publicat la 01.09.2013
publicat la 31.03.2013
publicat la 31.03.2013
Te învârți cât mai mult în jurul cozii, doar-doar s-o termina ziua și nu mai e nevoie să mai faci ce trebuie să faci. Nu te îngrijora, nu ești singurul care recepționează greșit vibrația lui Jupiter.
Bucataras.ro
[email protected]
Cornulete cu nuca si vanilie
Amestecati margarina pastrata la temperatura camerei cu zaharul.Adaugati oul,iaurtul,zaharul vanilat si praful de copt stins cu zeama de lamaie.Adaugati acum nuca si faina,treptat, amestecand sa se omogenizeze.La un moment dat va trebui sa scoateti compozitia si sa incorporati restul de faina...
Amandina speciala
Incalziti cuptorul la 150 de grade.Ungeti tava cu unt si tapetati cu hartie de copt. Pregatire blat: Amestecati faina cu cacao si cu praful de copt.Cantariti zaharul.Separati albusurile de galbenusuri.Bateti albusurile spuma cu apa.Adaugati apoi zaharul,treptat mixand in...
Prajitura frageda cu mere(de post)
Pregatiti pentru inceput merele.Curatati-le de coaja si dati-le prin razatoarea mare.Scurgeti-le foarte bine de suc.Daca vi se par acrisoare adaugati 1-2 linguri de zahar(inainte de a pune merele in tava).Tot atunci adaugati si scortisoara. Aluat: Amestecati margarina pastrata la...
Prajitura cu ciocolata si visine
Pentru inceput pregatiti ingredientele pentru blat. Amestecati budinca impreuna cu faina si praful de copt.Incalziti cuptorul la 150 de grade. Cantariti zaharul.Separati albusurile de galbenusuri. Mixati albusurile spuma tare impreuna cu apa,adaugati treptat zaharul.Amestecati...
Prajitura Tosca sau Picnic
Blat: Bateti albusurile spuma.Adaugati treptat zaharul si mixati in continuare.Dupa ce ati incorporat tot zaharul adaugati macu si nuca de cocos,treptat amestecand usor cu o lingura de lemn,de jos in sus.Adaugati apoi faina amestecat acu praful de copt.Puneti aluatul astfel obtinut...
Prajitura cu prune si blat de frisca
Mixam foarte bine ouale cu zaharul si cu scortisoara.Adaugam frisca lichida si mai mixam 1-2 minute.Amestecam faina cu amidonul si cu praful de copt.O incorporam in compozitia de mai sus. Prunele taiate jumatati le pudram cu faina.(pe partea din interior).Turnam aluatul intr-o tava unsa...
Foietaj cu nuca si dulceata de caise
Decongelam aluatul la temperatura camerei pana cand este destul de flexibil pentru a-l modela.Intindem aluatul. Amestecam dulceata cu nuca si scortisoara(si stafidele daca dorim).Intindem in mijlocul foii umplutura.Marginile exterioare le taiem fasii egale.Le impaturim apoi rand pe rand...
Tort cu visine si ciocolata
Incepem prin a pregati blaturile pentru Tort cu visine si ciocolata . Le facem pe rand astfel: Amestecam faina cu praful de copt si cacao.Separam albusurile de galbenusuri.Amestecam galbenusurile cu uleiul.Batem spuma tare albusurile apoi adaugam treptat zaharul mixand...
Prajitura cu mere
Preparare prajitura cu mere : Incepem prin a pregati cuptorul.Il incalzim lafoc mediu.Curatam apoi merele,le spalam,le taiem pe jumatate si le curatam de samburi. Intr-o cratita caramelizam zaharul(il topim la foc mic).Il intindem apoi prin rotirea cratitei si pe peretii acesteia.Se pune...
