Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi.
Ceapa se curata si se toaca marunt.
Ardeii se curata, se spala si se taie patratele.
Intr-o cratita se pune uleiul si ceapa si se caleste 3-4 minute.
Se pune vegeta, boia afumata si piper.
Se adauga ardeii si se mai caleste 2-3...
Se poate folosi orice marime de pahar respectand proportiile in functie de cantitatea care doriti sa iasa.
Intr-un castron se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul.
Se adauga uleiul, laptele si faina amestecata cu praful de copt.
Se adauga stafidele si se...
Pulpele dezosate se curata, se spala, se sterg de apa si se presara cu sare, piper si boia.
Se pun la prajit intr-o cratita in ulei 4-5 minute pana isi schimba culoarea.
Se scot pe o farfurie.
Ceapa se curata, se toaca si se pune la calit in cratita in care am prajit pulpele.
Se...
Pestii se curata, se spala bine si se pune la scurs intr-o strecuratoare.
Se sareaza cu sare, se amesteca bine sa se sareze toti si se lasa sa ia sare cel putin 15-20 minute.
Se scutura de sare si se dau prin faina pe toate partile.
Pestii se prajesc in ulei pe ambele parti pana se...
Fasolea se pune in apa de seara pana dimineata.
A doua zi se spala si se pune la fiert in oala sub presiune 1 ora cu 2 ligurite de vageta si foile de dafin.
Ceapa se taie marunt se pune in cratita cu uleiul si se caleste 2-3 minute.
Se pune putina apa se adauga boiaua, piper si sare si...
Se spala castravetii si se taie capetele care pot fi amare.
Intr-un borcan de 5 litri se pun 2 legaturi de marar pe fund si se pozitioneaza castravetii sa incapa.
Deasupra se pune opritor sa tina castravetii sa nu se ridice la suprsfata.
Se amesteca o lingura de sare la 1 litru de apa...
Zmeura se lasa la decongelat in frigider de pe o zi pe alta intr-o strecuratoare pentru a se scurge zeama.
Se mixeaza zaharul si zaharul vanilat cu ouale pana isi dubleaza volumul.
Se adauga uleiul, laptele mixand in continuare.
Faina se amesteca cu praful de copt si se...
Varza se curata si se taie fideluta cat mai fina.
Morcovul se curata si se da pe razatoarea mica.
Intr-un castron mic se amesteca toate ingredientele pentru toping.
Intr-un castron mare se amesteca varza cu morcovul si topingul.
Se introduce in frrigider cel putin 2 ore inainte de...
Se pune drojdia la dospit cu o lingura de zahar, doua linguri de faina si putin lapte (cam 15 minute) la loc calduros.
Faina se pune intr-un castron mare, se face o adancitura in mijloc unde se pune maiaua dupa ce a crescut.
Se adauga ouale, restul de zahar, zaharul vanilat, coaja...
Carnatii se taie felii si se prajesc in ulei.
Cand sunt prajiti sunt scosi intr-o farfurie.
Ceapa si ardeiul se curata si se toaca marunt.
Ceapa se pune la calit in uleiul ramas de la carnati 2-3 min.
Se pun ardeii, vegeta, boia afumata, piper, apa si se fierbe 10...
Merele se rad pe razatoarea mare curatate de coaja sau cu coaja si se pun la calit cu zaharul fara apa.
Cand se evapora toata zeama lasata de mere, se pune scortisoara se mai lasa 2-3 minute.
Se da la o parte si se lasa la racit .
Aluatul se intinde o foaie pe suprafata de lucru...
Cartofii se pun la fiert cu coaja in apa cu sare.
Cand sunt fierti, se trec prin apa rece, se curata si se taie bucati partate.
Ceapa se curata si se taie marunt.
Ardeii se lasa la dezghetat si apoi se taie patrate marunte.
Castravetii se taie in bucati mici.
Intr-un...
Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare.
Se curata si se dau pe razatoarea mare.
Sunca se taie cubulete mici iar cascavalul se da pe razatoarea mare.
