Paine cu ou, unt si lapte

de Andra_Constantinescu in Piine, 23 Feb 2017 | 8650 vizualizari

 

Reteta acestui aluat am "furat-o" de la Merisor si o folosesc des la sandvisuri si chiar si la pizza. M-am gandit sa fac si o paine de data aceasta si a iesit foarte gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • un plic de drojdie uscata (7 g)
  • un ou
  • o lingurita sare
  • o lingurita zahar
  • o lingurita otet
  • 75 g unt
  • 250 ml lapte
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu ou, unt si lapte:

Se cerne faina si se amesteca cu drojdia. Se lasa sa se odihneasca 10-15 minute. Se formeaza o adancitura in mijlocul fainii si se pun oul, sarea, zaharul si otetul. Untul si laptele se pun intr-o craticioara si se incalzesc pana cand se topeste untul, apoi se toarna peste faina. Se framanta totul pana cand se obtine un aluat nelipicios (eu am mai adaugat 20-30 g de faina pentru a desprinde coca de pe maini sau puteti sa va ungeti mainile cu ulei). Se unge o tava detasabila cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se pune aluatul in forma de bila in tava si se taie deasupra in cruce. Se lasa sa creasca la loc cald, acoperit cu o folie si cu un prosop. Cand aluatul a crescut suficient, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. 

Se introduce tava la cuptor pana cand painea se rumeneste frumos, apoi se scoate din cuptor, se acopera cu un prosop si se lasa sa se raceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu ou, unt si lapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]