Va intrebati de ce 10 ani? 10 ani se implinesc maine de cand va stresez.
Pentru blat se bat albusurile cu un praf de sare.
Se adauga zaharul, zaharul vanilat si se mixeaza pana devine o crema lucioasa.
Se adauga galbenusurile si se omogenizeaza.
Se adauga faina si se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare.
Se toarna intr-o forma unsa cu unt si se coace in cuptor 25-30 minute.
Se incearca cu scobitoarea si cand este gata se scoate din forma si se lasa la racit.
Pentru crema nr. 1 se pun 200 ml lapte la fiert cu zaharul.
In restul de lapte se dizolva amidonul si faina si se toarna peste laptele cu zahar si se tine pe foc amestecand pana se ingroase. Se lasa la racit.
Untul se bate spuma, se adauga crema racita si se mixeaza bine.
Se adauga cacaoa si esenta de rom si se omogenizeaza.
Se pune la frigider.
Crema nr. 2 se face la fel. Zaharul vanilat se adauga in crema la fiert.
Siropul se fierbe cateva minute apa cu zaharul, se da la o parte si se adauga zaharul vanilat si esenta de rom.
Se lasa la racit.
Blatul se taie in 3 si se insiropeaza fiecare bucata.
Se pune o foaie de blat pe platou se pune crema nr.1, o alta foaie de blat, crema nr.2 si a treia foaie de blat.
Se pune in frigider pentru o ora.
Se bate frisca si se pune deasupra si pe laterale.
Am presarat si putini fulgi de ciocolata.
Pofta Buna!