Se caleste ceapa tocata fin in ulei.
Se adauga morcovul ras pe razatoarea mica si se caleste putin si el.
Adaugam pasta de ardei,pieptul de pui spalat si taiat cubulete.
Condimentam si adaugam apa sa acoperim bucatile de carne.
Lasam sa fiarba cca 20 minute si adaugam ciupercile...
Am curatat aripile de curcan foarte bine.Le-am condimentat cu sare,piper si putina boia iute.Intr-un vas am calit ceapa tocata fin,am adaugat pasta de ardei,pasta de rosii,usturoiul pisat,condimente si vinul alb.Am turnat intr-o tava emailata sosul si am pus in sos aripile de curcan.Am pus cu o...
Taiem pieptul de pui felii lungi si subtiri de un centimetru.Amestecam ouale,mustarul,vinul,sosul de soia.Adaugam piper si sare dupa gust.Eu am pus putina sare deoarece sosul de soia era sarat.Adaugam faina,sa fie un aluat putin mai gros decat la clatite.
Punem o tigaie cu ulei la...
La inceput se spala si se curata foarte bine aripioarele.
Intr-un bol amestecam sare,piper,condiment cu gust de pui si un varf de lingurita cu boia iute.
Se ia fiecare aripioara si se condimenteaza,masand bine fiecare portiune.
Se aseaza intr-un vas si se acopera fiecare rand de...
Pieptul de pui se spala,se taie feliute,se condimenteaza se amesteca cu 200 ml iaurt gras si se lasa la frigider de seara pana dimineata sau cel putin 4-5 ore.
Pentru pilaf se spala orezul in mai multe ape si se pune la fiert in apa cu un praf de sare.
Intr-o cratita punem cateva linguri de...
Se curata pulpele foarte bine si se pun la fiert pentru 20 minute in apa cu condiment cu gust de gaina.Dupa 20 minute de fierbere se scot din zeama rezultata si se pun intr-un vas de yena.Separat intr-o tigaie se pune ulei de floarea soarelui si se rumenesc feli de kaizer.Se toarna uleiul si...
Cum se prepara Varza murata calita cu carne de porc reteta traditionala
Am taiat varza fideluta si am spalat-o in doua ape.Am lasat-o sa stea in ultima apa pana am avut nevoie de ea.
Am calit in untura ceapa taiata marunt.Am adaugat in cazul meu si un ardei rosu mare dar si 3 linguri pasta...
Pulpele se curata si se spala bine.Se condimenteaza si se pun intr-o cratita cu 5-6 linguri de ulei.Cratita se acopera cu un capac si se lasa pulpele sa se inabuse bine.Verificam din cand in cand sa nu le ardem.Cand sunt gata le scoatem iar in uleiul ramas pregatim cus-cusul conform...
Iata cum se prepara aceste Parjoale cu carne de porc - Reteta gustoasa si satioasa
Se pune peste carnea tocata,ceapa si cartoful dat pe razatoarea fina.
Se adauga pesmetul imuiat in apa.
Se pune usturoiul pisat,ouale,marar si patrunjel verde tocat.
Se adauga sare si piper dupa gust.Se...
Am fiert pieptul de pui in apa cu vegeta cu gust de gaina.
Intre timp taiem ciupercile cubulete.
Cand pieptul de pui este fiert il scoatem din apa si il lasam la racit.
Cand este rece il taiem cubulete.
Il amestecam cu ciupercile,usturoiul zdrobit si maioneza.
Punem sare si...
Ceapa se pune la calit in ulei pana devine sticloasa.
Se adauga morcovul dat pe razatoarea fina si se caleste inca 5 minute.
Se pune carnea de iepure si se lasa la rumenit.
Se amesteca cu atentie iar cand carnea este frumos colorata se adauga vinul,sarea,foaia de dafin,pasta de ardei si...
Se pune la calit in ulei ceapa taiata fin.
La cateva minute se adauga gogosarul taiat cubulete.
Se pun 2 linguri pasta de ardei,carnea spalata si taiata,apa,sare si piper.
Se lasa sa fiarba 30-40 minute la foc mic spre potrivit.
Cand carnea este fiarta se pun cartofii curatati,spalati...
Varza se da pe razatoare,se sareaza putin,se amesteca si se lasa 30 minute acoperita.
Intr-o cratita se pune o lingura mare de untura.
Se pune in untura fierbinte ceapa taiata fin,morcovul ras si se lasa la calit cateva minute.