Intr-un castron se amesteca cartofii cu sunca, cascavalul, faina, ouale, mararul, vegeta, piper, sare dupa gust.
Din compozitia...
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj.
Se strecoara, se trec pe sub un jet de apa rece si se lasa la scurs.
Intr-un castron, se amesteca branza de burduf cu smantana si ouale.
Se amesteca pastele cu amestecul de branza si se omogenizeaza bine.
Se unge un vas...
Costita se taie cuburi si se prajeste.
Carnatii se taie felii si se prajesc.
Se amesteca branza rasa cu cascavalul ras.
Se unge un vas termorezistent cu unt.
Se taie mamaliga in felii de 1-1,5 cm.
Se pune in vas un strat de mamaliga si se acopera cu costita si carnatii prajiti....
Fasolea uscata se pune la inmuiat de seara.
Se curata ceapa, zarzavatul, ardeiul, se spala si se toaca marunt.
Afumatura a fost soriciul de la costita si slanina afumata adunat in congelator in timp.
Eu am pus la fiert fasolea cu afumatura si putina sare in oala sub presiune, cam o ora....
Stafidele se pun in rom pentru cel putin 1 ora.
Orezul se spala si se pune in apa rece pentru 30 minute.
Dupa, se pune in vasul slow cooker-ului.
Se pune zaharul, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie.
Se toarna laptele si se amesteca.
Se pune capacul si se seteaza pe...
Pulpa de porc se curata, se spala foarte bine, se usuca si se taie felii.
Se bat cu ciocanul de snitele, se pun pe o farfurie si se presara cu condimente.
Se pun unele peste altele si se tin in frigider 30 de minute.
Intr-o farfurie se pune faina.
In alta farfurie se bat ouale si se...
Ciocolata cu 50ml lapte se topeste si se lasa la racit.
Intr-un castron se mixeaza zaharul cu ouale bine, bine.
Se adauga laptele si uleiul si se mixeaza.
Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga in castron si se mixeaza bine.
Se adauga si zaharul vanilat si se omogenizeaza....
Costita se taie cubulete si se caleste pana se rumeneste putin.
Se pune la scurs intr-o sita.
Cascavalul se taie cuburi jumatate si restul se rade pe razatoarea mare.
Intr-un castron se mixeaza ouale cu smantana.
Se presara piper si sare daca este nevoie.
Se adauga cascavalul si...
Aluatul se intinde o foaie pe suprafata de lucru infainata si se netezeste putin cu sucitorul.
Se unge cu ketchup pe toata suprafata.
Se pun felii de cascaval pe toata suprafata.
Se pun deasupra felii de bacon si se ruleaza strans.
Se taie felii de aprox 4-5 cm.
Se pun in tava...
Ficateii de pasare se curata, se spala si se pun la scurs.
Ficateii se usuca bine, se presara cu vegeta si piper si se ruleaza intr-o felie de bacon.
Se prind cu o scobitoare pentru siguranta.
Se pun intr-o tava unsa cu ulei, se mai presara cu vegeta, piper, sare si se introduc in cuptor...
Varza se pune in apa rece cateva ore dupa care se desface si se pregatesc foile pt sarmale iar ce ramane se toaca fin. Se curata bine de cotoare.
Orezul se spala si se lasa in apa rece 1/2 ore
Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit pana se inmoaie.
Se adauga 2 linguri cu...
Bucatile de carne de porc se taie felii de 1,5-2 cm.
Se pune uleiul intr-o tava si se pun bucatile de carne de porc.
Se presara cu sare, piper si boia pe ambele parti.
Se toarna apa in tava pe toata suprafata.
Se introduce in cuptor pentru 1 ora - 1,5 ore.
Se intoarce de mai multe...
Pentru blat se bat albusurile cu un praf de sare.
Se adauga zaharul, zaharul vanilat si se mixeaza pana devine o crema lucioasa.
Se adauga galbenusurile si se omogenizeaza.
Se adauga faina si se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare.
Se toarna intr-o forma unsa cu unt si se...
