Desert orez cu lapte, rom si stafide

de MotanLaOale in Dulciuri, 18 Ian 2021 | 3083 vizualizari

 

Eu l-am preparat la slow cooker Crock-Pot.
"Retete festive de iarna"

 

INGREDIENTE

  • 300g orez
  • 1 litru lapte
  • 150g zahar
  • 100g stafide
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • 80ml rom
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert orez cu lapte, rom si stafide:

Stafidele se pun in rom pentru cel putin 1 ora.

Orezul se spala si se pune in apa rece pentru 30 minute.

Dupa, se pune in vasul slow cooker-ului.

Se pune zaharul, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie.

Se toarna laptele si se amesteca.

Se pune capacul si se seteaza pe "high" pentru 3 ore.

Dupa 2 ore se adauga si stafidele scurse si se amesteca.

Se pune in castroane si se serveste.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert orez cu lapte, rom si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec cu nuci si stafide