Punem intr-o cratita carnea taiata cubulete la fiert in apa cu sare.Trebuie sa avem grija sa o spumam de cateva ori.Fierbem carnea pana aproape e gata. In cratita in care facem ciorba calim 5 minute un morcov dat pe razatoarea mica. Adaugam ceapa tocata fin si lasam inca cateva minute la calit. Adaugam o lingura de boia si amestecam.Trebuie sa avem grija sa dam focul cat mai incet cand punem boiaua sa nu se amarasca. Foarte repede turnam carnea fiarta cu apa in care a fiert peste amestecul de morcov,ceapa si boia. Lasam sa inceapa sa fiarba si adaugam primele legume la fiert:morcovul, radacina de patrunjel, radacina de pastranac si telina taiate cubulete mici. Cand sunt aproape fierte adaugam varza taiata fideluta, ardeiul rosu, fasolea verde si cartofii cubulete. Aproape de sfarsit pun mazarea din borcan care e fiarta si rosiile decojite de coaja si taiate cubulete. Cand este gata adaugam bulionul si verdeata tocata fin. Potrivim de sare si piper
Se serveste simpla,cu smantana sau ardei iute murat in functie de preferinte.
Pofta buna!