Amandina cu ciocolata

de Bucataras Monica in Prajituri, 12 Iul 2013 | 4926 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 150 g faina
  • 150 g zahar
  • 5 oua
  • 50 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 40 g cacao
  • 1 praf de copt

Pentru crema:

  • 250 g unt
  • 100 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingurita amidon
  • 2 cuburi ciocolata menaj
  • 2 linguri cacao
  • 100 g zahar pudra
  • 100 g zahar tos

Pentru sirop:

  • 150 ml apa
  • 100 g zahar tos
  • 1 plic cappucino sau ciolata calda

Pentru glazura:

  • 200 g ciocolata menaj
  • 100 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandina cu ciocolata:

Pregatire blat: Se separa ouale,albusurile se bat cu un praf de sare. Galbenusurile se freaca cu zagarul pana ce acesta se topeste,apoi se adauga uleiul si laptele. Intre timp faina se amesteca cu cacaua si cu praful de copt si se adauga in compozitia lichida. Dupa omogenizarea acestora se incorporeaza albusurile. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor cca. 20 -25 min la temperatura medie.

Pregatire crema: Se bat gabenusurile cu zaharul pana ce se dizolva,apoi se adauga amidonul. Laptele incalzit se toarna incet peste galbenusuri si se omogenizeaza bine. Compozitia obinuta se lasa pe foc la flacara mica,amastecand incontinuu pana ce se obtine o budinca,se ia de pe foc amestecandu-se cu ciocolata rasa. Untul se freaca cu zaharul pudra si cu o lingurita de ness/cappucino adaugandu-se treptat crema de oua racita. Se bat pana ce obtinem o crema spumoasa. 

Pregatirea glazurii:  se rupe ciocolata bucati punandu-se intr-un bol pe bain marie impreuna cu frisca lichida.

Prima foaie se insiropeaza,se pune crema cu unt,apoi adaugam cealalta foaie insiropata. Se taie blatul patratele si pe fiecare se pune cate o lingura de glazura lansand sa se prelinga pe margine. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (12)

DIANA B 1

13.07.2013, 13:58

Am ajuns tarziu , asa-i ? mi-ar fi placut si mie ... sa-mi fac , nu ?

Bucataras Monica 1

14.07.2013, 14:01

Mmm iti imprumut tava si reteta!

dantes 1

16.07.2013, 10:23

delicioasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu iaurt si apa de trandafiri