Se adauga pasta de ardei si la sfarsit varza stoarsa.
Se...
Carnea se spala si se taie in bucati.
Se pune intr-o cratita cu ulei,se adauga sare,piper si cimbru si se lasa sa fiarba pentru inceput in sucul ei pe urma cand scade sosul se prajeste.
La jumatatea timpului de fierbere se pun si carnatii taiati rondelute si usturoiul pisat.
Cand carnea...
Condimentam bucatile de cotlet cu busuioc,menta,sare,piper si praf de ghimbir.
Le punem intr-un vas si turnam peste ele sosul de soia.
Lasam 4-5 ore la frigider.Eu le-am lasat de seara pana a doua zi.
Le asezam in tava si turnam peste ele sosul in care au stat la marinat.
Le punem in...
Am spalat si pus fasolea sa stea in apa rece pana a doua zi.Am aruncat apa si am spalat foarte bine fasolea.Am pus-o la fiert intr-o oala cu apa rece.Dupa 10 minute de fiert am aruncat apa si am spalat din nou fasolea.Am pus-o iar la fiert in apa rece si am adaugat in cratita o ceapa taiata in...
Se curata foarte bine puiul si se spala in cateva ape.Se sterge cu un servet de bucatarie in exterior si in interior.Se unge puiul cu untura atat in interior cat si in exterior.Se condimenteaza cu sare,vegeta cu gust de pui,piper si boia.Se introduce puiul intr-o sticla cu apa si se da la cuptor...
Am dat cateva clocote la carnea de iepure in apa cu putina sare.Am aruncat apa de pe carne.
Intr-o cratita am calit ceapa apoi am adaugat gogosarul taiat cubulete.Am pus sare,piper si o foaie de dafin.
Am pus legumele calite intr-o tava si am taiat rondele de morcovi.
Am asezat bucatile...
Am condimentat ceafa cu usturoi pisat,sare,piper,vegeta,boia si am tinut-o in frigider pana a doua zi acoperita in folie.
A doua zi am pus intr-o tava ulei,am asezat ceafa si am bagat-o la cuptor.
Ceafa trebuie sa stea cca o ora la cuptor.Din cand in cand se stropeste cu vinul amestecat cu...
Ceapa se caleste in untura pana devine sticloasa.Se adauga morcovul taiat cubulete,o lingura de boia si pasta de ardei.Se amesteca bine si se pune carnea spalata si taiata dupa preferinta.
Se condimenteaza cu condiment pentru gulas ,sare si piper.
Se adauga apa pana trece peste carne si se...
Se curata ardeii cu grija sa nu se rupa,se spala atat in interior cat si in exterior si se pun la scurs intr-un vas.
Intr-o cratita punem ceapa tocata la calit in ulei.Adaugam morcovul dat pe razatoarea mica si o lingura de boia.
Lasam la calit cateva minute apoi adaugam orezul spalat bine...
Se taie slanina cubulete sau betigase dupa preferinta.
Se pune intr-o oala incapatoare pe foc slanina cu 100 ml apa.
Se amesteca din cand in cand cu o lingura de lemn.
Slanina se prajeste si astfel obtinem jumarile si untura.
Untura se trece printr-o strecuratoare astfel raman...
Pentru inceput am pus la fiert in apa limba dupa ce a fost spalata foarte bine.Dupa ce da cateva clocote se arunca apa si se spala cu apa calduta.
Se pune limba iar la fiert in apa cu sare.Se pune la fiert impreuna cu limba,o ceapa,morcovul,telina si foaia de dafin.Procesul de fierbere...
Am pus inainte cu o ora pieptul de pui taiat cubulete si doua ciuperci in bait.Am pus condimente si uleiul de masline si le-am lasat sa se patrunda bine.
Dupa o ora am asezat pe bete speciale pentru frigarui piept de pui,ceapa verde,ciuperci,ceapa uscata.Am pus si ciuperci din bait si ciuperci...
Se curata si se spala foarte bine puiul.Se unge cu untura in interior si in exterior si se condimenteaza dupa gust.
Intr-o cratita se caleste ceapa uscata si ciupercile pana scade bine apa din ele.Se opreste focul si se pune leurda si ceapa verde tocata.Se amesteca bine si se condimenteaza.Cu...
Am pus bucatile de carne de iepure, pana a doua zi, intr-un vas in care am pus toate ingredientele pentru bait.
