Turte cu branza

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 2 Iun 2011 | 19749 vizualizari

 

Deoarece unii sunt mofturosi am facut si clasice. La fel de bune.

 

INGREDIENTE

  • 500g faina
  • 250ml smantana
  • 1 ou
  • 30g drojdie
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura zahar
  • 500g branza sarata
  • 150ml smantana    
  • ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turte cu branza:

Se face maiaua din drojdie, putin lapte caldut, zahar si putina faina si se lasa la crescut 15-20 minute la caldura.

Se pune faina, sarea, oul si laptele  si se framanta un aluat potrivit. La sfarsit se adauga si uleiul prin framantare.

Se pune intr-un castron mare si se pune la loc cald pentru 30-40 minute pana isi dubleaza volumul.

Branza sarata se sfarama si se amesteca cu smantana.

Dupa ce a crescut aluatul se imparte in bucati potrivite cu marimea turtelor (mie mi-au iesit 10 turte mari).

Se ia o bucata de aluat si se intinde cu sucitorul o turta aproximativ rotunda si subtire pa masa de lucru presarata cu faina.

Se pune branza pe jumatate de turta, se indoaie cealalta jumatate peste si se apasa marginile bine cu furculita sa nu iasa branza.

Se lasa sa mai dospeasca inca 5-10 minute.

Se prajesc in tigaie in ulei incins pe ambele parti cateva minute pana se rumenesc frumos.

Sunt bune calde dar si reci.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Turte cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gnocchi in sos de ardei