Prajitura cu foi "Lica"
Prajitura cu foi Lica se prepara destul de usor si rapid. Se pune untul impreuna cu laptele, cacao, nuca si zaharul la fiert. Dupa ce s-a topit zaharul luam de pe foc si adaugam esenta de rom. Amestecam bine. Cu crema fierbinte se unge fiecare foaie(partea cu patratelele mai mici) astfel...
Negresa a la Miha
Haideti sa vedem cum se prepara aceasta delicioasa negresa Mixam bine ouale cu zaharul si cu un praf de sare pana cand isi dubleaza volumul.Adaugam apoi uleiul si mixam in continuare.Punem si gemul si amestecam usor.Turnam si laptele si amestecam.Incorporam cacao si praful de copt in faina...
Bezele
Albusurile se bat spuma tare impreuna cu zaharul tos.Cand sunt tari incorporam treptat si zaharul pudra.Cu ajutorul seringii pt ornat torturi(posh) formam bezelele pe care le coacem in cuptor la 80-100 grade timp de o ora,in tava in care am pus hartie de copt.Dupa ce a trecut o ora stingem...
Tort cu lemon curd si mousse de ciocolata alba
Mai intai preparam siropul.Punem apa impreuna cu zaharul si sucul de lamaie pe foc mic pana cand se dizolva zaharul.Dam deoparte. Preparam lemon curd (reteta e adaptata dupa lemon curd a la Nigella Lawson): Punem galbenusurile si oul intreg impreuna cu zaharul pe un vas pe baie de abur si...
Tort cu crema de iaurt si jeleu de capsuni
Blat:( impartim cantitatile date in 2) Separam albusurile de galbenusuri.Galbenusurile le amestecam cu uleiul si lichiorul Angeli.Batem spuma tare albusurile,adaugam apoi zaharul mixand in continuare.Incorporam galbenusurile amestecand usor cu o lingura de lemn.Amestecam faina cu praful...
Prajitura cu rabarbura
Curatam betele de rabarbura de coji si le taiem in bucati lungi de 2-3 cm. Punem intr-un vas 3 oua intregi plus 4 galbenusuri(cu albusurile facem bezeaua).Mixam foarte bine ouale cu zaharul.Adaugam apoi uleiul,mixam 1min,punem si laptele si coaja de lamaie si amestecam...
Spuma de capsuni
Capsunii spalati f bine ii pudram cu zahar tos si ii lasam aprox 10min.Batem albusul spuma tare.Cand s-a intarit adaugam zaharul pudra si batem in continuare pana se incorporeaza bine. Zdrobim capsunii cu furculita si ii amestecam cu albusul batut.Punem la frigider 10 min. si se serveste...
Prajitura cu cirese
Spalam ciresele apoi le curatam de samburi si le punem la scurs pe o sita. Mixam foarte bine zaharul cu ouale intregi si cu coaja de lamaie timp de 2-3 minute.Adaugam uleiul si mai mixam 2 minute.Adaugam laptele si mixam 1-2 minute.Amestecam faina cu praful de copt si apoi o...
Desert prajitura cremes la rece
Incepem prin a separa cele 2 foi. De pe fiecare foaie razuim putin foietaj pentru decor. Preparam crema conform instructiunilor, cu mentiunea ca eu am folosit doar 700 ml lapte, in loc de 750ml (cum scrie pe ambalaj). Am preparat cremele pe rand. Am intins pe fiecare foaie crema, apoi...
Tort festiv
Blatul cu cacao: Separam albusurile de galbenusuri.Amestecam faina cu cacao si praful de copt.Albusurile le batem spuma tare,cand sunt tari adaugam treptat zaharul si mixam pana se incorporeaza complet.Amestecam galbenusurile cu uleiul.Le adaugam in compozitia de albusuri amestecand...
Tort de biscuiti si ciocolata
Preparam budinca de ciocolata in cei 500ml lapte conform instructiunilor de pe plic.Imediat dupa ce adaugati praful de budinca adaugati ciocolata rupta bucatele si amestecati pana cand se topeste.Luati de pe foc si adaugati esenta de rom(dupa gust..eu am pus cam 5ml). Puneti biscuitii pe...
