Vineri dimineata am mers in piata la cumparaturi.Printre cumparaturile de la piata am luat dovlecei si ciuperci champinion.Imi plac tare mult!
Am dorit sa incerc ceva nou asa ca am intrat pe bucataras.ro de unde ma inspir de cate ori vreu ceva deosebit.Aici gasesc retete speciale de la voi bucatarese/bucatari deosebiti.
Am ales reteta de la Julie din aperitive,dovlecei cu rosii si ciuperci.Iti multumesc Julie este minunata tarta!Am modificat foarte putin reteta dar a iesit ceva deosebit.
Pentru inceput am taiat feli dovlecelul si l-am sarat.Am pus vasul cu dovlecei la figider pentru cateva minute pana am pregatit restul ingredientelor.
Am curatat ciupercile de pielita,le-am spalat si le-am tocat cubulete mici.
Am pus intr-o cratita putin ulei si am calit ceapa tocata fin.
Am adaugat gogosarul taiat cubulete si l-am calit doua minute.
Am adaugat ciupercile si am condimentat cu sare,vegeta si piper.
Am lasat pe foc pana a scazut de tot apa lasata de ciuperci.Am pus patrunjelul verde tocat,am amestecat putin si am luat cratita de pe foc sa se raceasca.
Am scos dovleceii din frigider,i-am scurs de apa pe care au lasat-o si i-am sters cu servetele de bucatarie.
Am pus ulei intr-o tigaie si am prajit dovleceii pe ambele parti.
Am uns o tava cu ulei si am tapetat-o cu pesmet.
Am asezat dovleceii pe fundul tavii.
Apoi m-am ocupat de compozitia cu ciuperci.Am pus 4 oua intregi si 400 g cascaval ras.Am amestecat bine toate ingredientele.La sfarsit am turnat compozitia peste dovlecelul asezat in tava.
Am pus tava in cuptorul preincalzit la foc mediu pentru 20 minute si pe urma 10 minute la foc mare sa se rumeneasca frumos.
Tarta este buna atat calda servita cu smantana dar si rece.
Pofta buna!