A doua zi se curata cartofii se taie in 4 fiecare,se spala bine si se storc.Se amesteca cu sare,piper,boia si vegeta.Se aseaza in una din pungile de friptura si se pune doua...
Se curata ceapa uscata si se spala.Se pune intr-o cratita ulei de masline si se pune ceapa la calit dupa ce a fost taiata marunt.Se lasa la foc mic cca 5 minute apoi se adauga pieptul de pui taiat cubulete mici.Se pune putina sare si vegeta si se lasa la fiert la foc mic.Pieptul de pui se face in...
Se bate foarte usor ceafa si se cresteaza putin in interior cu cutitul.Se condimenteaza cu sare,piper,boia si condiment pentru friptura de porc.Se pregateste o tava,se pune ulei si se pun bucatile de carne in ea si cartofii curatati,spalati,taiati in doua si condimentati.Se da la cuptor la foc...
Se bate putin ceafa cu ciocanul de snitele.
Se condimenteaza cu condiment pentru gratar,sare si piper.
Se frig pe gratarul incins si pe masura ce se patrund si se rumenesc pe ambele parti se scot si se pun intr-o cratita acoperita.
La fel se face si cu carnatii.
Ceafa si carnatii se...
Am amestecat carnea cu ceapa data pe razatoare,cartoful dat pe razatoare,pesmetul imuiat in apa,usturoiul pisat,o lingura marar tocat,2 oua sare si piper.Se amesteca bine toate ingredientele.Apoi se fac chiftelute si se prajesc in ulei fierbinte.In uleiul ramas dupa prajirea chiftelelor se pune...
Papricas din piept de pui cu ghebe
Se caleste ceapa tocata fin in ulei. Se adauga morcovul ras pe razatoarea mica si se caleste putin si el. Adaugam pasta de ardei,pieptul de pui spalat si taiat cubulete. Condimentam si adaugam apa sa acoperim bucatile de carne. Lasam sa fiarba cca 20 minute si adaugam ciupercile...
Aripi de curcan la cuptor
Am curatat aripile de curcan foarte bine.Le-am condimentat cu sare,piper si putina boia iute.Intr-un vas am calit ceapa tocata fin,am adaugat pasta de ardei,pasta de rosii,usturoiul pisat,condimente si vinul alb.Am turnat intr-o tava emailata sosul si am pus in sos aripile de curcan.Am pus cu o...
Pui Shanghai
Taiem pieptul de pui felii lungi si subtiri de un centimetru.Amestecam ouale,mustarul,vinul,sosul de soia.Adaugam piper si sare dupa gust.Eu am pus putina sare deoarece sosul de soia era sarat.Adaugam faina,sa fie un aluat putin mai gros decat la clatite. Punem o tigaie cu ulei la...
Aripioare KFC
La inceput se spala si se curata foarte bine aripioarele. Intr-un bol amestecam sare,piper,condiment cu gust de pui si un varf de lingurita cu boia iute. Se ia fiecare aripioara si se condimenteaza,masand bine fiecare portiune. Se aseaza intr-un vas si se acopera fiecare rand de...
Piept de pui in pesmet cu garnitura de pilaf cu ciuperci
Pieptul de pui se spala,se taie feliute,se condimenteaza se amesteca cu 200 ml iaurt gras si se lasa la frigider de seara pana dimineata sau cel putin 4-5 ore. Pentru pilaf se spala orezul in mai multe ape si se pune la fiert in apa cu un praf de sare. Intr-o cratita punem cateva linguri de...
Pulpe cu kaizer si cartofi la cuptor
Se curata pulpele foarte bine si se pun la fiert pentru 20 minute in apa cu condiment cu gust de gaina.Dupa 20 minute de fierbere se scot din zeama rezultata si se pun intr-un vas de yena.Separat intr-o tigaie se pune ulei de floarea soarelui si se rumenesc feli de kaizer.Se toarna uleiul si...
Varza murata calita cu carne de porc reteta traditionala
Cum se prepara Varza murata calita cu carne de porc reteta traditionala Am taiat varza fideluta si am spalat-o in doua ape.Am lasat-o sa stea in ultima apa pana am avut nevoie de ea. Am calit in untura ceapa taiata marunt.Am adaugat in cazul meu si un ardei rosu mare dar si 3 linguri pasta...
