Bucataras Monica

1

Bucataras
incepator

braila

Bucataras din 06.02.2011

RETETE113
PRIETENI123
Retete / Dulciuri

Desert prajitura Craiasa zapezii

In Prajituri la 25 Iul 2020

Blat Se mixează albusurile spuma impreună cu un praf de sare, se adaugă zaharul si se mixeaza pana ce va avea consistenta unei bezele. Se adauga uleiul si se mixeaza pana ce se va omogeniza. Se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt, esenta, coaja de lamaie....

Compot de mere Golden

In Dulciuri la 17 Apr 2016

Intr-o oala punem apa la fiert. Merele le spalam, le taiem bucatele si le adaugam peste apa cand aceasta a inceput sa fiarba.  Separa intr-un bol punem 5 linguri de miere, 250 ml apa si zahar toc (dupa gust), amestecam pana se dizolva zaharul iar siropul rezultat il adaugam peste mere....

Salam de biscuiţi, reţetă de post

In Dulciuri la 16 Mar 2016

 Salam de biscuiţi, reţetă de post Pasul 1: Biscuitii se rup in bucati mici sau se zdrobesc. Pasul 2: Intr-o oala se incalzeste apa, se adauga margarina taiata bucatele si se lasa la foc mic pana se dizolva. Apoi se  adauga zaharul si se amesteca pana se topeste. Se adauga...

Mucenici moldovenesti aromati

In Dulciuri la 9 Mar 2016

Se pune intr-un bol drojdia cu 2 linguri de zahar, 100 ml lapte si 2 linguri de faina. Lasam maiaua  20 minute, intr-un loc la cald. Intr-un castron punem faina si facem in mijloc o gropita in care vom adauga restul ingredientelor: ouale, zaharul, praful de sare, esenta de rom si coaja de...

Crema de zahar ars cu portocala

In Dulciuri la 9 Mar 2016

Intr-o tava / cratita se caramelizeaza cana de zahar si se intinde apoi uniform caramelul obtinut pe tot fundul si pe peretii recipientului, se lasa sa se intareasca. Se bat ouale cu zaharul pana se topeste si obtinem o spuma, adaugam lamaia si portocala date pe razatoare, zeama de la...

Rulada cu gem caise

In Dulciuri la 9 Mar 2016

Se separa ouale si se bat albusurile spuma cu zaharul, iar galbenusurile se freaca un un praf de sare, le amestecam apoi incorporam faina pe care am amestecat-o cu praful de copt. Aluatul obtinut in turnam intr-o tava tapetata cu unt si faina. Lasam la coptor timp de 20 de minute. (se face...

Mucenici "rasfatati"

In Dulciuri la 8 Mar 2016

Margarina şi uleiul le-am pus într-un ibric să se topească, apoi se lasă câteva minute să se răcească la temperatura camerei.Separat,am pregatit maiaua din drojdie,zahăr, o parte din apa călduţă şi o lingură de făină. Maiaua se lasă câteva minute la...

Prajitura Godina cu mere caramelizate

In Prajituri la 5 Mar 2016

Pasul1.Caramelizam intr-o tava/cratita cele 6 linguri de zahar. Dupa ce acesta s-a caramelizat,ungem tava asa cum se procedeaza la crema de zahar. Pasul2. Cat zaharul caramelizat se raceste,pregatim merele,le curatam de coaja, scoatem cotorul,le taiem rondele ,le asezam peste zaharul...

Mini-tortulete din clatite cu dulceata de cirese amare si frisca

In Dulciuri la 21 Feb 2016

Punem intr-un vas oul,un praf de sare,esenta,apa , laptele si le mixam,apoi adaugam faina pana obtinem un aluat omogen .Il lasam  sa se "odihneaca" cca. 30 min. Intre timp punem  tigaia la incins,o ungem cu o lingurita de ulei.Punem un polonic de alaut in mijloc si rotim...

Clatite aperitiv cu crema de branza

In Dulciuri la 21 Feb 2016

Pregatirea aluatului: Se bat  ouăle cu zahărul vaninila,sarea şi esenţa de rom/vanilie . Turnăm laptele şi  amestecăm cu telul,apoi berea şi iar amestecăm bine, după care adăugăm făina, până când obţinem un aluat cu  consistenta dorita. Depinde de...

