Desert tort 10 ani

de MotanLaOale in Torturi, 9 Noi 2020 | 4064 vizualizari

 

Va intrebati de ce 10 ani? 10 ani se implinesc maine de cand va stresez.

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 6 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana faina
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • un praf sare
  • CREMA1:
  • 400ml lapte
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • 150g unt
  • 50g cacao
  • 1 esenta rom
  • CREMA2:
  • 400g lapte
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri faina
  • 5 linguri zahar
  • 150g unt
  • 2 esente vanilie
  • SIROP:
  • 400ml apa
  • 5 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta rom
  • ORNARE:
  • 300ml frisca lichida
  • fulgi de ciocalata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort 10 ani:

Pentru blat se bat albusurile cu un praf de sare.

Se adauga zaharul, zaharul vanilat si se mixeaza pana devine o crema lucioasa.

Se adauga galbenusurile si se omogenizeaza.

Se adauga faina si se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare.

Se toarna intr-o forma unsa cu unt si se coace in cuptor 25-30 minute.

Se incearca cu scobitoarea si cand este gata se scoate din forma si se lasa la racit.

Pentru crema nr. 1 se pun 200 ml lapte la fiert cu zaharul.

In restul de lapte se dizolva amidonul si faina si se toarna peste laptele cu zahar si se tine pe foc amestecand pana se ingroase.   Se lasa la racit.

Untul se bate spuma, se adauga crema racita si se mixeaza bine.

Se adauga cacaoa si esenta de rom si se omogenizeaza.

Se pune la frigider.

Crema nr. 2 se face la fel. Zaharul vanilat se adauga in crema la fiert.

Siropul se fierbe cateva minute apa cu zaharul, se da la o parte si se adauga zaharul vanilat si esenta de rom.

Se lasa la racit.

Blatul se taie in 3 si se insiropeaza fiecare bucata.

Se pune o foaie de blat pe platou se pune crema nr.1, o alta foaie de blat, crema nr.2 si a treia foaie de blat.

Se pune in frigider pentru o ora.

Se bate frisca si se pune deasupra si pe laterale.

Am presarat si putini fulgi de ciocolata.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort 10 ani" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

ULTIMELE COMENTARII

Dafur

Dacă ești în căutarea unui colier din argint elegant și de calitate, merită să arunci o privire pe https://www.chanti.dk/p-halskaeder-i_soelv . Aici vei găsi o selecție variată de coliere din argint sterling autentic – de la modele simple și clasice până la modele moderne. CHANTI este sinonim cu calitate, prețuri corecte și un magazin online ușor de utilizat. Fie că este un cadou sau pentru tine – un colier din argint conferă fiecărei ținute o notă elegantă. Datorită livrării rapide și plății sigure, noua ta bijuterie preferată este la doar câteva clicuri distanță.

De ce purtam bijuterii?

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort printesa Sofia