Intr-un castron se amesteca carnea cu ceapa tocata marunt, orezul spalat si scurs, pasta de tomate, condimente si se amesteca bine.
Frunzele de vita de vie se lasa la dezghetat.
Se ia o frunza, se pune carne in zona coditei, se pliaza lateralele si se ruleaza strans pana la varful frunzei....
Pulpele se curata, se spala, se lasa la uscat, se presara cu vegeta, piper, boia, sare.
Intr-o cratita se pune uleiul si cand este incins se pun pulpele si se prajesc putin pe ambele parti.
Se scot pulpele, se adauga ceapa curatata si taiata marunt si se caleste 5 minute.
Se presara...
Coastele de miel se curata, se spala bine si se lasa la scurs.
Intr-o tava se pun uleiul si coastele si se ung bine cu ulei.
Se presara condimente pentru miel, boia afumata, piper si sare pe ambele parti.
Se pune berea si se stropesc si coastele.
Se introduce tava cucoastele de miel...
Pieptul de pui se taie bucati si se presara cu sare, piper si condimente pentru gratar.
Se pun pe gratar si se prajesc pe ambele parti.
Dupa ce sunt facute, se taie in bucati mai mici.
Cartofii se curata, se taie pai si se prajesc in baie de ulei.
Se scot si se sareaza. ...
Prunele se spala dupa care se scot samburii si se taie in sferturi.
Prunele se amesteca intr-un castron cu zaharul, zaharul vanilat, scortisoara si amidonul.
Se ung formele cu unt (eu am folosit 4).
Se imparte amestecul de prune in cele patru forme uniform.
Se amesteca intr-un...
Tocana de cartofi noi
Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi. Ceapa se curata si se toaca marunt. Ardeii se curata, se spala si se taie patratele. Intr-o cratita se pune uleiul si ceapa si se caleste 3-4 minute. Se pune vegeta, boia afumata si piper. Se adauga ardeii si se mai caleste 2-3...
Desert chec cu stafide si ciocolata
Se poate folosi orice marime de pahar respectand proportiile in functie de cantitatea care doriti sa iasa. Intr-un castron se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul. Se adauga uleiul, laptele si faina amestecata cu praful de copt. Se adauga stafidele si se...
Pulpe de pui cu mazare
Pulpele dezosate se curata, se spala, se sterg de apa si se presara cu sare, piper si boia. Se pun la prajit intr-o cratita in ulei 4-5 minute pana isi schimba culoarea. Se scot pe o farfurie. Ceapa se curata, se toaca si se pune la calit in cratita in care am prajit pulpele. Se...
Sprot prajit crocant
Pestii se curata, se spala bine si se pune la scurs intr-o strecuratoare. Se sareaza cu sare, se amesteca bine sa se sareze toti si se lasa sa ia sare cel putin 15-20 minute. Se scutura de sare si se dau prin faina pe toate partile. Pestii se prajesc in ulei pe ambele parti pana se...
Fasole scazuta, de post
Fasolea se pune in apa de seara pana dimineata. A doua zi se spala si se pune la fiert in oala sub presiune 1 ora cu 2 ligurite de vageta si foile de dafin. Ceapa se taie marunt se pune in cratita cu uleiul si se caleste 2-3 minute. Se pune putina apa se adauga boiaua, piper si sare si...
Castraveti covasiti la soare
Se spala castravetii si se taie capetele care pot fi amare. Intr-un borcan de 5 litri se pun 2 legaturi de marar pe fund si se pozitioneaza castravetii sa incapa. Deasupra se pune opritor sa tina castravetii sa nu se ridice la suprsfata. Se amesteca o lingura de sare la 1 litru de apa...
Desert prajitura cu zmeura
Zmeura se lasa la decongelat in frigider de pe o zi pe alta intr-o strecuratoare pentru a se scurge zeama. Se mixeaza zaharul si zaharul vanilat cu ouale pana isi dubleaza volumul. Se adauga uleiul, laptele mixand in continuare. Faina se amesteca cu praful de copt si se...
