Sarmale in frunze de vita de vie

de MotanLaOale in Porc, 9 Noi 2020 | 3700 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • frunze conservate de vita de vie
  • 500g carne tocata amestec
  • 1 cescuta orez
  • 2 cepe
  • 1 lingura pasta tomate
  • 200g costita afumata
  • 3 rosii
  • 500g pulpa de rosii
  • 50ml ulei
  • vegeta
  • boia afumata
  • cimbru
  • piper
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in frunze de vita de vie:

Intr-un castron se amesteca carnea cu ceapa tocata marunt, orezul spalat si scurs, pasta de tomate, condimente si se amesteca bine.

Frunzele de vita de vie se lasa la dezghetat.

Se ia o frunza, se pune carne in zona coditei, se pliaza lateralele si se ruleaza strans pana la varful frunzei.

Intr-o cratita se puneuleiul si un strat de frunze tocate. Eu am pus pe fund si niste sorici de la costita ca masura pentru ardere.

Se toana pulpa de rosii si se presara cimbru, piper si sare.

Se pun sarmalele una langa alta pe doua randuri iar in mijloc se pun bucati de costita.

Se pune pulpa de rosii, cimbru, piper si sare.

Se pun inca doua randuri de sarmale si costita la mijloc.

Se pune si restul de pulpa de rosii, cimbru, piper si sare.

Se acopera cu frunze tocate si felii de rosii.

Se pune apa sa le acopere si se fierb 20 de minute.

Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 40-50 minute.

Se servesc calde cu smantana.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in frunze de vita de vie" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute rumenite in vasul de lut la cuptor, cea mai gustoasa reteta