Am ales cartofii noi care au fos mai mici.Recunosc ca mi-a parut rau ca am turbat incercand sa-i curat de coaja.Pana la urma m-am desteptat,stiti vorba aia"mintea de pe urma" si am apelat la o perie de bucatarie mai aspra.Peria o folosesc de obicei cand spal legumele.Dar merita sa cumparati cartofii mai mici pentru aceasta reteta sunt foarte gustosi.
Dupa ce cartofi au fost curatati si spalati foarte bine i-am sters de apa si i-am condimentat.
Am pus cartofii intr-o tava in care am pus ulei.
Deasupra cartofilor am pus bucatele de unt.Daca ii pregatiti de post nu trebuie sa puneti unt.
Se pun in cuptorul preincalzit la foc mediu o ora.
Dupa o ora se mai lasa 15-20 minute la foc tare sa se rumeneasca.
Merg foarte bine cu un gratar dar fiindca vinerea e zi de post i-am servit cu mujdei de usturoi si smantana.
Noi consumam in timpul postului lactate si oua.