Blat:
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilinat pana cand devin ca o bezea. Se adauga uleiul si galbenusurile si se omogenizeaza, dupa care se incorporeaza faina si praful de copt cu ajutorul unei spatule...
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se unge o tava de briose cu unt si se tapeteaza cu hartiute.
Intr-un castron se pun oul, praful de sare, untul, iaurtul, zaharul si zaharul vanilinat si se mixeaza. Se adauga faina si praful de copt si se omogenizeaza.
Zmeura se clateste cu apa...
Rosiile se spala, li se cresteaza varful in 4, cu ajutorul unui cutit, se decupeaza cotorul si se indeparteaza, dupa care se scobeste rosia si se scot semintele, cu ajutorul unei lingurite si a cutitului. Se clatesc rosiile cu apa rece si se lasa sa se zvante.
Doua fire de marar si partea...
Prunele uscate se spala si se pun la fiert.
Se caramelizeaza 50 g zahar in 5-6 linguri de ulei intr-o craticioara. Se adauga doua linguri de faina si se amesteca energic. Se toarna zeama in care au fiert prunele in craticior si se clocoteste totul cateva minute. Se adauga prunele si se...
Blat:
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga uleiul, esenta de vanilie si galbenusurile si se omogenizeaza, dupa care se incorporeaza faina treptat, cu ajutorul unei spatule din...
Carnea se portioneaza, se spala si se fierbe la foc mic pentru 30 de minute in aproximativ 2,5 l apa cu putina sare in oala sub presiune. Dupa trecerea acestui interval de timp, se lasa oala sa se depresurizeze circa 20 de minute.
Se curata cartofii de coaja, se spala si se taie in...
Sira de rata se portioneaza, se spala si se fierbe la foc mic pentru 30 de minute in circa 2,5 l apa cu putina sare in oala sub presiune. Dupa trecerea acestui interval de timp, se lasa oala sa se depresurizeze circa 20 de minute, apoi se deschide oala si se transfera ciorba intr-o oala normala....
Se curata cartofii, se spala, se taie felii si se pun la fiert intr-un vas cu apa cat sa ii acopere, putina sare si o lingura de ulei. Daca branza este foarte sarata, atunci nu se mai pune sare peste cartofi. Pe parcursul fierberii se mai adauga apa daca este necesar. Dupa ce fierb, cartofii se...
Ceapa se curata de foi, se spala si se taie marunt.
Usturoiul se curata de foi, se spala si se zdrobeste.
Painea se inmoaie in apa, apoi se stoarce bine.
Ceapa, usturoiul si painea se maruntesc la robotul de bucatarie.
Intr-un castron se pun carnea tocata de pui, amestecul cu...
Se cerne faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia uscata. Se lasa asa pentru 10-15 minute, dupa care se adauga sarea, doua linguri de ulei si apa calda. Se amesteca totul si se framanta pe masa de lucru unsa cu ulei si presarata cu faina. Se mai adauga faina daca este necesar, iar cu...
Intr-un castron se pun oul, sarea, untul taiat bucatele, untura, laptele, semintele si branza data pe razatoarea cea mare. Se adauga treptat faina, amestecand toate ingredientele pana cand nu se mai lipesc de mana. Se introduce bila de aluat formata la frigider pentru 30 de minute.
Dupa...
Se spala ficateii (se indeparteaza fierea daca este prezenta, fara a o sparge) si se pun la prajit intr-o tigaie cu ulei si putina sare. Se acopera tigaia cu un capac.
Ceapa se curata de foi, se spala si se taie marunt.
Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se taie marunt....
Felia groasa de ananas se scobeste cu o lingura pentru a scoate miezul si sucul din ea. Acestea se dau apoi prin blender si se toarna in doua pahare.
Fructele de kiwi se curata de coaja, se clatesc cu putina apa si se maruntesc la blender . Se toarna apoi in pahare, peste sucul de...