Prajitura ciocolatoasa cu nuca de cocos
Pentru foi am impartit ingredientele in 2 si le-am pregatit separat pentru fiecare foaie. Modul de pregatire:Separam albusurile de galbenusuri.Amestecam galbenusurile cu uleiul si esenta de rom. Amestecam faina cu cacao si cu praful de copt(jumatate de plic pentrufiecare foaie).Mixam...
Tort Winter
Incepem prin a prepara bezeaua.Se bat spuma albusurile cu zeama de lamaie si zaharul pudra adaugat treptat pana se obtine o spuma tare.Se pune in tava de tort tapetata cu hartie de copt(si pe lateral) se dau diverse forme cu lingura(optional) si se presara cu stafide.Se coace la 100...
Cozonacel cu rahat
20ml lapte i-am incalzit putin(nu fierbinte) si i-am pus intr-un bol impreuna cu drojdia sa dospeasca putin..cam7-8min.Am pus untul la topit,dupa ce s-a topit l-am luat de pe foc si am adaugat laptele(80ml).Am amestecat oul cu coaja de lamaie si zaharul.Faina am pus-o intr-un castron.Peste faina...
Chec cu sirop de afine
Topim ciocolata impreuna cu 3 linguri de lapte si untul.Dupa ce s-a topit luam de pe foc si adaugam restul de lapte.Amestecam.Separam albusurile de galbenusuri.Mixam galbenusurile cu zaharul si ciocolata.Batem spuma albusurile.Incorporam in spuma galbenusurile si faina amestecata cu praful...
Crema desert cu oua si zahar caramel
Punem zaharul tos la topit intr-o tava care poate fi folosita in cuptor.Puteti folosi o cratita sau s acaramelizati zaharul intr-un ibric si apoi sa il turnati in vasul in care facem desertul..deci caramelizam zaharul la foc mic cu grija sa nu se arda.Dupa ce s-a topit complet rotim usor...
Cheese cake cu fructe de padure
Pentru inceput punem fructele decongelate(eu am cumparat fructe congelate) in strecuratoare deasupra unui vas curat(vom folosi siropul).Le pudram cu zahar tos. Pregatim tortul.Asezam inelul de tort pe un platou.Aranjam piscoturile in forma de tort,uniform.Din zeama scursa de pe...
Lemon polenta cake
Mixam untul cu zaharul(200gr) pana se omogenizeaza bine. Amestecam nuca impreuna cu coaja de lamaie si praful de copt. Punem putin cate putin din nuca in unt, amestecam si punem rand pe rand, alternativ cu nuca si ouale intregi. Amestecam bine(va rezulta o compozitie destul de solida). Ungem o...
Negresa cu afine si ciocolata
Punem untul impreuna cu ciocolata rupta bucati si 3 linguri de lapte,la topit pe foc mic. Dupa ce s-au topit,omogenizam si luam de pe foc. Intr-un vas punem cele 3 oua,intregi,adaugam cacao,zaharul si dulceata si amestecam bine. Laptele il turnam peste untul si ciocolata...
Tort pentru Patricia
Se zdrobesc bananele cu o furculita.Se stropesc cu zeama de lamaie pentru a nu se innegri cat timp pregatim blatul.Separam albusurile de galbenusuri.Galbenusurile le mixam impreuna cu bananele si zaharul vanilat. Albusurile le batem cu sarea si cand sunt tari incorporam si zaharul,mixand sa...
Prajitura traditionala cu branza de vaci
Se face o maia din 100ml lapte caldut in care dizolvam drojdia si o lingurita de zahar.Lasam sa creasca.Untul il topim ,apoi caldut il amestecam cu oul intreg.Punem faina intr-un castron adaugam restul de lapte,oul cu unt,zaharul,coaja de lamaie si maiaua...