Tot din capitolul nimic nu se arunca am dat de ele pe fundul butoiului si le-am executat.
Varza se pune in apa rece de cu seara.
A doua zi se taie fideluta si se stoarce bine.
Ceapa se curata si se toaca marunt.
Intr-o cratita se pune uleiul si ceapa la calit 1-2 minute.
Se adauga boiaua, piperul si cimbrul dupa gust.
Se pune varza, apa si se lasa la fiert 15-20 minute.
Se completeaza cu apa daca este cazul si se introduce in cuptorul incalzit pentru 2 ore 2ore si jumatate amestecand din cand in cand.
Cand a scazut apa si s-a rumenit se gusta de sare (de obicei nu trebuie) si este gata.
Servita ca atare este o mancare de post foarte buna.
Se poate folosi garnitura la alte preparate.
Eu am mancat-o cu carnati prajiti si ceapa verde. (pentru mine varza fara ceapa alaturi nu are gust).
Pofta Buna!