Pui in sos cu garnitura de cus-cus
Pulpele se curata si se spala bine.Se condimenteaza si se pun intr-o cratita cu 5-6 linguri de ulei.Cratita se acopera cu un capac si se lasa pulpele sa se inabuse bine.Verificam din cand in cand sa nu le ardem.Cand sunt gata le scoatem iar in uleiul ramas pregatim cus-cusul conform...
Parjoale cu carne de porc - Reteta gustoasa si satioasa
Iata cum se prepara aceste Parjoale cu carne de porc - Reteta gustoasa si satioasa Se pune peste carnea tocata,ceapa si cartoful dat pe razatoarea fina. Se adauga pesmetul imuiat in apa. Se pune usturoiul pisat,ouale,marar si patrunjel verde tocat. Se adauga sare si piper dupa gust.Se...
Piept de pui cu ciuperci si maioneza
Am fiert pieptul de pui in apa cu vegeta cu gust de gaina. Intre timp taiem ciupercile cubulete. Cand pieptul de pui este fiert il scoatem din apa si il lasam la racit. Cand este rece il taiem cubulete. Il amestecam cu ciupercile,usturoiul zdrobit si maioneza. Punem sare si...
Iepure in sos vanatoresc cu piure de cartofi
Ceapa se pune la calit in ulei pana devine sticloasa. Se adauga morcovul dat pe razatoarea fina si se caleste inca 5 minute. Se pune carnea de iepure si se lasa la rumenit. Se amesteca cu atentie iar cand carnea este frumos colorata se adauga vinul,sarea,foaia de dafin,pasta de ardei si...
Tocana de vitel cu cartofi
Se pune la calit in ulei ceapa taiata fin. La cateva minute se adauga gogosarul taiat cubulete. Se pun 2 linguri pasta de ardei,carnea spalata si taiata,apa,sare si piper. Se lasa sa fiarba 30-40 minute la foc mic spre potrivit. Cand carnea este fiarta se pun cartofii curatati,spalati...
Varza cu orez si ceafa la gratar
Varza se da pe razatoare,se sareaza putin,se amesteca si se lasa 30 minute acoperita. Intr-o cratita se pune o lingura mare de untura. Se pune in untura fierbinte ceapa taiata fin,morcovul ras si se lasa la calit cateva minute. Se adauga pasta de ardei si la sfarsit varza stoarsa. Se...
Tochitura ardeleneasca
Carnea se spala si se taie in bucati. Se pune intr-o cratita cu ulei,se adauga sare,piper si cimbru si se lasa sa fiarba pentru inceput in sucul ei pe urma cand scade sosul se prajeste. La jumatatea timpului de fierbere se pun si carnatii taiati rondelute si usturoiul pisat. Cand carnea...
Cotlet de porc aromatizat in sos picant
Condimentam bucatile de cotlet cu busuioc,menta,sare,piper si praf de ghimbir. Le punem intr-un vas si turnam peste ele sosul de soia. Lasam 4-5 ore la frigider.Eu le-am lasat de seara pana a doua zi. Le asezam in tava si turnam peste ele sosul in care au stat la marinat. Le punem in...
Fasole batuta cu ceafa afumata
Am spalat si pus fasolea sa stea in apa rece pana a doua zi.Am aruncat apa si am spalat foarte bine fasolea.Am pus-o la fiert intr-o oala cu apa rece.Dupa 10 minute de fiert am aruncat apa si am spalat din nou fasolea.Am pus-o iar la fiert in apa rece si am adaugat in cratita o ceapa taiata in...
Pui la cuptor cu cartofi noi
Se curata foarte bine puiul si se spala in cateva ape.Se sterge cu un servet de bucatarie in exterior si in interior.Se unge puiul cu untura atat in interior cat si in exterior.Se condimenteaza cu sare,vegeta cu gust de pui,piper si boia.Se introduce puiul intr-o sticla cu apa si se da la cuptor...
Iepure la cuptor cu sos de vin si masline
Am dat cateva clocote la carnea de iepure in apa cu putina sare.Am aruncat apa de pe carne. Intr-o cratita am calit ceapa apoi am adaugat gogosarul taiat cubulete.Am pus sare,piper si o foaie de dafin. Am pus legumele calite intr-o tava si am taiat rondele de morcovi. Am asezat bucatile...