Se spala organele de vitel si se taie in bucati potrivite. Se pun intr-un wok impreuna cu uleiul si o lingurita de sare si se prajesc cat sa se patrunda, adaugand si putina apa daca este necesar.
Ceapa se curata de foi, se spala si se taie julien.
Ardeiul curatat de cotor si seminte se...
Carnea se spala si se taie felii, lasand baza nepatrunsa circa un centimetru. Se da cu sare si piper.
Legumele se spala.
Ardeiului i se scot cotorul si semintele.
Se taie rondele toate legumele, se dau cu sare si piper si se calesc in ulei, pe rand.
Se da drumul la cuptor pentru a se...
Carnea si grasimea se taie in bucati mari si se dau prin masina de tocat carne (am dat o parte din carne si prin robotul de bucatarie pentru a obtine si bucatele mai mari de carne fata de carnea tocata prin masina).
Usturoiul se curata de foi, se clateste cu putina apa si se zdrobeste....
Foi:
Intr-un castron se pun zaharul, untul, laptele, cacaua, ouale, amoniacul stins cu otet si putina faina. Se amesteca toate ingredientele si se adauga faina pana cand coca nu se mai lipeste de maini.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se imparte aluatul in doua si se...
Se decojesc clementinele si se maruntesc la blender. Se strecoara sucul obtinut si se pune in doua pahare.
Fructele de kiwi se curata de coaja, se clatesc cu putina apa si se maruntesc la blender. Se toarna apoi in pahare, peste sucul de clementine.
Grapefruit-ul se decojeste, i se...
Mai intai se prepara umplutura, calind gutuile rase impreuna cu zaharul pana cand scade toata zeama pe care o lasa.
Intr-un castron se pun untul, untura, zaharul, zaharul vanilat, laptele si ouale. Peste acestea se cerne putina faina.
Intr-o ceasca se pun bicarbonatul de sodiu si...
Intr-un castron se pun oul, sarea, zaharul vanilat, zaharul, untul taiat bucatele, iaurtul si esenta de vanilie. Peste aceste ingrediente se cern 400 g de faina si se pun praful de copt si bicarbonatul de sodiu, care se sting cu otetul. Se amesteca totul cu mana, se framanta si se mai adauga...
Intr-un castron se cerne faina si se amesteca cu drojdia. Se lasa sa se odihneasca 10-15 minute, dupa care se adauga oul, sarea, zaharul si otetul.
Untul si laptele se pun la foc intr-o craticioara, se amesteca pana cand se topeste tot untul si se toarna in castronul cu faina. Se framanta...
Se cerne faina si se amesteca cu zaharul vanilat, zaharul, smantana si untul. Se framanta toate ingredientele pana cand nu se mai lipesc de mana. Se imparte aluatul in doua si se intinde o foaie cu ajutorul unui sucitor pe masa de lucru unsa cu ulei. Se ruleaza foaia pe sucitor si se asaza intr-o...
Merele curatate de coaja si seminte se dau prin razatoarea mare a robotului de bucatarie si se pun la calit impreuna cu zaharul pana cand scade zeama lasata de acestea. Se lasa sa se racoreasca, dupa care se amesteca cu scortisoara.
Se cern faina si cacaua intr-un castron. Se adauga zaharul,...
Iata cum se prepara Reteta de prajitura insiropata cu umplutura de dovleac
Blat:
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul vanilat si cu doua linguri...
Se spala gogosarul si se inteapa din loc in loc cu o tija metalica sau cu o scobitoare.
Intr-o oala se pun otetul, apa, uleiul, sarea, zaharul,cateva boabe de piper, cateva boabe de mustar si cateva foi de dafin. Se pun la foc si cand dau in clocote se adauga gogosarii intregi in aceasta...
Faina, zaharul, sarea, ouale si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat omogen, care se introduce apoi la congelator.
