Tort cu frisca si visine

de Bucataras Monica in Torturi, 24 Mar 2013 | 3712 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 2 linguri apa calda
  • 8 linguri de zahar
  • 3 linguri ulei
  • 9 linguri faina
  • Umplutura:
  • 1 cana smantana
  • 1 pachet intaritor frisca
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 1 esenta rom
  • coaja portocala
  • coaja lamaie
  • visine,nuci
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu frisca si visine:

BLAT: Se separa ouale. Albusul cu cele 2 linguri de apa se bat spuma. Se adauga apoi zaharul, galbenusurile, uleiul, faina. Se toarna compozitia intr-o tava rotunda si se coace la foc mediu pana trece testul cu scobitoarea.

CREMA: Se bate smantana cu jumatate de cana zahar pudra, se adauga intaritorul de frisca.

SIROP-se arde jumatate cana zahar, apoi se adauga apa calda, se mai tine pe foc pana la dizolvarea completa a zaharului.

Se taie blatul in trei felii. Punem o felie, o insiropam, apoi adaugam frisca si dupa preferinta miez de nuca,visine etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca si visine" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (6)

MotanLaOale 1

24.03.2013, 23:05

Rocsi 1

25.03.2013, 19:40

Frisca, visine..bun!!!

loredanaaa 1

28.03.2013, 00:52

bun tortul

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort halba de bere