Saratelele cu branza sunt foarte bune, dar acestea pe care le-am facut cu mix de seminte au fost si mai bune.
Intr-un castron se pun oul, sarea, untul taiat bucatele, untura, laptele, semintele si branza data pe razatoarea cea mare. Se adauga treptat faina, amestecand toate ingredientele pana cand nu se mai lipesc de mana. Se introduce bila de aluat formata la frigider pentru 30 de minute.
Dupa trecerea acestui interval de timp, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Aluatul se intinde pe masa de lucru unsa cu ulei cu ajutorul unui sucitor si se portioneaza in bucati dreptunghiulare de 1-2 cm latime si pana la 10-15 cm lungime.
Se aseaza saratelele formate intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se ung cu galbenus amestecat cu lapte. Se presara mix de seminte peste ele si se introduce tava la cuptor pana cand saratelele sunt rumene.
Se procedeaza la fel si cu restul de aluat.
Ies 3 tavi (27/37 cm are o tava) de saratele cu branza si mix de seminte.