Ziua de 3 Mai 2008 a fost si va ramane mereu o zi importanta in viata mea si a sotului meu..este ziua in care am devenit sot si sotie in fata legii..si pentru ca ne iubim mult nu puteam lasa sa treaca neobservata aceasta zi...surpriza mea pentru el a fost acest tort,facut in timp ce el era la servici..a fost completarea unei zi minunate!inca o data iti spun te iubesc iubitul meu Luci si iti promit ca vom fi mereu impreuna cu ajutorul lui Dumnezeu!..multumesc si nasilor care ne-au fost alaturi..o felie de tort virtuala si pentru ei!si acum reteta:
pentru blatul cu cacao:
pentru blatul alb:
Pentru crema de fructe:
Pentru glazura:
Blatul cu cacao: Separam albusurile de galbenusuri.Amestecam faina cu cacao si praful de copt.Albusurile le batem spuma tare,cand sunt tari adaugam treptat zaharul si mixam pana se incorporeaza complet.Amestecam galbenusurile cu uleiul.Le adaugam in compozitia de albusuri amestecand usor.adaugam apoi si amestecul de faina .Turnam compozitia in tava in care am pus hartie de copt si coacem 15-20 de min la foc mediu,150 de grade.Dupa ce s-a copt il punem la racit pe un gratar de bucatarie.
Blatul alb:Separam albusurile de galbenusuri.Amestecam faina cu praful de copt.Batem albusurile spuma tare si incorporam apoi si zaharul.Galbenusurile le amestecam cu lichiorul si apoi le punem in spuma de albusuri.Adaugam usor si faina,amestecand cu o lingura de lemn ,de jos in sus.Turnam compozitia in tava in care am pus hartie de copt si coacem la 150 de grade 20-258 min.Dupa ce s-a copt il scoatem la racit pe un gratar de bucatarie..(este printre cele mai gustoase blaturi de tort pe care le-am gustat)
Crema de fructe:
Punem pe foc 180ml apa cu 2 linguri de zahar .Dupa ce s-a topit zaharul,luam de pe foc si adaugam esenta de rom.Adaugam apoi stafidele si le lasam in sirop pana cand preparam crema.Inainte de a le pune increma nu uitati sa le scurgeti de sirop.
Ananasul il punem la scurs pe o strecuratoare.
Punem gelatina la hidratat in apa(80ml) pentru 10min.Batem frisca spuma tare.Punem gelatina hidratata pe foc mic doar cat sa se topeasca granulele cateva secunde..amestecand mereu(e de preferat sa o topiti pe baie de abur)..oricum nu trebuie sa fiarba..luati de pe foc si puneti ciocolata rupta bucatele mici impreuna cu laptele sa se topeasca.Luati de pe foc ,amestecati de cateva ori apoi adaugati in ea gelatina.Amestecati bine,sa se omogenizeze complet.Adaugati apoi aiurtul si amestecati.Aceasta compozitie o punem in frisca.Veti observa ca se intareste aproape instant crema.Adaugam ananasul si stafidele (scurse)si amestecam.
Punem blatul galben pe un platou.Il insiropam cu siropul in care au stat stafidele(nu faorte tare..stropiti de 2-3 ori).Montam inelul de tort in jurul blatului.Intindem crema de fructe.Punem blatul de cacao ,insiropam putin,presam usor sa se lipeasca de crema apoi il punem la frigider pana cand preparam glazura.
Glazura:Hidratam gelatina ca si mai sus.Punem ciocolata rupta bucatele impreuna cu frisca la topit,pe foc mic,amestecand mereu.Dupa ce s-a topit,luam de pe foc.amestecam de cateva ori apoi adaugam gelatina hidratata.amestecam bine sa se topeasca gelatina complet.Scoatem tortul din frigider si turnam aceasta glazura,nu va fi nevoie sa nivelati pentru ca se va intinde singura.Puneti la frigider pentru 2-3 ore apoi il scoateti,indepartati inelul de tort decorati dupa ..inspiratie..si mancati cu pofta...in cinstea noastra! e delicios va asigur