MotanLaOale

8

Bucataras
Minunat

Bucuresti

Bucataras din 10.11.2010

RETETE990
PRIETENI418
Retete / Aperitive / Garnituri

Aperitiv rulada de carne

In Aperitive / Garnituri la 1 Ian 2013

Painea se inmoaie in apa si se stoarce bine. Cartofii se curata si se rad, se spala in apa rece si se storc. Ceapa, ardeii si mararul se curata si se toaca marunt. Cascavalul se rade. Se amesteca toate ingredientele cu carnea tocata, se adauga ouale batute si cascavalul. Se potriveste de sare...

Saleuri

In Aperitive / Garnituri la 1 Ian 2013

Aluatul se lasa la dezghetat. Cand este dezghetat se intinde pe masa infainata si se netezeste cu sucitorul. Se unge cu ou batut. Se presara cu sare grunjoasa, cascaval ras si seminte de mac. Se taie fasii si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se introduce in cuptorul...

Placinta impletita cu carne

In Aperitive / Garnituri la 19 Dec 2012

Aluatul se lasa la dezghetat. Ceapa se curata, se toaca si se pune la calit in ulei 3-4 minute. Se adauga carnea tocata si se amesteca sa nu se prinda pana lasa zeama. Se pune sare, piper si mararul tocat si se lasa sa fiarba pana scade zeama si carnea este facuta. Se lasa la racit...

Tarta cu urda si branza de burduf

In Aperitive / Garnituri la 23 Noi 2012

Se amesteca branza de burduf cu urda bine bine. Se adauga smantana, ouale si mararul tocat marunt si se amesteca bine. Se unge o forma cu ulei si se tapeteaza cu gris. Se toarna compozitia in forma si se presara susan deasupra. Se introduce in cuptorul preancalzit pentru o ora pana se...

Cartofi taranesti cu ou

In Aperitive / Garnituri la 14 Noi 2012

Cartofii se curata, se taie in bucati potrivite si se fierb in apa cu sare 15 minute de cand incepe sa fiarba. Se scurg si se lasa intr-o sita. Se fierb 4 oua 10 minute, se curata si se taie marunt. Costita se taie in felii subtiri. Branza si cascavalul se rade. Se unge o tava cu...

Cartofi taranesti la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 23 Oct 2012

Cartofii se curata, se taie in bucati potrivite si se fierb in apa cu sare 15 minute de cand incepe sa fiarba. Se scurg si se lasa intr-o sita. Costita se taie in felii subtiri. Branza si cascavalul se rade. Se unge o tava cu unt, se pun cartofii scursi si se presara sare si piper....

Conopida gratinata

In Aperitive / Garnituri la 5 Oct 2012

Conopida se desface buchetele, se spala si se fierbe in apa cu sare 15 minute. Se scurge de apa. Se bat ouale cu smantana, laptele si o parte din marar. Se unge un vas cu unt si se pune conopida scursa. Se presara pesmetul si se pune amestecul de ou peste conopida. Se razuieste...

Rulada cu branza sarata

In Aperitive / Garnituri la 4 Oct 2012

Aluatul se lasa la decongelat. Branza telemea si branza de vaci se amesteca bine (la robot) pana devine o crema. Se intinde aluatul pe masa infainata si se unge cu crema de branza. Se ruleaza si se pune intr-o tava de cozonac tapetata cu hartie de copt. Se unge deasupra cu unt topit...

Salata Caprese

In Aperitive / Garnituri la 15 Sep 2012

Mozarela se taie felii. Rosiile se taie rondele si nu se folosesc capetele. Se aseaza alternativ o felie de mozzarella si o felie de rosie. Se presara cu sare, piper si busuioc. Era mai bun cu busuioc verde dar am uitat sa iau din piata. Se pune ulei de masline si este gata. Eu am...

Dovlecei pane

In Aperitive / Garnituri la 10 Iul 2012

Dovlecelul se curata de coaja si se taie felii de circa un centimetru. Se presara cu sare si se lasa 15-20 minute. Ouale se bat cu sare si piper. Faina se pune intr-o farfurie. In alta farfurie se amesteca pesmet cu fulgi de porumb sfaramati si putina boia pentru culoare. Feliile...

