Paine impletita, cu mix de seminte

de Andra_Constantinescu in Piine, 2 Feb 2018 | 3603 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 plic de drojdie uscata (7 g)
  • 1 lingurita sare
  • 50-100 ml ulei
  • 320 ml apa calda
  • 50-100 g de extra faina pentru framantat
  • 50 g mix de seminte (seminte de dovleac, de floarea soarelui, de in si de susan)
  • 1 galbenus + 1 lingura lapte pentru uns
  • 20 g mix de seminte pentru presarat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine impletita, cu mix de seminte:

Se cerne faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia uscata. Se lasa asa pentru 10-15 minute, dupa care se adauga sarea, doua linguri de ulei si apa calda. Se amesteca totul si se framanta pe masa de lucru unsa cu ulei si presarata cu faina. Se mai adauga faina daca este necesar, iar cu uleiul se ung mainile pentru a manevra aluatul mai usor.

Dupa ce coca nu se mai lipeste de maini, se incorporeaza semintele.

Se imparte coca in trei si se formeaza din fiecare parte cate un baton lung (se roteste intre maini).

Se impleteste painea, capetele bagandu-le sub aceasta.

Se aseaza painea pe o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, se acopera cu o folie, apoi cu un prosop. Se lasa sa creasca la loc cald, in acelasi timp dandu-se drumul la cuptor pentru a se incalzi. 

Dupa ce painea a crecut, aceasta se unge cu un galbenus de ou amestecat cu o lingura de lapte si se presara seminte pe ea. Se introduce la cuptor pana cand este frumos rumenita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita, cu mix de seminte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

la 19:27

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine in vas roman