Intr-un castron se amesteca carnea cu ceapa tocata marunt, orezul spalat si scurs, pasta de tomate, condimente si se amesteca bine.
Frunzele de vita de vie se lasa la dezghetat.
Se ia o frunza, se pune carne in zona coditei, se pliaza lateralele si se ruleaza strans pana la varful frunzei.
Intr-o cratita se puneuleiul si un strat de frunze tocate. Eu am pus pe fund si niste sorici de la costita ca masura pentru ardere.
Se toana pulpa de rosii si se presara cimbru, piper si sare.
Se pun sarmalele una langa alta pe doua randuri iar in mijloc se pun bucati de costita.
Se pune pulpa de rosii, cimbru, piper si sare.
Se pun inca doua randuri de sarmale si costita la mijloc.
Se pune si restul de pulpa de rosii, cimbru, piper si sare.
Se acopera cu frunze tocate si felii de rosii.
Se pune apa sa le acopere si se fierb 20 de minute.
Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 40-50 minute.
Se servesc calde cu smantana.
Pofta Buna!