Mucenici moldovenesti aromati

de Bucataras Monica in Dulciuri, 9 Mar 2016 | 1953 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 1 kg faina
  • 1 cubulet drojdie
  • 3 oua
  • 250 g zahar tos
  • 300 ml lapte
  • un praf de sare
  • 1esenta de rom
  • coaja rasa de lamaie/portocala

Pentru sirop:

  • 500 ml apa
  • 200 g zahar
  • 1 esenta de rom/vanilie

Pentru uns :

  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri de lapte
  • miere
  • miez de nuca
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici moldovenesti aromati:

Se pune intr-un bol drojdia cu 2 linguri de zahar, 100 ml lapte si 2 linguri de faina. Lasam maiaua  20 minute, intr-un loc la cald.

Intr-un castron punem faina si facem in mijloc o gropita in care vom adauga restul ingredientelor: ouale, zaharul, praful de sare, esenta de rom si coaja de lamaie/portocala. Amestecam apoi adaugam maiaua, restul laptelui si framantam pana obtinem un aluat omogen. Se acopera vasul  si se lasa la dospit, la loc cald.

Pregatirea siropului: intr-un vas punem 500 ml apa,esenta dorita si 200 g zahar. Se fierbe pana ce se dizolva zaharul.

Dupa ce aluatul a crescut, incepem sa formam mucenicii: rupem bilute din aluat rasucim cate doua snurulete si formam opturi. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt ii asezam si  ii ungem cu amestecul obtinut din cele  2 galbenusuri cu 2 linguri de lapte , dupa care ii coacem pentru 30 minute la foc mic .

Cand sunt rumeniti ii scoatem,ii ungem cu miere de albine si presaram nuca maruntita .

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenesti aromati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca de tapioca cu lapte de cocos si fructe tropicale