Parjoale (Bhaji) cu ceapa

In Aperitive / Garnituri la 10 Iun 2012

Ceapa, ceapa verde si usturoiul se toaca la robot. Intr-un castron se amesteca celelalte ingrediente cu mixerul. Se adauga ceapa in castron si se amesteca bine cu o lingura. Se pune ulei intr-o tigaie si cand este incins se ia cu lingura din compozitie si se pun in ulei parjoalele. Se...

Cartofi noi cu feta si marar la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 8 Iun 2012

Cartofii se curata, se spala si se prajesc in tuci in baie de ulei. Cand sunt runeni ii scoatem si ii scurgem bine de ulei. Se unge o tava cu unt, se pun cartofii prajiti si se sareaza. Se adauga peste cartofi branza rasa si se presara mararul tocat marunt. Se introduce in cuptor...

Pogaci cu jumari

In Aperitive / Garnituri la 5 Iun 2012

Se trec   jumarile prin masina de tocat si se lasa la loc caldut. Intr-un castron se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, se dilueaza cu 150m lapte caldut, se amesteca cu 4 linguri de faina si se lasa sa creasca 15 minute la loc caldut. Se adauga apoi restul de lapte caldut,...

Cartofi cu smantana si marar

In Aperitive / Garnituri la 5 Iun 2012

Cartofii se curata cu un burete aspru sau cu o perie de sarma de coaja subtire si se spala bine. Se pun la prajit intr-un ceaun in baie de ulei, se rumenesc bine si se scot intr-un castron. Intr-o cratita se topeste untul, se pune faina amestecand continuu, se toarna laptele cate putin...

Bruschete cu ton

In Aperitive / Garnituri la 11 Mai 2012

Painea se prajeste pe ambele parti prin ce metoda va place. Se freaca feliile prajite cu usturoi. Se pun feliile intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se desface conserva de ton, se scurge de ulei si se repartizeaza uniform pe feliile de paine. Se rade cascavalul si se presara...

Portofele cu sunca si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 15 Apr 2012

Aluatul se lasa la dezghetat. Se intinde pe masa si se taie in patrate sau dreptunghiuri, cum doriti. Suca se taie patratele si cascavalul se rade. Pe fiecare jumatate de patrat se pune sunca si cascaval. Se ung marginile patratelor cu ou. Se petrece jumatatea goala a patratelor...

Trandafiri cu sunca

In Aperitive / Garnituri la 15 Apr 2012

Aluatul se lasa la dezghetat. Se intinde pe blat si se taie fasii de 4-5 centimetri. Se ung fasiile cu ou batut. Se pun feliile de sunca taiate in jumatate si se ruleaza. Se pun in picioare intr-o tava tapetata cu hartie de copt' Se ung cu ou si se presara cascaval deasupra. Se...

Oua rosii

In Aperitive / Garnituri la 14 Apr 2012

Ouale se curata de scrisul de pe ele cu otet. Se spala si se degreseaza. Se pun la fiert intr-o cratita cu apa rece si o lingurita de sare sa nu sa sparga. Cand incep sa fiarba le-am tinut 90 secunde si le-am scos din apa. Am avut doua feluri de vopsea normala si sidefata. Ouale se...

Parjoale moldovenesti

In Aperitive / Garnituri la 27 Mar 2012

Se pune painea la imuiat in apa dupa care se curata de coaja si se stoarce bine. Se curata cartofii si usturoiul, se taie bucati si se pune in robot impreuna cu mararul spalat si se mixeaza. Se adauga painea stoarsa, carnea, vegeta si piper si se mixeaza pana se amesteca. Se scoate...

Cartofi acordeon - garnitura

In Aperitive / Garnituri la 16 Feb 2012

Cartofii (mai lunguieti) se curata, se spala, se usuca si se taie felii subtiri dar nu pana jos ca sa poata sa fie rasfirat ca un evantai. Se pun intre feliile de cartofi felii de ciuperci si felii de ardei. Se unge un vas termorezistent cu unt si se pun cartofii in el. Se presara cu...