Salata Coleslaw
Varza se curata si se taie fideluta cat mai fina. Morcovul se curata si se da pe razatoarea mica. Intr-un castron mic se amesteca toate ingredientele pentru toping. Intr-un castron mare se amesteca varza cu morcovul si topingul. Se introduce in frrigider cel putin 2 ore inainte de...
Desert gogosi pufoase
Se pune drojdia la dospit cu o lingura de zahar, doua linguri de faina si putin lapte (cam 15 minute) la loc calduros. Faina se pune intr-un castron mare, se face o adancitura in mijloc unde se pune maiaua dupa ce a crescut. Se adauga ouale, restul de zahar, zaharul vanilat, coaja...
Tocana de cartofi cu carnati
Carnatii se taie felii si se prajesc in ulei. Cand sunt prajiti sunt scosi intr-o farfurie. Ceapa si ardeiul se curata si se toaca marunt. Ceapa se pune la calit in uleiul ramas de la carnati 2-3 min. Se pun ardeii, vegeta, boia afumata, piper, apa si se fierbe 10...
Desert rulada cu mere si ciocolata - 950
Merele se rad pe razatoarea mare curatate de coaja sau cu coaja si se pun la calit cu zaharul fara apa. Cand se evapora toata zeama lasata de mere, se pune scortisoara se mai lasa 2-3 minute. Se da la o parte si se lasa la racit . Aluatul se intinde o foaie pe suprafata de lucru...
Salata orientala de cartofi cu ardei copt
Cartofii se pun la fiert cu coaja in apa cu sare. Cand sunt fierti, se trec prin apa rece, se curata si se taie bucati partate. Ceapa se curata si se taie marunt. Ardeii se lasa la dezghetat si apoi se taie patrate marunte. Castravetii se taie in bucati mici. Intr-un...
Snitele de cartofi
Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare. Se curata si se dau pe razatoarea mare. Sunca se taie cubulete mici iar cascavalul se da pe razatoarea mare. Intr-un castron se amesteca cartofii cu sunca, cascavalul, faina, ouale, mararul, vegeta, piper, sare dupa gust. Din compozitia...
Cometti rigati cu branza de burduf si smantana la cuptor
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Se strecoara, se trec pe sub un jet de apa rece si se lasa la scurs. Intr-un castron, se amesteca branza de burduf cu smantana si ouale. Se amesteca pastele cu amestecul de branza si se omogenizeaza bine. Se unge un vas...
Mamaliga impanata
Costita se taie cuburi si se prajeste. Carnatii se taie felii si se prajesc. Se amesteca branza rasa cu cascavalul ras. Se unge un vas termorezistent cu unt. Se taie mamaliga in felii de 1-1,5 cm. Se pune in vas un strat de mamaliga si se acopera cu costita si carnatii prajiti....
Ciorba de fasole uscata cu afumatura
Fasolea uscata se pune la inmuiat de seara. Se curata ceapa, zarzavatul, ardeiul, se spala si se toaca marunt. Afumatura a fost soriciul de la costita si slanina afumata adunat in congelator in timp. Eu am pus la fiert fasolea cu afumatura si putina sare in oala sub presiune, cam o ora....
Desert orez cu lapte, rom si stafide
Stafidele se pun in rom pentru cel putin 1 ora. Orezul se spala si se pune in apa rece pentru 30 minute. Dupa, se pune in vasul slow cooker-ului. Se pune zaharul, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie. Se toarna laptele si se amesteca. Se pune capacul si se seteaza pe...
Snitele clasice cu piure de cartofi
Pulpa de porc se curata, se spala foarte bine, se usuca si se taie felii. Se bat cu ciocanul de snitele, se pun pe o farfurie si se presara cu condimente. Se pun unele peste altele si se tin in frigider 30 de minute. Intr-o farfurie se pune faina. In alta farfurie se bat ouale si se...
Desert chec cu ciocolata
Ciocolata cu 50ml lapte se topeste si se lasa la racit. Intr-un castron se mixeaza zaharul cu ouale bine, bine. Se adauga laptele si uleiul si se mixeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga in castron si se mixeaza bine. Se adauga si zaharul vanilat si se omogenizeaza....
