Deoarece unii sunt mofturosi am facut si clasice. La fel de bune.
Se face maiaua din drojdie, putin lapte caldut, zahar si putina faina si se lasa la crescut 15-20 minute la caldura.
Se pune faina, sarea, oul si laptele si se framanta un aluat potrivit. La sfarsit se adauga si uleiul prin framantare.
Se pune intr-un castron mare si se pune la loc cald pentru 30-40 minute pana isi dubleaza volumul.
Branza sarata se sfarama si se amesteca cu smantana.
Dupa ce a crescut aluatul se imparte in bucati potrivite cu marimea turtelor (mie mi-au iesit 10 turte mari).
Se ia o bucata de aluat si se intinde cu sucitorul o turta aproximativ rotunda si subtire pa masa de lucru presarata cu faina.
Se pune branza pe jumatate de turta, se indoaie cealalta jumatate peste si se apasa marginile bine cu furculita sa nu iasa branza.
Se lasa sa mai dospeasca inca 5-10 minute.
Se prajesc in tigaie in ulei incins pe ambele parti cateva minute pana se rumenesc frumos.
Sunt bune calde dar si reci.
Pofta Buna!