MotanLaOale

8

Bucataras
Minunat

Bucuresti

Bucataras din 10.11.2010

RETETE990
PRIETENI385
Retete / Aperitive / Garnituri

Varza calita simpla

In Aperitive / Garnituri la 17 Iun 2011

Varza se pune in apa rece de cu seara. A doua zi se taie fideluta si se stoarce bine. Ceapa se curata si se toaca marunt. Intr-o cratita se pune uleiul si ceapa la calit 1-2 minute. Se adauga boiaua, piperul si cimbrul dupa gust. Se pune varza, apa si se lasa la fiert 15-20 minute....

Oase de vita cu maduva la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 16 Iun 2011

Oasele de vita cu maduva se cumpara din supermarket sau din macelarie gata taiate in bucati de 6-8 cm numai partea cu maduva. Se spala si se aranjeaza intr-o tava. Se introduce in cuptorul incalzit si se tin 15-20 minute pana isi schimba maduva culoarea si se desprinde de pe peretii...

Urda cu ceapa si marar

In Aperitive / Garnituri la 10 Iun 2011

Urda se da pe razatoarea mare sau se marunteste. Mararul se spala, se usuca si se toaca marunt. Ceapa se curata, se spala, se usuca si se toaca marunt. Urda se amesteca bine bine cu smantana (am pus smantana deoarece urda mea de la stana era foarte uscata dupa doua zile si de aceea...

Turte cu branza

In Aperitive / Garnituri la 2 Iun 2011

Se face maiaua din drojdie, putin lapte caldut, zahar si putina faina si se lasa la crescut 15-20 minute la caldura. Se pune faina, sarea, oul si laptele  si se framanta un aluat potrivit. La sfarsit se adauga si uleiul prin framantare. Se pune intr-un castron mare si se pune la...

Turte cu urda si marar

In Aperitive / Garnituri la 1 Iun 2011

Se face maiaua din drojdie, putin lapte caldut, zahar si putina faina si se lasa la crescut 15-20 minute la caldura. Se pune faina, sarea, oul si laptele  si se framanta un aluat potrivit. La sfarsit se adauga si uleiul prin framantare. Se pune intr-un castron mare, se presara cu faina...

Cartofi noi prajiti

In Aperitive / Garnituri la 31 Mai 2011

Cartofii se curata de coaja. Eu ii frec cu un burete de sarma si merge repede. Se spala bine. Se pune la incins uleiul intr-un ceaun iar cand s-a incins se pun cartofii. Se amesteca din cand in cand pana se rumenesc frumos. Se scot intr-un castron, se sareaza si sunt gata. Se...

Rulouri cu branza si marar

In Aperitive / Garnituri la 13 Mai 2011

Foile de placinta se lasa la dezghetat. Branza telemea se rade si se amesteca cu branza de vaci. Se adauga mararul tocat marunt si ouale si se omogenizeaza. Se intinde o foaie pe masa si se unge cu ulei cu pensula. Se pun 3 linguri de branza cu marar si se ruleaza intorcand marginile...

Rulouri cu carne

In Aperitive / Garnituri la 12 Mai 2011

Foile se lasa la dezghetat. Ceapa se curata se toaca marunt si se pune la calit in doua linguri de ulei. Se adauga si carnea si cand se albeste se pune apa si se fierbe pana se face carnea si scade toata zeama. Se potriveste de sare si piper si se lasa la racit. Se amesteca ouale in...

Rulouri cu branza sarata

In Aperitive / Garnituri la 12 Mai 2011

File de placinta se lasa la dezghetat. Branza telemea se rade si se amesteca cu branza de vaci. Se adauga ouale si se amesteca bine. Se intinde o foaie de placinta si se unge cu pensula cu ulei. Se pune intr-o margine 3 linguri de compozitie. Se indoaie foaia peste compozitie, se...

Trigoane cu branza sarata

In Aperitive / Garnituri la 29 Mar 2011

Foile de placinta se lasa la dezghetat. Branza de vaci se pune in tifon la scurs. Branza telemea se rade. Se amesteca branza de vaci cu telemeaua si cu ouale batute pana la omogenizare. Se intinde o foaie de placinta, se unge cu ulei cu pensula iar deasupra se pune a doua foaie care...

Trigoane cu carne

In Aperitive / Garnituri la 24 Mar 2011

Foile  de placinta se lasa la dezghetat. Carnea se caleste in 2 linguri ulei cu ceapa taiata marunt, sare si piper. Cand a scazut zeama si carnea este facuta se lasa la racit. Dupa racire se amesteca bine cu ouale. Se intinde o foaie de placinta, se unge cu ulei cu pensula iar...

Franzela cu costita, cascaval si masline

In Aperitive / Garnituri la 24 Mar 2011

Se unge o tava de chec cu unt din abundenta. Se taie franzela felii dar nu pana jos si se aseaza in tava. Costita si cascavalul se taie felii subtiri si se introduc intre feliile de franzela. Maslinele se taie marunt si se amesteca bine cu smantana, busuiocul si ouale. Se potriveste...

Chec aperitiv cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 17 Mar 2011

Ceapa se curata, se taie marunt si se pune la calit cu ciupercile taiate marunt. Dupa ce se inmoaie putin se pune si ardeiul taiat marunt, parizerul si costita taiate cubulete, vegeta, boia, sare, piper si se mai caleste putin. La final se pune mararul si se lasa la racit. Albusurile se bat...

