Primind cam 2 kg de urda si poftind de mult la niste turte prajite m-am inspirat de la MIUTA si am executat ceva bun bun.
Se face maiaua din drojdie, putin lapte caldut, zahar si putina faina si se lasa la crescut 15-20 minute la caldura.
Se pune faina, sarea, oul si laptele si se framanta un aluat potrivit. La sfarsit se adauga si uleiul prin framantare.
Se pune intr-un castron mare, se presara cu faina si se pune la loc cald pentru 30-40 minute pana isi dubleaza volumul.
Urda sfaramata se amesteca cu smantana, sare dupa gust si mararul tocat marunt.
Dupa ce a crescut aluatul se imparte in bucati potrivite cu marimea turtelor (mie mi-au iesit 10 turte mari).
Se ia o bucata de aluat si se intinde cu sucitorul o turta aproximativ rotunda si subtire pa masa de lucru presarata cu faina.
Se pune urda pe jumatate de turta, se indoaie cealalta jumatate peste si se apasa marginile bine cu furculita sa nu iasa urda.
Se lasa sa mai dospeasca inca 5-10 minute.
Se prajesc in tigaie in ulei incins pe ambele parti catava minute pana se rumenesc frumos.
Sunt bune calde dar si reci.
Pofta Buna!