Clatite cu cascaval Delaco

In Dulciuri la 20 Feb 2016

Se mesteca faina cu praful de copt,se separa albusurile de galbenusuri,se mixeaza albusurile pana cand se fac spuma,galbenusurile se bat intr-un alt bol cu un varf de sare. Se toarna laptele cu uleiul peste galbenusuri si se amesteca cu faina (aceasta fiind amestecata cu praful de copt). Se...

Tort cu nuca si ciocolata

In Dulciuri la 23 Ian 2016

BLAT: Se separa ouale, albusul cu cele 2 linguri de apa se bat spuma. Se adauga apoi zaharul, galbenusurile, uleiul, faina. Se toarna compozitia intr-o tava rotunda si se coace la foc mediu pana trece testul cu scobitoarea. Crema: Se bat pregatesc cele 2 pachete de crema si se toaca...

Salata de farfale cu legume

In Dulciuri la 6 Sep 2015

Se fierb farfalele cu un praf de sare si o lingura de ulei,se scurg bine si se pun intr-un bol. Peste acestea adaugam rosiile, castravetii si maslinele taiate cubulete, potrivid de sare si piper iar la sfarsit adaugam branza sau cascaval ras. Pofta buna!

Budinca de paste cu branza dulce

In Dulciuri la 26 Iul 2015

Se pregatesc pastele si se pun la fiert. Dupa ce au fiert le scurgem si le punem intr-un bol mai mare,peste ele adaugam cele 3 oua ,zahar dupa gust, smantana, branza de vaci si stafide dupa preferinta,se omogenizeaza si se pune compozitia intr-o tava tapetata cu putin unt/ ulei si se lasa la...

Crema de zahar ars cu aroma de rom

In Dulciuri la 15 Apr 2015

Intr-o tava/cratita se caramelizeaza cana de  zahar si se intinde apoi uniform caramelul obtinut  pe tot fundul si pe peretii recipientului, se lasa sa se intareasca. Se bat ouale cu zaharul pana se topeste si obtinem o spuma, adaugam lamaia si esenta de rom. Se amesteca apoi cu...

Prajitura cu fulgi de ciocolata

In Dulciuri la 5 Apr 2015

Se bat ouale cu zaharul,se adauga smantana apoi faina in ploaie amestecata cu praful de copt.Se toarna intr-o tava tapetata cu unt si faina,iar pe deasupra se presara fulgi de ciocolata. (Eu am razuit 2 cuburi de ciocolata)

Desert mucenici "ambitiosi"

In Dulciuri la 8 Mar 2015

Margarina şi uleiul se pun într-un ibric să se topească, apoi se lasă câteva minute să se răcească la temperatura camerei. Separat se pregateste maiaua din drojdie, zahăr, o parte din apa călduţă şi o lingură de făină. Se pregateste siropul pe foc, apoi se lasa...

Prajitura "fara foc" cu fructe si iaurt

In Dulciuri la 1 Feb 2015

BLATUL .Biscutii se faramiteaza,se amesteca cu margarina,cu 2 pachete de zahar vanilinat pana se obtine un aluat sfaramicios,care se aseaza intr-un vas,apoi se preseaza cu dosul unei linguri. CREMA Gelatina se hidrateaza cu 100 ml apa,intre timp se bate frisca ce se amesteca cu iaurtul....

Reteta de preparare a papanasilor deliciosi cu branza de vaca

In Dulciuri la 1 Feb 2015

Reteta de preparare a papanasilor Se framanta branza cu sarea, se adauga apoi zaharul, uleiul, cele 2 oua, coaja de lamaie, apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se framanta pana compozitia devine una consistenta, dar nu foarte tare. Se presara faina pe o tava si se fac...

Chec

In Prajituri la 10 Mar 2014

1.  Se pune margarina cu 4 linguri de zahar si 4 linguri lapte pe foc mic pina ce se topeste , se adauga si cacao , se da deoparte si din aceasta compozitie se opreste cam 1 cescuta , restul se lasa la racit( pina se obtine consistenta unei ciocolate topite) . 2. Se bat cele 8 albusuri cu...

Reteta de preparare a papanasilor

In Prajituri la 16 Dec 2013

Reteta de preparare a papanasilor Se amesteca brinza cu sarea , zaharul , praful de copt , coaja de lamiie , oualele , faina. Se obtine un aluat din care se fac bile un pic marute ce vor fi strapunse la mijloc. Intre timp uleiul se pune la incins , iar  " bilutele "...

