Ciorba acra taraneasca

de simona72 in Ciorbe, 11 Mar 2013 | 14470 vizualizari

 

Ciorba asta este o reteta preluata de la mama, asa se gateste pe aici prin Ardeal mai ales iarna, cind musai trebuie sa faci mancare cu ceva afumatura...

 

INGREDIENTE

  • o bucata de aprox 1 kg de scarita afumata
  • 3 morcovi
  • un ardei gras rosu
  • un ardei gras galben
  • o ceapa
  • o bucata de telina
  • fasole verde de la borcan sau congelata
  • 2 cartofi
  • o cescuta de orez
  • o lingurita concentrat de legume
  • zeama de varza
  • patrunjel proaspat
  • marar proaspat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba acra taraneasca:

Scarita o spalam cu apa calda, o taiem bucati si o punem la fiert cu apa in oala pt ciorba. O lasam pe foc aprox. o ora, adaugam legumele taiate ca pt ciorba, mai putin cartofii si fasolea verde daca este congelata. Cind legumele si carnea au fiert suficient ca sa fie fierte, adaugam fasolea, cartofii taiati cubulete si orezul. Mai lasam pe foc sa fiarba si acestea, apoi punem zeama de varza cit dorim noi de acra, o lingurita concentrat de legume.

Cind ciorba da in clocot cu zeama de varza oprim focul si punem patrunjel si marar tocat marunt. Servim cu o lingura de smantina in farfuria cu ciorba.

Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba acra taraneasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]