Cartofi natur cu ceafa la cuptor
Am condimentat ceafa cu usturoi pisat,sare,piper,vegeta,boia si am tinut-o in frigider pana a doua zi acoperita in folie. A doua zi am pus intr-o tava ulei,am asezat ceafa si am bagat-o la cuptor. Ceafa trebuie sa stea cca o ora la cuptor.Din cand in cand se stropeste cu vinul amestecat cu...
Gulas cu carne de porc
Ceapa se caleste in untura pana devine sticloasa.Se adauga morcovul taiat cubulete,o lingura de boia si pasta de ardei.Se amesteca bine si se pune carnea spalata si taiata dupa preferinta. Se condimenteaza cu condiment pentru gulas ,sare si piper. Se adauga apa pana trece peste carne si se...
Ardei umpluti cu carne de porc
Se curata ardeii cu grija sa nu se rupa,se spala atat in interior cat si in exterior si se pun la scurs intr-un vas. Intr-o cratita punem ceapa tocata la calit in ulei.Adaugam morcovul dat pe razatoarea mica si o lingura de boia. Lasam la calit cateva minute apoi adaugam orezul spalat bine...
Jumari de porc
Se taie slanina cubulete sau betigase dupa preferinta. Se pune intr-o oala incapatoare pe foc slanina cu 100 ml apa. Se amesteca din cand in cand cu o lingura de lemn. Slanina se prajeste si astfel obtinem jumarile si untura. Untura se trece printr-o strecuratoare astfel raman...
Limba de porc cu masline
Pentru inceput am pus la fiert in apa limba dupa ce a fost spalata foarte bine.Dupa ce da cateva clocote se arunca apa si se spala cu apa calduta. Se pune limba iar la fiert in apa cu sare.Se pune la fiert impreuna cu limba,o ceapa,morcovul,telina si foaia de dafin.Procesul de fierbere...
Frigarui cu piept de pui
Am pus inainte cu o ora pieptul de pui taiat cubulete si doua ciuperci in bait.Am pus condimente si uleiul de masline si le-am lasat sa se patrunda bine. Dupa o ora am asezat pe bete speciale pentru frigarui piept de pui,ceapa verde,ciuperci,ceapa uscata.Am pus si ciuperci din bait si ciuperci...
Pui la cuptor umplut cu leurda
Se curata si se spala foarte bine puiul.Se unge cu untura in interior si in exterior si se condimenteaza dupa gust. Intr-o cratita se caleste ceapa uscata si ciupercile pana scade bine apa din ele.Se opreste focul si se pune leurda si ceapa verde tocata.Se amesteca bine si se condimenteaza.Cu...
Friptura de iepure la cuptor cu cartofi
Am pus bucatile de carne de iepure, pana a doua zi, intr-un vas in care am pus toate ingredientele pentru bait. A doua zi se curata cartofii se taie in 4 fiecare,se spala bine si se storc.Se amesteca cu sare,piper,boia si vegeta.Se aseaza in una din pungile de friptura si se pune doua...
Stufat de pui cu leurda
Se curata ceapa uscata si se spala.Se pune intr-o cratita ulei de masline si se pune ceapa la calit dupa ce a fost taiata marunt.Se lasa la foc mic cca 5 minute apoi se adauga pieptul de pui taiat cubulete mici.Se pune putina sare si vegeta si se lasa la fiert la foc mic.Pieptul de pui se face in...
Ceafa la cuptor cu cartofi mari si sote de ciuperci
Se bate foarte usor ceafa si se cresteaza putin in interior cu cutitul.Se condimenteaza cu sare,piper,boia si condiment pentru friptura de porc.Se pregateste o tava,se pune ulei si se pun bucatile de carne in ea si cartofii curatati,spalati,taiati in doua si condimentati.Se da la cuptor la foc...
Ceafa si carnati ca la Intorsura Buzaului
Se bate putin ceafa cu ciocanul de snitele. Se condimenteaza cu condiment pentru gratar,sare si piper. Se frig pe gratarul incins si pe masura ce se patrund si se rumenesc pe ambele parti se scot si se pun intr-o cratita acoperita. La fel se face si cu carnatii. Ceafa si carnatii se...
Chiftelute marinate cu piure de cartofi
Am amestecat carnea cu ceapa data pe razatoare,cartoful dat pe razatoare,pesmetul imuiat in apa,usturoiul pisat,o lingura marar tocat,2 oua sare si piper.Se amesteca bine toate ingredientele.Apoi se fac chiftelute si se prajesc in ulei fierbinte.In uleiul ramas dupa prajirea chiftelelor se pune...