Cheese cake cu fructe de padure

de LUK in Prajituri, 27 Mar 2011 | 15392 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150gr piscoturi
  • 150de gr zahar pudra
  • 250ml frisca lichida
  • 1 iaurt cremos(5.2%grasime)
  • 400gr branza de vaci proaspata
  • 1 plic gelatina Dr Oetker
  • 1 plic inatritor frisca Dr Oetker
  • 2 plicuri Tort Gelee rosu Dr oetker
  • 400gr fructe de padure
  • 2-3 linguri de zahar tos
  • un inel de tort detasabil
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheese cake cu fructe de padure:

   Pentru inceput punem fructele decongelate(eu am cumparat fructe congelate) in strecuratoare deasupra unui vas curat(vom folosi siropul).Le pudram cu zahar tos.

Pregatim tortul.Asezam inelul de tort pe un platou.Aranjam piscoturile in forma de tort,uniform.Din zeama scursa de pe fructe preparam un sirop adaugand in zeama fructelor 2 linguri de zahar pudra.Am prelins siropul cu lingura deasupra piscoturilor pentru ca nu am vrut sa se inmoaie prea tare.

Punem gelatina la hidratat conform instructiunilor de pe plic si incepem prepararea cremei.Mixam branza de vaci cu 100 de gr de zahar pudra,iaurtul si o lingurita de sirop de fructe.Mixam si frisca foarte bine pana cand se intareste apoi adaugam intaritorul pentru frisca.Amestecam frisca si branza.Intre timp s-a hidratat gelatina.O punem putin pe foc,doarcat sa devina lichida si apoiturnam pestecrema de branza si frisca.Amestecam s ase omogenizeze bine.

  Intindem crema peste piscoturi apoi aranjam fructele.Preparam Tort Gelee conform instructiunilor de pe plic.Aici vreau sa mentionez ca eu am pus 450ml de lichid in loc de 500,din care 50ml suc de fructe si am adaugat si 4 linguri de zahar pudra.Turnam gelul caldut(amestecati tot timpul in el dupa ce il luati de pe foc si abia cand incepe sa se ingroase si nu mai e fierbinte il folositi)..peste fructe,uniform si dam la rece cel putin 3 ore.Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheese cake cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu nectarine