Cat timp sta aluatul la congelator, se pregateste umplutura.
Perele se spala, se curata de coaja si seminte si se dau...
Faina, zaharul, zaharul vanilat, sarea, ouale si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat omogen, care se introduce apoi la congelator.
Cat timp sta aluatul la congelator, se pregateste umplutura.
Prunele se spala, se curata de piele si...
Se spala si se curata gogosarul de cotor si seminte, fara a-l rupe.
Conopida se spala si se rupe, lasand buchetele atat mari, cat si mici.
Se umple gogosarul cu buchetelele mici de conopida, cele mari asezandu-le in fata.
Otetul, apa, zaharul, sarea grunjoasa, boabele de piper,...
Se aleg boabele de struguri de pe ciorchine, se spala si se pun in sticle (curate si uscate), umplandu-le pana la jumatate.
Zaharul si apa se pun intr-un vas la foc si se tin pana cand se topeste zaharul, amestecand din cand in cand.
Se pune siropul peste boabele de struguri, lasand...
Se spala piersicile si se feliaza. Se asaza feliile in sticle (curate si uscate).
Zaharul si apa se pun intr-un vas la foc si se tin pana cand se topeste zaharul, amestecand din cand in cand.
Se pune siropul peste feliile de piersici, lasand spatiu liber de 1-2 cm pana la gura sticlei....
Desert tort-inimioara cu ganache de ciocolata alba si capsuni
Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilinat pana cand devin ca o bezea. Se adauga uleiul si galbenusurile si se omogenizeaza, dupa care se incorporeaza faina si praful de copt cu ajutorul unei spatule...
Desert briose cu zmeura si ganache de ciocolata alba
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se unge o tava de briose cu unt si se tapeteaza cu hartiute. Intr-un castron se pun oul, praful de sare, untul, iaurtul, zaharul si zaharul vanilinat si se mixeaza. Se adauga faina si praful de copt si se omogenizeaza. Zmeura se clateste cu apa...
Aperitiv lalele din rosii umplute cu branza
Rosiile se spala, li se cresteaza varful in 4, cu ajutorul unui cutit, se decupeaza cotorul si se indeparteaza, dupa care se scobeste rosia si se scot semintele, cu ajutorul unei lingurite si a cutitului. Se clatesc rosiile cu apa rece si se lasa sa se zvante. Doua fire de marar si partea...
Desert din prune uscate cu sos caramel (de post)
Prunele uscate se spala si se pun la fiert. Se caramelizeaza 50 g zahar in 5-6 linguri de ulei intr-o craticioara. Se adauga doua linguri de faina si se amesteca energic. Se toarna zeama in care au fiert prunele in craticior si se clocoteste totul cateva minute. Se adauga prunele si se...
Desert tort cu crema de vanilie, kiwi si ananas
Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga uleiul, esenta de vanilie si galbenusurile si se omogenizeaza, dupa care se incorporeaza faina treptat, cu ajutorul unei spatule din...
Friptura de rata cu cartofi si galbiori
Carnea se portioneaza, se spala si se fierbe la foc mic pentru 30 de minute in aproximativ 2,5 l apa cu putina sare in oala sub presiune. Dupa trecerea acestui interval de timp, se lasa oala sa se depresurizeze circa 20 de minute. Se curata cartofii de coaja, se spala si se taie in...
Supa cu carne de rata si galuste de gris
Sira de rata se portioneaza, se spala si se fierbe la foc mic pentru 30 de minute in circa 2,5 l apa cu putina sare in oala sub presiune. Dupa trecerea acestui interval de timp, se lasa oala sa se depresurizeze circa 20 de minute, apoi se deschide oala si se transfera ciorba intr-o oala normala....
Aperitiv bulete de branza si cartofi
Se curata cartofii, se spala, se taie felii si se pun la fiert intr-un vas cu apa cat sa ii acopere, putina sare si o lingura de ulei. Daca branza este foarte sarata, atunci nu se mai pune sare peste cartofi. Pe parcursul fierberii se mai adauga apa daca este necesar. Dupa ce fierb, cartofii se...