Placinta cu branza dulce

In Dulciuri la 24 Aug 2013

Se amesteca branza cu 3 oua,unul se opreste pentru final,apoi se adauga si putina smantana pana compozitia devine fluida,se adauga un praf de sare dupa gust. Intre timp se pun stafidele la inmuiat in putina apa calduta. Se pun cate 2 foi,se ung cu o lingurita de ulei,apoi se intinde compozitia si...

Amandina cu ciocolata

In Prajituri la 12 Iul 2013

Pregatire blat: Se separa ouale,albusurile se bat cu un praf de sare. Galbenusurile se freaca cu zagarul pana ce acesta se topeste,apoi se adauga uleiul si laptele. Intre timp faina se amesteca cu cacaua si cu praful de copt si se adauga in compozitia lichida. Dupa omogenizarea acestora se...

Tort cu ciocolata si caise

In Torturi la 7 Iul 2013

BLAT: Se separa ouale. Albusul cu cele 2 linguri de apa se bat spuma. Se adauga apoi zaharul, galbenusurile, uleiul, faina. Se toarna compozitia intr-o tava rotunda si se coace la foc mediu pana trece testul cu scobitoarea.Apoi se bat cele doua pachete de crema.  SIROP -se arde jumatate...

Prajitura cu nuca

In Prajituri la 30 Iun 2013

Se bat ouale cu zaharul,se adauga smantana apoi faina amestecata cu praful de copt.Se toarna intr-o tava tapetata cu unt si faina. Dupa coacere se taie cubulete si se lasa la racit. Prepararea glazurii: Se amesteca laptele cu zaharul,cacao si margarina la foc mic. Dupa ce se topeste...

Reteta gustoasa de prajitura tavalita cu nuca de cocos

In Prajituri la 30 Iun 2013

Iata cum se prepara  Reteta gustoasa de prajitura tavalita cu nuca de cocos Blat:  Se bat albusurile cu zaharul pana se intaresc, se adauga apoi treptat galbenusurile, iar la final uleiul, putin cate putin. Se amesteca faina cu praful de copt si se pune cate putin in compozitie....

Tort de vara cu visine

In Torturi la 22 Iun 2013

BLAT: Se separa ouale. Albusul cu cele 2 linguri de apa se bat spuma. Se adauga apoi zaharul, galbenusurile, uleiul, faina. Se toarna compozitia intr-o tava rotunda si se coace la foc mediu pana trece testul cu scobitoarea.Apoi se bat cele doua pachete de crema.  SIROP -se arde jumatate...

Tort cu caise si nuci

In Torturi la 6 Apr 2013

BLAT: Se separa ouale. Albusul cu cele 2 linguri de apa se bat spuma. Se adauga apoi zaharul, galbenusurile, uleiul, faina. Se toarna compozitia intr-o tava rotunda si se coace la foc mediu pana trece testul cu scobitoarea.Apoi se bat cele doua pachete de crema.  SIROP -se arde jumatate...

Tort cu frisca si visine

In Torturi la 24 Mar 2013

BLAT: Se separa ouale. Albusul cu cele 2 linguri de apa se bat spuma. Se adauga apoi zaharul, galbenusurile, uleiul, faina. Se toarna compozitia intr-o tava rotunda si se coace la foc mediu pana trece testul cu scobitoarea. CREMA : Se bate smantana cu jumatate de cana zahar pudra, se adauga...

Prajitura cu visine

In Prajituri la 3 Feb 2013

Se separa oale,albusurile se bat spuma cu zaharul,apoi se adauga galbenusurile. Se adauga apoi apa minerala,uleiul si faina amestecata cu praful de copt. Separat intr-o tava se pune folie de copt si peste aceasta se pun visinile fara samburi,se toarna aluatul si se da la cuptor timp de 30-40...

Afisate 1 - 30 din 40 retete    

Postari recente

publicat la 25.07.2020

Desert prajitura Craiasa zapezii

publicat la 25.07.2020

Scrumbie la cuptor

Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

In capul tau e un talmes-balmes ca la nasu’! Norocul tau ca e bine insurubat pe gat, altfel cine stie pe unde l-ai pierde.

 
 
 

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]