se lasa sa fiarba 15-20 de minute. Dupa ce mancarea este gata, se ia de pe foc si se acopera cu un capac, lasand galustele sa se mai umfle.

Gulasul unguresc se serveste cu patrunjel verde.

Nici un Gulas cu afumatura si cartofi nu-i deloc de ocolit! :)) Unii chiar le combina - Gulas unguresc cu galuste si cartofi

Tare-mi place alaturi de gulas sa mananc un castravete murat

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta traditionala de gulas unguresc cu galuste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gulas unguresc