Snitele clasice cu piure de cartofi

de MotanLaOale in Porc, 17 Ian 2021 | 2407 vizualizari

 

"Retete festive de iarna"

 

INGREDIENTE

  • 800g pulpa de porc
  • 3 oua
  • 100g faina
  • 150g pesmet
  • ulei pentru prajit
  • 1 kg cartofi
  • 50g unt
  • 50ml lapte
  • 50g smantana
  • sare piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitele clasice cu piure de cartofi:

Pulpa de porc se curata, se spala foarte bine, se usuca si se taie felii.

Se bat cu ciocanul de snitele, se pun pe o farfurie si se presara cu condimente.

Se pun unele peste altele si se tin in frigider 30 de minute.

Intr-o farfurie se pune faina.

In alta farfurie se bat ouale si se pune sare si piper.

Pesmetul se pune in alta farfurie.

Feliile de pulpa se dau prin faina, prin ou si prin pesmet.

Se prajesc intr-o tigaie in ulei incins.

Focul trebuie sa fie potrivit ca sa se patrunda bine.

Se intorc pe ambele partile pana se rumenesc frumos.

Se scot pe servetele absorbante.

Cartofii se curta si se fierb intregi in apa cu sare.

Cand sunt fierti se scurg de apa si se sfarama.

Se adauga untul, laptepe, smantana, sare si se amesteca bine, bine.

Pe o farfurie se pune piure, se presara piper deasupra, se pun 2-3 snitele si se poate servi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitele clasice cu piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

ieri la 16:28

Varză murată călită cu ciolan la cuptor - Rețeta tradițională plină de savoare

ieri la 11:10

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

pe 07.02 la 17:14

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piure cremos cu pulpa de porc si sos dulce de rosii