Omleta cu ficatei

In Aperitive / Garnituri la 4 Mar 2011

Ficateii de pasare se usuca intr-un prosop absorbant, se taie in bucati potrivite si se prajesc in putin ulei. Cand sunt gata se scot pe un prosop absorbant. Ceapa se curata, se taie marunt si se pune la calit intr-o lingura de ulei. Se caleste pana se inmoaie ceapa. Se adauga ficateii...

Friganele

In Aperitive / Garnituri la 1 Mar 2011

Franzela se taie felii potrivite. Ouala se bat bine cu un praf de sare intr-un casrton. Laptele se amesteca cu zaharul. Uleiul se pune intr-o tigaie antiaderenta si se incinge. Feliile de paine se inmoaie in lapte se scurg putin, se trec prin oul batut si se pun la prajit in uleiul...

Varza de Bruxelles gratinata

In Aperitive / Garnituri la 17 Feb 2011

Varza de Bruxelles se curata si se pune la fiert in apa cu sare 15 minute. Eu am avut varza congelata si am pus-o la fiert asa in apa clocotita si am curatat-o dupa aceea. Se unge un vas termorezistent cu unt si se pune varza de preferat intr-un singur strat. Se pun bucatele de unt intre...

Cornete din lipii

In Aperitive / Garnituri la 16 Feb 2011

Lipiile se taie in patru si din fiecare sfert se face un cornet care se prinde in scobitori (eu am niste ace din inox speciale pentru prins diverse preparate). Se ung cu ulei amestecat cu boia pe interior si exterior. Se pun doua scobitori in cruce pentru a le tine desfacute si se pun...

Crema de branza picanta

In Aperitive / Garnituri la 28 Ian 2011

Ceapa se curata si se toaca in robot. Peste ceapa se pun toaate celalalte ingrediente si se mixeaza pana devine o pasta cremoasa. Dupa ce este gata se tine cel putin 1 ora in frigider. Eu nu am avut rabdare si a fost cam moale. Se poate servi pe paine prajita cu rosii. Se pot umple...

Fasole batuta

In Aperitive / Garnituri la 28 Ian 2011

Fasolea se inmoaie de seara pana dimineata in apa rece. Se spala si se pune la fiert in oala sub presiune cu apa si sare circa 1 ora. Cand este fiarta se scurge si se zdrobeste in robot adauganduse si uleiul pana devine o crema fina. Se potriveste de sare si piper. In continuare eu cunosc 3...

Orez cu mazare Rigi-Bigi

In Aperitive / Garnituri la 20 Ian 2011

Orezul se spala si se pune la fiert in apa cu sare. Cand este fiert se strecoara, se pune sub jet de apa rece si se lasa la scurs si racit. Mazarea se fierbe in apa fara sare, se scurge si se lasa la racit. Ceapa se curata si toaca marunt. Intr-o cratita se pune uleiul, ceapa, vegeta si...

Placinta creata

In Aperitive / Garnituri la 12 Ian 2011

Foile se lasa la dezghetzat. Branza telemea se rade si se amesteca cu branza de vaci si 3 oua. Se intinde o foaie, se unge cu ulei cu o pensula si se suprapune o a doua foaie care se unge si ea cu ulei. Pe jumatate din suprafata foii se pun 5 linguri de branza, asimertice, se acopera cu...

Aperitiv papara din paine

In Aperitive / Garnituri la 12 Ian 2011

Laptele se amesteca cu 2 oua si un praf de sare si se omogenizeaza. Branza se rade sau se sfarama cu furculitza. Se poate folosi si amestec de branzeturi. Franzela se taie felii groase de 1 centimetru. Se unge o cratitza inalta cu unt din abundenta. Se inmoaie feliile de paine in...

Cipsuri din lipii

In Aperitive / Garnituri la 12 Ian 2011

Nu am pus cantitati deoarece fiecare face dupa gustul sau. Lipiile se taie in bucati potrivite. Amestecam ulei de masline cu vegeta, boia, piper dupa gustul propriu. Amestecam de asemeni pasta de tomate cu ulei de masline, vegeta si piper. Ungem fiecare bucata din lipie cu unul din...

Aperitive oua umplute

In Aperitive / Garnituri la 11 Ian 2011

Ouale se fierb tari. Se pun in apa rece si apoi se curata. Se taie in doua si galbenusurile se impart egal in doua castroane. In primul castron punem pateul de ficat, 100 g unt moale, o lingurita de mustar, sare si piper si se amesteca pana se omogenizeaza. In al doilea castron punem...

Piftie de porc

In Aperitive / Garnituri la 29 Dec 2010

Mod de preparare piftie: Picioarele, urechile, soriciul si carnea se curata se spala si se pun in apa rece 1 ora. Zarzavatul se curata si se spala Carnea se mai spala odata dupa ce a stat in apa si se pune intr-o oala mare impreuna cu zarzavaul se pune apa rece care sa depaseasca...

Cosulete cu oua

In Aperitive / Garnituri la 29 Dec 2010

Intr-o forma termo-rezistenta mica se pun feliile de bacon si pastrama in cruce pt a tapeta forma si a se forma un cosulet. In Cosuletul format se sparg 2 oua intregi punem sare si piper si presaram cateva cubuletze de cascaval Se introduce in cuptor la 200 de Grade pana se intareste oul...

Afisate 121 - 146 din 146 retete    

Postari recente

publicat la 09.02.2024

Fantezie de purcel

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Viitorul tau depinde de visele tale. DECI - nu pierde timpul, du-te si te culca.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]