Se spala organele de vitel si se taie in bucati potrivite. Se pun intr-un wok impreuna cu uleiul si o lingurita de sare si se prajesc cat sa se patrunda, adaugand si putina apa daca este necesar.
Ceapa se curata de foi, se spala si se taie julien.
Ardeiul curatat de cotor si seminte se spala si se taie grosier.
Dupa ce s-a prajit carnea, se adauga ceapa, ardeiul, putina sare si putin piper negru macinat. Se lasa sa se caleasca pana cand ceapa devine aurie.
Intre timp, se curata cartofii de coaja, se spala si se taie cubulete.
Dupa ce s-au calit ceapa si ardeiul, se adauga cartofii, putina sare, o lingurita de boia de ardei dulce, putin cimbru uscat si 500 ml apa.
Se lasa totul sa fiarba, iar spre final se adauga sucul de rosii si leusteanul verde (spalat si tocat). Se mai clocoteste tocanita timp de 2-3 minute.