Cartofi cu branza la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 2 Feb 2012

Cartofii se fierb in coaja. Cand intra furculita in ei sunt gata (30 minute) si se lasa la racit. Branza se rade pe razatoarea mare. Smantana se amesteca bine cu ouale. Cartofii se curata si se taie rondele. Intr-o tava unsa cu unt din gros se pune un strat de cartofi, se pune...

Pasta de peste cu branza de vaci

In Aperitive / Garnituri la 6 Ian 2012

Pestele se scurge bine, bine de ulei. Branza de vaci se pune la scurs intr-un tifon. Trebuie sa fie scursa bine, bine. Se pune in robotel pestele, branza si untul si se mixeaza pana devine o pasta fina. Ceapa se curata si se toaca marunt si se amesteca in pasta. Se potriveste de sare...

Oua umplute cu lebar de casa

In Aperitive / Garnituri la 4 Ian 2012

Ouale se fierb tari, se pun in apa rece si se curata. Se taie in doua si galbenusurile se pun intr-un castron. In primul castron punem lebarul de casa, 100g unt, 2 lingurite de mustar, sare si piper si se amesteca pana se omogenizeaza. Eu le-am pus in robot si a iesit o pasta fina....

Omleta cu cartofi (Tortila)

In Aperitive / Garnituri la 28 Oct 2011

Ceapa se curata, se toaca marunt si se caleste in putin ulei pana se inmoaie. Se pune la scurs. Cartofii se curata, se taie cubulete si se pun la prajit. Cand sunt gata se pun la scurs. Ouale se bat bine cu 2 linguri de lapte, sare si piper. Cand s-au racit ceapa si cartofii se amesteca...

Omleta cu ardei

In Aperitive / Garnituri la 27 Oct 2011

Ardeii se spala, se curata si se taie patratele potrivite. Se pun la calit cu putin ulei. Ouale se bat cu 2 linguri lapte, sare si piper. Cand ardeii s-au inmuiat si s-au rumenit putin se toarna ouale peste. Se prajeste 5 minute pe o parte, se intoarce cu ajutorul capacului pe partea...

Chiftele de dovlecei

In Aperitive / Garnituri la 26 Oct 2011

Dovleceii se curata, se taie in lung, se scot samburii si se dau pe razatoarea mare. Se pude sare pe ei si se lasa in strecuratoare cel putin 30 minute. Dupa ce au lasat zeama se storc bine in pumni de zeama si se pun intr-un castron. Se adauga oul, faina, branza, piperul si mararul si...

Jumari

In Aperitive / Garnituri la 16 Sep 2011

Slanina trebuie sa fie impanata cu carnita sa iasa jumarile mai bune. Slanina se taie cuburi potrivite. Intr-un ceaun se pune lingura de ulei si slanina taiata. La inceput la foc mare se amesteca des sa nu se prinda, iar apoi se potriveste focul si se lasa la prajit pana se rumenesc...

Bruschete cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 13 Sep 2011

Se unge o tava cu unt. Feliile de paine se ung cu unt si se aranjeaza in tava. Rosiile se taie cubulete, se amesteca cu sare, piper si oregano si se intind pe feliile de paine unse. Cascavalul se rade si se presara pe feliile din tava. Se introduce in cuptorul preancalzit 15-20 minute...

Chec aperitiv cu oua

In Aperitive / Garnituri la 1 Iul 2011

Ouale se bat ca pentru omleta dupa care se adauga smantana, faina, branza si piperul mixand bine bine. Se adauga si parizerul tocat marunt, maslinele taiate, o parte din ardeiul tocat si mararul tocat marunt si se amesteca cu bine cu lingura. Sare nu a fost nevoie sa pun a fost branza...

Oua in chifle

In Aperitive / Garnituri la 30 Iun 2011

La chifle se taie un capac si se scoate miezul cu o lingurita. In fiecare chifla se pun cateva bucatele de unt, cateva de branza topita, cateva de carnat taiat marunt si deasupra se sparge cate un ou. Se presara sare si piper, se pune intr-o cratita inalta unsa cu unt pe fund. Se acopera...

Afisate 91 - 120 din 146 retete    

Postari recente

publicat la 09.02.2024

Fantezie de purcel

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Viitorul tau depinde de visele tale. DECI - nu pierde timpul, du-te si te culca.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]