Aperitiv quiche a la Motan
Costita se taie cubulete si se caleste pana se rumeneste putin. Se pune la scurs intr-o sita. Cascavalul se taie cuburi jumatate si restul se rade pe razatoarea mare. Intr-un castron se mixeaza ouale cu smantana. Se presara piper si sare daca este nevoie. Se adauga cascavalul si...
Aperitiv rulada cu cascaval si bacon
Aluatul se intinde o foaie pe suprafata de lucru infainata si se netezeste putin cu sucitorul. Se unge cu ketchup pe toata suprafata. Se pun felii de cascaval pe toata suprafata. Se pun deasupra felii de bacon si se ruleaza strans. Se taie felii de aprox 4-5 cm. Se pun in tava...
Aperitiv cu ficatei si bacon
Ficateii de pasare se curata, se spala si se pun la scurs. Ficateii se usuca bine, se presara cu vegeta si piper si se ruleaza intr-o felie de bacon. Se prind cu o scobitoare pentru siguranta. Se pun intr-o tava unsa cu ulei, se mai presara cu vegeta, piper, sare si se introduc in cuptor...
Sarmale in foi de varza acra
Varza se pune in apa rece cateva ore dupa care se desface si se pregatesc foile pt sarmale iar ce ramane se toaca fin. Se curata bine de cotoare. Orezul se spala si se lasa in apa rece 1/2 ore Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit pana se inmoaie. Se adauga 2 linguri cu...
Friptura de Craciun la tava
Bucatile de carne de porc se taie felii de 1,5-2 cm. Se pune uleiul intr-o tava si se pun bucatile de carne de porc. Se presara cu sare, piper si boia pe ambele parti. Se toarna apa in tava pe toata suprafata. Se introduce in cuptor pentru 1 ora - 1,5 ore. Se intoarce de mai multe...
Desert tort 10 ani
Pentru blat se bat albusurile cu un praf de sare. Se adauga zaharul, zaharul vanilat si se mixeaza pana devine o crema lucioasa. Se adauga galbenusurile si se omogenizeaza. Se adauga faina si se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare. Se toarna intr-o forma unsa cu unt si se...
Sarmale in frunze de vita de vie
Intr-un castron se amesteca carnea cu ceapa tocata marunt, orezul spalat si scurs, pasta de tomate, condimente si se amesteca bine. Frunzele de vita de vie se lasa la dezghetat. Se ia o frunza, se pune carne in zona coditei, se pliaza lateralele si se ruleaza strans pana la varful frunzei....
Mancare de pulpe de pui cu ardei copt
Pulpele se curata, se spala, se lasa la uscat, se presara cu vegeta, piper, boia, sare. Intr-o cratita se pune uleiul si cand este incins se pun pulpele si se prajesc putin pe ambele parti. Se scot pulpele, se adauga ceapa curatata si taiata marunt si se caleste 5 minute. Se presara...
Coaste de miel cu bere la cuptor
Coastele de miel se curata, se spala bine si se lasa la scurs. Intr-o tava se pun uleiul si coastele si se ung bine cu ulei. Se presara condimente pentru miel, boia afumata, piper si sare pe ambele parti. Se pune berea si se stropesc si coastele. Se introduce tava cucoastele de miel...
Salata shaorma
Pieptul de pui se taie bucati si se presara cu sare, piper si condimente pentru gratar. Se pun pe gratar si se prajesc pe ambele parti. Dupa ce sunt facute, se taie in bucati mai mici. Cartofii se curata, se taie pai si se prajesc in baie de ulei. Se scot si se sareaza. ...
Desert crumble cu prune
Prunele se spala dupa care se scot samburii si se taie in sferturi. Prunele se amesteca intr-un castron cu zaharul, zaharul vanilat, scortisoara si amidonul. Se ung formele cu unt (eu am folosit 4). Se imparte amestecul de prune in cele patru forme uniform. Se amesteca intr-un...