Chiftele din carne de pui
Ceapa se curata de foi, se spala si se taie marunt. Usturoiul se curata de foi, se spala si se zdrobeste. Painea se inmoaie in apa, apoi se stoarce bine. Ceapa, usturoiul si painea se maruntesc la robotul de bucatarie. Intr-un castron se pun carnea tocata de pui, amestecul cu...
Paine impletita, cu mix de seminte
Se cerne faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia uscata. Se lasa asa pentru 10-15 minute, dupa care se adauga sarea, doua linguri de ulei si apa calda. Se amesteca totul si se framanta pe masa de lucru unsa cu ulei si presarata cu faina. Se mai adauga faina daca este necesar, iar cu...
Aperitiv saratele cu branza si mix de seminte
Intr-un castron se pun oul, sarea, untul taiat bucatele, untura, laptele, semintele si branza data pe razatoarea cea mare. Se adauga treptat faina, amestecand toate ingredientele pana cand nu se mai lipesc de mana. Se introduce bila de aluat formata la frigider pentru 30 de minute. Dupa...
Ficatei de pui in sos de rosii cu ceapa si ardei
Se spala ficateii (se indeparteaza fierea daca este prezenta, fara a o sparge) si se pun la prajit intr-o tigaie cu ulei si putina sare. Se acopera tigaia cu un capac. Ceapa se curata de foi, se spala si se taie marunt. Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se taie marunt....
Smoothie cu ananas, kiwi si banane
Felia groasa de ananas se scobeste cu o lingura pentru a scoate miezul si sucul din ea. Acestea se dau apoi prin blender si se toarna in doua pahare. Fructele de kiwi se curata de coaja, se clatesc cu putina apa si se maruntesc la blender . Se toarna apoi in pahare, peste sucul de...
Tocanita de legume cu organe de vitel
Se spala organele de vitel si se taie in bucati potrivite. Se pun intr-un wok impreuna cu uleiul si o lingurita de sare si se prajesc cat sa se patrunda, adaugand si putina apa daca este necesar. Ceapa se curata de foi, se spala si se taie julien. Ardeiul curatat de cotor si seminte se...
Evantai din carne de porc cu legume
Carnea se spala si se taie felii, lasand baza nepatrunsa circa un centimetru. Se da cu sare si piper. Legumele se spala. Ardeiului i se scot cotorul si semintele. Se taie rondele toate legumele, se dau cu sare si piper si se calesc in ulei, pe rand. Se da drumul la cuptor pentru a se...
Carnati din carne de porc si vitel
Carnea si grasimea se taie in bucati mari si se dau prin masina de tocat carne (am dat o parte din carne si prin robotul de bucatarie pentru a obtine si bucatele mai mari de carne fata de carnea tocata prin masina). Usturoiul se curata de foi, se clateste cu putina apa si se zdrobeste....
Desert prajitura Televizor
Foi: Intr-un castron se pun zaharul, untul, laptele, cacaua, ouale, amoniacul stins cu otet si putina faina. Se amesteca toate ingredientele si se adauga faina pana cand coca nu se mai lipeste de maini. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se imparte aluatul in doua si se...
Smoothie cu clementine, kiwi si grapefruit rosu
Se decojesc clementinele si se maruntesc la blender. Se strecoara sucul obtinut si se pune in doua pahare. Fructele de kiwi se curata de coaja, se clatesc cu putina apa si se maruntesc la blender. Se toarna apoi in pahare, peste sucul de clementine. Grapefruit-ul se decojeste, i se...
