Papricas de pui cu galuste de faina

de Andra_Constantinescu in Pui, 24 Mar 2018 | 6562 vizualizari

 

Papricasul de pui cu galuste de faina este o mancare foarte gustoasa.
Reteta o am de pe un pachet de boia de ardei.
Daca va place picant, puteti adauga si boia de ardei iute.

 

INGREDIENTE

  • Pentru papricasul de pui:
  • 8 pulpe inferioare de pui (900 g)
  • 50-100 ml ulei
  • sare
  • piper macinat
  • circa 800 ml apa
  • 3 cepe
  • 250 ml suc de rosii
  • 1 lingurita cu varf de boia de ardei dulce
  • 3-4 fire de patrunjel verde
  • Pentru galustele de faina:
  • 50 ml apa
  • 2 si 1/2 linguri ulei
  • 40 g faina
  • 1 ou
  • Pentru fierberea galustelor:
  • 2 l apa
  • 1 lingurita sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas de pui cu galuste de faina:

Pulpele se curata, se spala si se pun intr-un wok cu ulei. Se presara sare si se macina putin piper peste ele. Se acopera wok-ul cu un capac. Se inabuse pulpele si se adauga apa atunci cand este necesar (circa 300 ml impartite in doua transe). Dupa ce s-au patruns bine se lasa sa se prajesca putin, apoi se scot pe o farfurie.

Ceapa se curata de foi, se spala, se taie marunt si se caleste in uleiul ramas din wok, presarand sare si piper macinat peste ea. Dupa aceea se adauga sucul de rosii, 250 ml apa si o lingurita cu varf de boia de ardei dulce. Se amesteca si se adauga pulpele. Se lasa sa fiarba la foc mic si se mai adauga apa daca este necesar.

Intre timp, se pregatesc galustele.

Se pune o oala la foc cu 2 l apa si o lingurita de sare.

Intr-un craticior se pun 50 ml apa la foc cu doua linguri si jumatate de ulei.

Se cerne si se cantareste faina (40 g).

Cand apa din craticior da in clocote se adauga faina si se mesteca energic cu un tel. Se adauga oul si se amesteca totul cu o lingurita pana cand se obtine un aluat moale.

Cand apa din oala da in clocote, se pune cate o jumatate de lingurita de aluat in oala. Se lasa galustele sa fiarba timp de 10 minute pana cand se umfla. Se scot apoi cu o lingura si se pun in wok-ul cu carne si sos. Se mai fierb 5-10 minute, apoi se adauga patrunjelul (spalat si tocat).

Papricasul de pui cu galuste de faina se serveste cu mamaliga calda.

TIPS-URI

1

Daca va place picant, puteti adauga si boia de ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de pui cu galuste de faina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Andra_Constantinescu 1

17.04.2018, 20:52

Mihaela, Panacris, nu prea am inteles ce vreti sa spuneti...adica nu mai trebuia carne? Eu asa am gasit reteta si sunt convinsa ca papricasul este o mancare cu carne, galuste, multa ceapa si boia. Vad ca pe alte site-uri scrie ca se serveste cu smantana...acum fiecare cu gusturile lui.

Sidy 1

09.05.2018, 07:28

Andra eu doar intrebam daca papricasul e cu galuste de faina sau cu mamaliguta...

Andra_Constantinescu 1

09.05.2018, 11:49

Aaa...este cu galuste de faina, dar se poate servi cu mamaliguta asa cum l-am servit eu.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu carne de pui, ciuperci si ardei