Desert placinta cu gutui
Mai intai se prepara umplutura, calind gutuile rase impreuna cu zaharul pana cand scade toata zeama pe care o lasa. Intr-un castron se pun untul, untura, zaharul, zaharul vanilat, laptele si ouale. Peste acestea se cerne putina faina. Intr-o ceasca se pun bicarbonatul de sodiu si...
Desert placinta cu branza si zmeura
Intr-un castron se pun oul, sarea, zaharul vanilat, zaharul, untul taiat bucatele, iaurtul si esenta de vanilie. Peste aceste ingrediente se cern 400 g de faina si se pun praful de copt si bicarbonatul de sodiu, care se sting cu otetul. Se amesteca totul cu mana, se framanta si se mai adauga...
Desert tarta cu umplutura de iaurt si fasii de aluat
Intr-un castron se cerne faina si se amesteca cu drojdia. Se lasa sa se odihneasca 10-15 minute, dupa care se adauga oul, sarea, zaharul si otetul. Untul si laptele se pun la foc intr-o craticioara, se amesteca pana cand se topeste tot untul si se toarna in castronul cu faina. Se framanta...
Desert placinta cu branza si smantana
Se cerne faina si se amesteca cu zaharul vanilat, zaharul, smantana si untul. Se framanta toate ingredientele pana cand nu se mai lipesc de mana. Se imparte aluatul in doua si se intinde o foaie cu ajutorul unui sucitor pe masa de lucru unsa cu ulei. Se ruleaza foaia pe sucitor si se asaza intr-o...
Desert prajitura razuita cu blat de cacao si umplutura de mere si branza
Merele curatate de coaja si seminte se dau prin razatoarea mare a robotului de bucatarie si se pun la calit impreuna cu zaharul pana cand scade zeama lasata de acestea. Se lasa sa se racoreasca, dupa care se amesteca cu scortisoara. Se cern faina si cacaua intr-un castron. Se adauga zaharul,...
Reteta de prajitura insiropata cu umplutura de dovleac
Iata cum se prepara Reteta de prajitura insiropata cu umplutura de dovleac Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul vanilat si cu doua linguri...
Gogosar intreg in otet
Se spala gogosarul si se inteapa din loc in loc cu o tija metalica sau cu o scobitoare. Intr-o oala se pun otetul, apa, uleiul, sarea, zaharul,cateva boabe de piper, cateva boabe de mustar si cateva foi de dafin. Se pun la foc si cand dau in clocote se adauga gogosarii intregi in aceasta...
Desert tarta cu pere
Faina, zaharul, sarea, ouale si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat omogen, care se introduce apoi la congelator. Cat timp sta aluatul la congelator, se pregateste umplutura. Perele se spala, se curata de coaja si seminte si se dau...
Desert tarta cu prune
Faina, zaharul, zaharul vanilat, sarea, ouale si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat omogen, care se introduce apoi la congelator. Cat timp sta aluatul la congelator, se pregateste umplutura. Prunele se spala, se curata de piele si...
Gogosar umplut cu conopida, in otet
Se spala si se curata gogosarul de cotor si seminte, fara a-l rupe. Conopida se spala si se rupe, lasand buchetele atat mari, cat si mici. Se umple gogosarul cu buchetelele mici de conopida, cele mari asezandu-le in fata. Otetul, apa, zaharul, sarea grunjoasa, boabele de piper,...
Compot de struguri
Se aleg boabele de struguri de pe ciorchine, se spala si se pun in sticle (curate si uscate), umplandu-le pana la jumatate. Zaharul si apa se pun intr-un vas la foc si se tin pana cand se topeste zaharul, amestecand din cand in cand. Se pune siropul peste boabele de struguri, lasand...
Compot de piersici
Se spala piersicile si se feliaza. Se asaza feliile in sticle (curate si uscate). Zaharul si apa se pun intr-un vas la foc si se tin pana cand se topeste zaharul, amestecand din cand in cand. Se pune siropul peste feliile de piersici, lasand spatiu liber de 1-2 cm pana la gura sticlei....